Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe ; Sivasspor maçındaki kadrolara bakıyorum. Sivasspor neredeyse takımın önemli bir bölümünü değiştirdiği halde galibiyete uzanmış görünüyor. Önemli başarı hiç şüphesiz. Defansında deneyimli İsveçli Bjassimir,Beşiktaş'ın transfer ettiği Douglas ve yine bir başka brezilyalı David Braz şu an takımda yok.

Brezilyalı Goiano,eski Ümraniyespor lu Appigandoye ve Caner ile farklı bir savunma hattı oluşturdukları gibi buna Mali milli takımının kalecisi Samassa yı da eklemişler.

Ortasaha da ne Torje ne Ndinga var. Üstelik forveti besleyen önemli oyunculardan Diabate de yok. Yatabare 'yi alıp forveti güçlendirmişler. Kenarlardan gelen ortalarda rakip defansı meşgul etmesi yeter.

Haberin Devamı

Kone son zamanlarda oyuna sonradan giriyor. Kısacası Robinho 'yu gönderdiklerinde nasıl oyunları değişmemişse yine aynı iyi futbolu oynuyorlar.

Fenerbahçe ise önemli transferler yaptığı halde halen sağ kanat ve defansında istenilen performanstan uzak. Zanka iyi transfer . Muhtemelen defans ta toparlayıcılık görevini üstlenecek.Ancak yine de Moses'ın kullandığı kanat ,Zayc 'ın performansına bağlı ortasaha ve yine stoper bölgesi takviye ister gibi.

İlk hafta Gazişehir maçı var. Smudica ligin en iyi antrenörlerinden birisi.Takımını adeta mercek ile izliyor. Loygin, Djibolodji ve Kanabıyık, Morais ile iyi bir geri dörtlü kurgusuna sahipler. Morais burada çok üretken özellikle hücuma katılımda.

Tetteh belki biraz ağır kalabilir ama oldukça tecrübeli. Chibsah ve Diarra yetenekli ortasaha oyuncuları. Takım içi arkadaşlık çok iyi. Pawlowski ve Kayode gibi direk gole gidebilen oyuncular aldılar. Üstelik Segbefia yedek olsa da geçen senelerde ligin en önemli yetenekleri arasındaydı.

Bu takım kolay pozisyon vermeyeceği gibi çabuk ta pozisyon yakalayabilecek bir takım. Fenerbahçe özellikle defansında adam kaçırmamalı ve çabuk oynamaya alışmalı.Gazişehir maçı en az Sivasspor maçı kadar zor maç....