Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Fenerbahçe ; Başakşehir karşısında en az Beşiktaş derbisi kadar zorlu bir maç oynayacaktı. Bir anlamda Spartak maçından sonra ligin en zor gol yiyen, ve iyi pas yapan orta sahalarından birine sahip bir takıma karşı oynamak ilginç olacaktı.

Başakşehir tam bir sistem takımı ; Kolay gol yemeyen ama rakip karşısında kolay pozisyonlar bulan bir takım.Oynadığında Elia ,oynamadığında Mossoro,İrfan can ve Visca ile topu hem iyi çeviriyorlar hem de ceza sahasına iyi taşıyorlar.

Fenerbahçe ise son kadro dışı bırakılmalar ise 8.hafta da yeniden yapılanma sinyalleri veriyor. Onların en büyük ihtiyacı olan şey Cocu'nun da Rizespor maçından sonra söylediği gibi Mücadele...O maçtan da sonra takım aşama kaydeder gibi ...

Haberin Devamı

Fenerbahçe defansı Bruno Alves li döneminde de Neto lu kadrosuyla da zaman zaman hatalar yapardı. Ligin ilk sekiz haftasında da benzer hataları yaptılar hem ortasaha da hem de dörtlü savunma bloğunda...

Maça ikinci kez aynı onbir ile başladılar Spartak maçından sonra...Gole ihtiyacı olan bir takım'ın başka türlü oynaması da beklenemezdi herhalde.

Başakşehir maçında sağ kanattan Ayew'in taşıdığı topta yine Slimani'yi pozisyona sokması ve sonrasındaki şutu fenerbahçe adına ligin başından beri izlediğimiz en olumlu görüntüler.

Burada pek kullanmadıkları sağ kanattan organize gelmeleri de ayrı bir güzellik. Burada Cocu'nun son haftalarda İsla ya şans vermesinin payı mevcut.

Sağ taraftan Başakşehir Caicara ile geldiğinde ; İrfan'ın şutunda ki Reyes'in müdahelesi ve Fenerbahçe defansının diziliş ve yerleşimi sezon başından bu yana görmemiz gereken farklılıklar...

Fenerbahçe orta saha da iyi top çevirdi hem de Başakşehir takımını bu tempoya alıştırdı.

Slimani ile sol kanattan Başakşehir kalesini kalabalık defansa rağmen bir hayli zorladılar.

Maçın sonlarına doğru hem Ayew hem de Hasan Ali'nin bulduğu şutlar önemli pozisyonlardı ve biraz da şanssızlık ve Mert'in zamanlaması ile kurtarılmış toplardı.

Fenerbahçe ikinci yarıda da kolay pozisyon vermeyen bir takıma karşı İsla ile önemli orta fırsatları yakaladı.

Haberin Devamı

Kısacası Başakşehir'in yönlendireceği toplar çoğu zaman Fenerbahçe de kaldı ve göbekten de Fenerbahçe hem Slimani hem de Benzia ile Başakşehir kalesinde bolca pozisyon buldu.

Maçın sonlarına doğru Başakşehir kendisini hatırlatır derecede bir kaç iyi pozisyon yakaladı.

Fenerbahçe bu maçta olduğu gibi oynamaya devam ederse toparlanır. Yakalanan pozisyonların zorluk derecesi ve oyuncuların mücadelesi gerçekten olumlu. Başakşehir önemli bir takım ve biraz daha şans Cocu ve Fenerbahçe 'nin yanında olsaydı rahatlıkla kazanabilirlerdi.