Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Tranferin son günü Fenerbahçe eksik gördüğü her bölgeye takviye yapmaya çalıştı. Aldıkları oyuncular önceki transfer dönemlerinde gelen oyunculara nazaran takıma katkı verebilecek isimler. Kanatlardan ofansa yeterli yardımı alamayan,defansında ve kalesinde sorunlar yaşayan bir takım görünümündeler.

Yine kanatlarda aynı sıkıntıyı yaşayacaklar. Ancak Slimani ve Ayew eski performanslarını yakalarsa takımda fark yaratacak isimler.

Üstelik orta sahada da hem yeterince dirençli değiller hem de yüksek pas yüzdesi ile oynayabilen,sorumluluk paylaşabilen bir devamlılıkları yok. Aatıf,Soldado ,Dirar ve İsla dan performans anlamında daha fazlasını almak durumundalar.

Haberin Devamı

Bursaspor' a geleceği söylenen ancak anlaşmaktan vazgeçen Kamil Grosicki Fenerbahçe sağ kanadına cuk otururdu örneğin..

Kanatlarda ki sorun devam etmekle birlikte Reyes,Jailson ve Harun Tekin ile birlikte en azından kale de ve defansta takıma bir ivme gelecek. Orta saha da ise takımın mücadele gücü biraz daha artacak gibi.

Yassine Benzia mücadeleci ,fizik gücü yüksek bir oyuncu. Ancak takımın aradığı organizatör mü ? Tartışılır... Fiziki yapısına göre çok daha atletik ve çevik olması beklenirken bu kriterlerde değil. Ancak yine de elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan türden bir oyuncu ve yaşı çok genç...

Fenerbahçe belki de Beşiktaş 'ın aldığı Llajic'i alsaydı çok daha iyi olabilirdi.Adem Torino forması ile değil Sırbistan mili takımı ile önemli maçlar çıkaran bir oyuncu.Yaratıcı,asist kapasitesi ve ofansa verdiği destek üst düzeyde. Kısacası Ofansı şekillendirirken ,kendi de gol atabilen oyuncu. Faydalı olacaktır.

Ve ne ilginçtir ki Alanyaspor Papis Cisse gibi önemli bir santraforu,Bursaspor Diafra Sakho gibi senegal milli takımının en önemli isimlerinden birini transfer ederken Galatasaray henüz bir santrafor alamadı.

Onyekuru ve Rodriguez'in önünde iyi bir santraforun transfer edilememesi gerçekten büyük kayıp. Üstelik geçmişyıllarda Eren'i de kenarda oldukça beklettiler. Galatasaray bu senede ligin aralarında en iyi anlaşan kadrosuna sahip. Ancak Modeste transferi onları oldukça ön plana çıkaracaktı Şampiyonlar liginde...

Haberin Devamı

Borissia Dortmund ile anlaştığı haberleri geldi transferi gerçekleşmeyince..