Oğuz Akdeniz

Oğuz Akdeniz

akdenizzzzzz@gmail.com

Tüm Yazıları

Süper lig de ilk 5 maç tamamlanırken en iyi golcüler listesinde Kasımpaşalı Diagne 1.sırada. Bu oyuncunun geçen senelerde daha büyük takımlarda oynama potansiyelinin çok fazla olduğunu sıkça yazmıştık. Pozisyonların her zaman içinde,etkili ve çevik bir golcü Senegalli...Trezeguet ve Eduok tan da çok iyi destek aldığını da unutmamak lazım.

Ancak ilginç olan şu ki Stoperlerin bile İlk 20 içerisinde yer aldığı bu listede henüz Fenerbahçeden bir tane oyuncu yok.

Fenerbahçe sadece defans ve kaleci değil aynı zamanda hücum oyuncularından da randıman alamıyor tam anlamıyla. Belki Slimani ceza sahası içerisinde önemli bir güç ve son Konyaspor maçında olduğu gibi ileriki tarihlerde Benzia ile de çok iyi anlaşacaklar.

Haberin Devamı

Ancak Fenerbahçe de Visca tipinde oyunu ileriye taşıyan ve orta saha oyuncularına da koridor açan bir kanat oyuncusu olsa işler belki de bu kadar zorlaşmayacak.

Ve şu an için görünen o ki Son haftalarda Eljif Elmas 'ın gerçekleştirdiği ivmeye Ayew, Aatıf, Valbuena ve diğer oyuncular da katılmalı. Katılmalılar çünkü Fenerbahçe'nin gol sorunu yaşadığı da bir gerçek.

Alvaro Negredo nihayet Beşiktaş'tan ayrıldı. İyi oyuncuydu ancak daha yüksek verim de alınabilirdi.Yine de hiç bir zaman kariyerine rağmen yedek kalmayı sorun etmedi ve önemli anlarda önemli goller de kaydetti.Şimdi sorun şu ; Llajic ve Quaresma o gollük pasları Beşiktaş' ta kime atacaklar?

Zaman zaman birinci lig maçlarını izlemekte fayda var. Örneğin Osmanlıspor 'un aldığı Eric Ayuk bu hafta müthiş bir gol attı ve iyi bir başlangıç yaptı.Gençlerbirliğinde Jailton eski bildiğimiz Jailton gibi..Zaman zaman sağ kanada öylesine hakim oluyor ki Gençlerbirliği atakları onunla şekilleniyor.

Adana demirspor da Mickael Pote gibi avrupa kupaları tecrübeside bulunan çok önemli bir golcü var. Kısacası aslında Süper lig seviyesinde isimleri bulmak o kadar da zor değil.

Kayserispor'lu Cherry,Bursaspor lu Sakho ve Ankaragücülü El Kebir de önemli katkı yapan isimlerden. Bu hafta El Kebir 'in göstermiş olduğu mücadele gerçekten önemliydi. Gençlerbirliğine ilk geldiği zamanlarda ki kadar oyuna hakimdi. Böyle Oynarsa ligi önemli gol rakamlarında tamamlayabilir.