Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe; ligi 6.sırada bitirdi. Şampiyonluk gayesi ile başladığı yolda ligin altsıralarına gerilemişti. Neyse ki bir nebze olsun toparlayabildiler. Sene başında Bas Dost, Wilkshere, Kurt Zouma gibi pek çok tecrübeli isim gündeme gelmişti.

Cocu ve Comolli'den de güçlü bir futbol takımı bekleniyordu haliyle. Forvette İngiltere kariyerinden sonra Türkiye ligini tercih eden Slimani beklentileri karşılayamadı.

Lille 'de yararlı ve mücadeleci futbolu ile takdir toplayan Benzia için de öyle. Skretel ve Neustadner li defans sene boyunca çok defalar aşıldı. Oysaki Rizespor gibi önemli bir takımda tıpkı Fenerbahçe gibi defansından yana çözüm üretmek istiyordu. Awaziem, Moroziuk, Melnjak gibi oyuncuları ile çok faydalı takviyeler yaptılar. Moroziuk ve Melnjak sene boyunca sadece defansa değil forvete de desteklerini verdiler. Fenerbahçe 'den Aatıf 'ı alarak şans verdiler.

Haberin Devamı

Üstelik Boldrin ve Nakoulma gibi orta sahaya ivme katabilecek iki isim de alıp alt sıralardan üst sıralara hızlıca tırmanmaya başladılar. Aşı tutmuştu. Forvette Vedat Muriq'in yanına Samudio, Boldrin, Aatıf ve Nakoulma da ekleniyordu.

Belki de böyle bir hamleye ihtiyacı vardı takımın.

Fenerbahçe'nin sezon boyunca en önemli eksikliği santrafor eksikliğiydi hiç şüphesiz. Takımdan ayrılan Soldado neredeyse tek başına kaldı. Frey mücadeleciydi ancak henüz kariyerinin başlarında sayılırdı. İsla ve Hasan Ali den aynı anda faydalanıp Mehmet ve Valbuena'nın iyi performans gösterdiği maçlarda takım önemli performanslar da sergiledi. Dirar özellikle ikinci yarıda müthiş maçlar oynadı.

Ancak Valbuena bazen yedekti, bazen de Mehmet kadroda yoktu. Sadık ve Zayc transferi ile boşluklar doldurulmaya çalışıldı. Zayc çok üretken, koşan ve takıma asist anlamında önemli kazanımlar katabilecek bir oyuncuydu.

Valbuena'nın ayrılması Orta alanın her açığı kapatmaya çalışan ustalarından birinin ayrılması demek.

Yeri dolmalı. Forvette gelecek isimler ile orta alanın uyumu da önemli takım için.

Keza defansın da güçlenmesi gerekecek. Kjaer tipinde bir oyuncunun eksikliğini hep çekti takım...

Haberin Devamı

Fenerbahçe de transfer bu sene en önemli detay olacak.