Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Akhisarspor önemli bir takım. Çok fazla sayıda oyuncu kaybetmesine rağmen iyi futbol oynayan ve antrenörüne güvenini hep sürdürmüş bir takım. Kupa da Galatasaray 'ın karşısında iyi futbol oynadılar ve aldıkları sonuç ile de bunu gösterdiler. Ama o maçlarda takım halinde iyi oynamayı başardılar ve ortasaha da rakibi durdurmayı becerebildiler.

Ne tesadüftür ki rakip yine Galatasaraydı. Henrique gibi bir santrafor dan yararlanamıyorlardı son haftalarda. Galatasaray ise ligin sonlarına doğru yakaladığı istikrarı koruma gayretindeydi. Takımda ki en zayıf halkalar bile artık oyuna katkı vermeye başlamıştı. Nagatomo takıma ısınmıştı,Denayer bile hatalarından sıyrılmayı başarabilmişti.

Haberin Devamı

Maç iki takımın birbirini tartması ile genelde orta alan mücadelesi şeklinde başladı. Ancak Galatasaraylı oyuncular henüz bu dakikalarda Akhisar defansı arasına sızıyordu. Golde böyle geldi zaten. Linnes geldiği günden bu yana kariyenin en güzel hareketlerinden birini yapıp Akhisarspor 'un sağ kanadından Feghouli yi topla buluşturdu. Onun ortasında ise Galatasaray'ın belki de en iyi iki transferinden biri Rodriguez topu tamamladı.

Efsanelerden ; Kubilay Türkyılmaz kadar o kanatta mücadele edebildiği gibi , şimdiye kadar gelen kanat oyuncularının belki de en çabuğu..

Golün oluşu aslında Akhisaspor defansının markajda ne kadar etkisiz kaldığını da net gösteriyordu.İkinci golde yine Rodriguez 'in soldan ceza sahasına girmesi neticesinde geldi. Galatasaray lı ileri uç oyuncularının başta Gomis olmak üzere çapraz koşularının zaten direnci düşen Akhisar defansını nasıl ekarte ettiğini de gördük golde.

Bu iki golde anlaşıldı ki ; aslında Akhisar'ın orta sahası kolay geçildiğinde defansı ; ceza sahasına çabuk gelen Galatasaraylı oyuncuları karşılayamıyordu. İlerleyen dakikalarda Akhisar önemli ataklar yaptı ve seleznov ile bir penaltı da kazandı. Penaltıyı atabilseler belki de maçın seyri değişecekti.

Ama yine de Seleznov 'un klasik vuruşlarından biri ile güzel bir gol kazandılar. Bu tarz pozisyonlarda Ukraynalının zaten yüzdesi çok yüksek.Golden sonra Akhisar direncini fazlasıyla arttırdı. Bu dakikalarda Muslera olağanüstü kurtatışlar yaptı.

Haberin Devamı

Maçın sonuna doğru Linnes 'in düşürülmesinde kazanılan penaltıdan Galatasaray Gomis ile yararlanamadı. Maçın sonlarına doğru Akhisar'ın gösterdiği mücadele övgüye değerdi.

Ancak penaltı kaçırsa da Gomis 'Rodriguez ve Muslera takımlarını İstanbula galip takım olarak getirdiler.