Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe için Milli takım dolayısı ile lige verilen ara aslında çok iyi bir şanstı. Takımın hem toparlanma hem de transferlerin uyumu dolayısı ile aşması gereken zamanı iyi değerlendirmesi gerekiyor. Öncelikle Louis Neto yu aldılar. Bruno Alves ten sonra Neto Fenerbahçe defansına iyi gelecektir. Alves zaman zaman faydalı olan zaman zaman da hataları olan bir futbolcu olarak gözüktü.

Neto ise hava toplarında ve mücadele de asla geri planda kalmayan bir oyuncu. Skretel ile iyi uyum sağlayacaktır.

Haberin Devamı

Bu arada gönderilecek denilen De souza takımdan ayrılmadı. O bölge de o pozisyona De Souza dan çok daha faydalı bir isim takıma katılmalı. Josef asla kötü bir oyuncu değil ama Fenerbahçe'nin orta saha da aradığı enerji de değil. Bu sezonun en büyük artısı Valbuena. Eğer formunu koruyabilirse ve oynama isteğini kaybetmezse çok maçta katkısı olacak.

Van Persie Hollanda milli takımına çağrılmış olsa da çok iyi bir antreman dönemi geçirmesi şart. Tabiki bu süreçte ne kadar katkı verebilecek göreceğiz. Onun oynadığı pozisyonda şu anki durumu itibarı ile çok fazla pozisyona girmesi şart. Bunu şu ana kadar çok az yapabildi. Soldado çok daha gayretli ve çalışkan ...

Sow tekrar takıma dönmek istiyor. Gelirse takımı iyi tanıdığı için ve Fenerbahçe de yeniden oynamayı istediği için faydası elbette olur.

Şu an bir diğer Senegalli Niasse ta gündemde gibi... Oumar Niasse Akhisarpor da gerçekten büyük işler başardı. Tıpkı Emenike 'nin Karabükte başardığı gibi hızı, şut tekniği,mücadelesi ile bir kaç sezon sonra Avrupa'nın yolunu tuttu. Eskisinden çok daha tecrübeli ve güçlü. Faydası elbette olur.

Ancak Fenerbahçe öyle bir isim almalı ki Fenerbahçe de ki diğer oyuncuları da havaya sokmalı. Bu isim Niasse ya da Sow olabilir mi ?

Fenerbahçe eğer orta saha ve forvete 2 veya 3 transfer yapıp, yerli oyuncuların da form durumlarını yükseltebilirse daha farklı bir görüntü çizebilir.

Unutulmaması gereken nokta şu..Henüz lig yeni başladı sayılır.