Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe ' nin Old trafford ta 40 yıldır yenilmeyen Manchester'ı tek golle de olsa devirdiği maçtan bu günlere.. O gün Fenerbahçe ' nin kadrosu gerçekten rakibine göre çok zayıf bir kadro idi. Uche ,Högh ,Okocha ve Kostadinov dışında uluslararası tecrübesi az olan oyunculardan oluşan ama mücadele etmeyi bilen bir takım vardı sahada..

Uche ile Högh Bröndby den beri gelen dostluklarını ,okocha ,kemalettin, tuncay yarı saha da markaj ve pas özelliklerini, Boliç ise belki de kendisini daha da da gösterecek bir performansı sergilemenin hazırlıklarını yapıyordu. O gün Fenerbahçe rakip kalede neredeyse bir elin parmaklarını geçmeyecek pozisyon yakalamış ancak Boliç ile kalesini de sağlam tutarak muhteşem bir zafere imza atmıştı

Haberin Devamı

Şimdiki takıma bakarsak yıldızı gerçekten bol, ancak top Manchesterda olduğu anda seyreden bir takım... Öyle ki defanstan atılan her topta kalemizde rahatlıkla Volkan ile tokalaşma mesafesine geldiler. Kjaer son zamanlarda formsuz ama rakibin arkasındayken kontrol etmek yerine nasıl böylesine savruk bir savunma yapabilir? Onlar da elbette ki yıldızlar bol..

Yıldızsız bir takımı Manchesterda asla düşünemezsin. Ancak felsefen onlara top oynatmamak olmalı. Bu da sen ancak top oynarsan olur. Orta sahaları gerek fizik gerek güç açısından adeta herkül gibi.

Öyleyse hücum hattından itibaren yapışacak ve katı bir bölge savunması yapmadan oyunu ceza sahandan uzakta tutmaya bakıcaksın. Onları ne sahada uyutabilirsin ne de zamanı geçirebilirsin.

Fenerbahçe defansı öyle hazırlıksız yakalandı ki 3-4 oyuncunun koşarken hala rakibine yetişemediğini gördük.. Fenerbahçe orta sahayı ne zaman çabuk geçti Mehmet ile Joseph in organize atağı sonrası gelen pozisyon gibi United da kalesinde pozisyonlar görmeye başladı.

Manchester' ın her atağında sahayı ve birbirilerini iyi tanıyan oyuncuların çok zor durumlarda bile isabetli pas yapabildiğini de gördük. Bu yetenek ile olur ama yetenekten daha çok çalışmak ve sık yapılan taktik antremanlar ile elde edebilecek beceri ile gerçekleşir.

Haberin Devamı

Tıpkı Beşiktaş ' ın Napoli de attığı ilk gol gibi ne kadar sakince birbirlerini bulabildiler sahada.. Ve sen bunu engellemek için ne yaptın ?

Aslında Fenerbahçe de Emenike 'nin 20 metre top sürüp ardından epey bir zaman pas atabilmek için Van persie yi araması gibi geçti maç.. O pası Persie değerlendirdi ama o zamana kadar geçen sürede maç çoktan kayıp gitmişti..