Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Sivasspor ; Robinholu kadrosuyla ligde önemli maçlar kazanmıştı. Sağ kanattan Douglas ve Ortadan Torje ile çok seri kontraataklar yakalayabiliyorlar bu ataklarda da hem Robinho hem de Kone'yi kullanıyorlardı.

Ancak geçen hafta Ankaragücüne kaybederken özellikle hücumda varlık gösteremediler. Ankaragücü Sacko ve Boyd gibi seri paslaşan oyuncuları ve Canteros gibi göze batmayan ancak oyunda önemli hamleler yaratan yeni transferi ile önemli gollük pozisyonlar yakaladı. Bu hafta Galatasaray ile oynayacaklar.

Haberin Devamı

Galatasaray; Başakşehir maçında iyi futbol oynadı. Her oyuncu kendi hatasını telafi etme peşindeydi. Muslera'nın hatalı pasında eski Konyasporlu Bajic 'in vuruşunda bile bunu gördük. Başakşehir'in ilk golünde tıpkı Visca gibi Elia 'nın da takım için ne denli önemli bir oyuncu olduğunu farkettik.

Ancak Galatasaray'da oyuncuların görev dağılımı ve takım için oynaması oldukça üst düzeyde. Bunu Feghouli'nin son zamanlarda takıma nasıl katkı verdiğini görerek te anlayabiliyorsunuz. Diagne'nin tam olarak eski formunu bulamamasına rağmen Belhanda'yı takım içinde doğru noktada göstererek oyununu da değiştirdiler. Takıma gün geçtikçe ısınmaya başladı.

Ve en Önemlisi Gomis ve Rodriguez gibi iki önemli futbol ustasının yokluğuna rağmen buna başardılar. Ve yine Nagatomo, Marcao, Luyindama gibi takıma yeni katılan oyuncular ile birlikte eskiden ilk onbire dahi uzaklaşan Donk ile bunu başardılar.

Kısacası Şampiyonluğu hakettiler. Bu hafta Sivasspor maçında da Belhanda ve Onyekuru ile birlikte defansı az adamla yakalayabilecek pozisyonlara yoğunlaşacaklar.

Sivasspor'un Rybalka ve Torje yi birlikte oynatması takımın defansının oyun kurması açısından da önemli. Güzel bir maç olacak.