Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe ile Alberth Elis ismi son günlerde bir arada geçiyor. Honduraslı oyuncu hava toplarında ve rakip defans arkasına atılan toplarda çok etkili. Seri, fuleleri olan ve topu aldığında rakip kaleye direk gidebilen bir oyuncu. Honduras Milli takımının önemli oyuncularından.

Bir dönem Galatasaray'ın Honduras milli takımından Vallejo, Cruz ve Obando'yu getirmesi ile Honduras futboluna aşina olmuştuk aslında. Hatta o dönem Cruz ile Real Madrid 'in bile ilgilendiği haberlerini okuyorduk. Ama Honduraslı oyuncular Florya da kalamadı uzun süre.

Haberin Devamı

Bu isim biraz da Fabian Castello 'yu hatırlatır gibi sanki. Trabzonspor Kolombiyalı oyuncuyu aldığında oyuncunun gol ortalaması ve oynadığı süreler gayet yüksekti. Ancak kritik golleri olsa da takımda iz bırakamadı ve Meksika liginin yolunu tuttu. Elis'in de bir dönem Meksika liginde oynadığını hatırlatalım.

Sadık ile Fenerbahçe defansı bir miktar güçlendi. İlk geldiğinde takıma alışması zaman alan Mina ile öyle değerli bir ikili oldular ki Malatyaspor'un istikrarına yansıdı bu görüntü.

Fenerbahçe için ceza sahası içerisinde etkili olabildiği kadar dışında da oyuna katılan bir isim alınmalı. Ayew'in basın toplantısında Slimani'ye verdiği destek mesajları takım için çok önemli.

Ayew takım arkadaşının daha iyisini yapabileceğinin elbette farkında.

Onun geçmiş performansları ile şimdiki durumunu kıyaslamak çok zor. Forma girmesi şart. Frey'in mücadelesi ve Soldado'nun ısrarı da gol veya gollerle buluşmalı.

Altay'ın çok ilginç bir golcüsü var. Marco Paxiao. İzmir ekibinin ileri ucunda yer alıyor ve vatandaşı Pedro eugenio ile oldukça iyi işler başardı.

Birinci ligin gol kralı ve yağmur çamur dinlemeyen bir oyuncu. Ceza sahası içerisinde değil dışında da oyunu gole yönelik değiştiren ve geliştiren bir isim. Yaşı tek dezavantajı belki de. Bu tarz bir forvet izlenmeli aslında...

Jahovic'in Göztepe'deki katkıları ya da Rodallega'nın Akhisarspor'daki katkılarını verebilecek bir isim.

Avrupa liglerini bilen ve gelişmeye açık.