Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Spartak takımı Fenerbahçe 'den deplasmanda galibiyet koparacak takım değil ; Fenerbahçe çok formsuz da olsa maçı her an çevirebilecek oyunculara sahip.

Aslında Cocu'nun elinde ki takım kalite açısından hiç fena değil ; Bugün bir çok takımda Valbuena,Ayew ,Slimani,Skretel gibi isimler yok.

Eleştirilen Reyes'in geldiği takım Porto ... Meksika milli takımında oynadığı maç sayısı 50'den fazla...

Slimani'nin Portekiz liginde başardıklarını görmek için eski maçlarını tekrar tekrar izlemek lazım...

Eski antrenörü Halil Hodziç onun zamanla kendini nasıl geliştirdiğine tanık olan antrenörlerinden yalnızca bir tanesi..

Haberin Devamı

Bugün attığı 2 gol sahadaki potansiyelini gösteriyor. Onu ; top alması için bölgesinden uzaklaştırmayacaksın.

Cocu sezon sonuna kadar takım da kalmalı. Geçmişte Advocat,Pereria ve diğerleri... Evet işler iyi gitmiyor ; Hollanda liginden farklı bir lig ve farklı bir takım... Burada daha çok mücadele ve iyi defans yapan takımlar var.

Hemen hemen her takımın çok iyi bir forveti mevcut...İşte Kone,Sakkho,Papis Cisse, Adebayor, Boutaip ,Asamoah Gyan ve daha pek çok iyi forvet..

Her zaman antrenör ve santrafor seçimini önceden yapacaksın... Transferlerin gecikmesi gibi antrenör seçimi de erken yapılmazsa şans 'a ihtiyaç artar..

Cocu Giderse yerine gelecek hoca bu kadar mağlubiyetten sonra takımı ne kadar ileriye taşıyabilecek ?

Spartak takımı genelde kapalı oynamaya da çalışsa da rakibe açık alan bırakmaya müsait bir takım. Fizikli bir defansları var ancak onlarda topu tutup,oyunu soğutabilecek bir isimleri yok. Bu yüzden maçta ki top kayıpları kolayca atağa dönüşüverdi.

Maçın başlarında Ayew ve Slimani birlikte bunu çok iyi kullandılar. Ayew günden güne iyi oynuyor. Böyle devam etmeli...

Fenerbahçe de Elmas saha görüşü mükemmele yakın bir futbolcu. Soldan ortasında Slimani'nin o boşluğu doldurduğunu gördü ve topu adrese teslim etti. Bu tarz oyuncuların Fenerbahçe de sayıca az olması dezavantaj.

Spartak ; Fenerbahçe karşısında neredeyse hiç pozisyon üretemedi.Öncelikleri gol yememekti.Ancak sahaya bu mentalite ile çıkarsan elbette pozisyon üretmen de zorlaşır.

Haberin Devamı

Fenerbahçe de herkes Frey'i eleştiriyor ama dün Hasan Ali 'nin ortasında gole yardımcı olan oyunculardan biriydi. Ayrıca evet çabuklaşması lazım ve büyük takım oyuncusu olması için de daha çok çalışması gerek...

Keza 2 golden bir kaç dakika önce hiç fena bir orta yapmadı. Ancak çok genç bir oyuncu ve mücadele isteği gerçekten güzel.

Fenerbahçe Hasan Ali oynadığında ve Ayew 'in de destek vermesi ile sol kanattan iyi çıkışlar yakaladı. Ancak takımın sağ kanadında da aynı ofans dengesi şart.

Sonuç olarak güzel ama kolay bir galibiyetti..Başakşehir maçı zor geçecek...