Galatasaray Okan Buruk üzerini çizmişti! Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

Okan Buruk üzerini çizmişti! Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

22.09.2022 - 09:36 | Son Güncellenme:

Yaz transfer sezonunda birçok yıldız oyuncuyu kadrosuna katan Galatasaray, Ocak transfer döneminin çalışmalarına şimdiden başladı. Sarı Kırmızılılar, Okan Buruk'un üzerini çizdiği ismin yerini yıldız isimle dolduracak. Transfer için girişimler başladı.

Okan Buruk üzerini çizmişti Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

Yaz transfer döneminde kadrosunu 13 yeni isimle dolduran Galatasaray, Torreira, Sergio Oliveira, Mauro Icardi, Yusuf Demir ve Juan Mata gibi önemli yıldız isimleri transfer etmişti. Sarı Kırmızılılar, Ocak transfer dönemi çalışmalarını ise şimdiden başladı. Galatasaray, teknik direktör Okan Buruk'un üzerini çizdiği ismin alternatifini buldu ve girişimler başladı. İşte ayrıntılar...

Haberin Devamı

Okan Buruk üzerini çizmişti Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

"BU YUSUF'UN MÜCADELESİDİR"

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Skorer TV'de Nergis Aşkın'ın sorularını yanıtladı ve Sarı Kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Dindar, son günlerde tartışma konusu haline gelen Yusuf Demir hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

Dindar, Yusuf Demir hakkında şu ifadeleri kullandı;

"Yusuf Demir olayı artık Galatasaray'a zarar verecek boyutlara getirildi. Yusuf Demir'in statüsünü, özel durumunu ve konumunu bilerek transfer ettiler. Galatasaray için ortada bir sürpriz yok. Burada konuşulan veya tartışılan konu 'Neden olmasın' şeklinde. Avusturya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri bizim çocuklarımızı baskı altına alıyor. Bu ülkeler aileleri zorluyorlar. Sadece futbolcuları değil insanları da zorluyor. Çifte vatandaşlık hakkı vermiyorlar insanlar da doğail olarak tek vatandaş olarak hayatlarına devam ediyor. Federasyonun son yapılan düzenlemeyi yeniden gözden geçirmesi gerekir. Herhangi bir takıma özel bazı değişiklikler yapılması veya statü değişikliğine karşıyım. Galatasaraylılar 'Oyun oynanırken kural değişmesin deniyor ama neden Rezerv Lig kaldırılıyor" diyor. Yabancı kuralının ne kadar doğru olmadığını başkan da açıkladı. Eleştirdiğim nokta bir insana kendi ülkesinde 'Sen yabancısın' diyoruz. Seçimde oy kullanabilir, milletvekili veya bakan olabilir ama TFF'ye göre sen yabancısın. Oyuncunun psikolojisinin de etkilenebileceğini söyleyebiliriz. Bu durumda olan oyuncuların maruz kaldığı durum başka bir şey. Olay Galatasaray ve diğerleri arasında hüsumete dönüşmüş durumda. Geldiği gün havalimanında soruları Türkçe yanıtladı. Burada Yusuf'u mu tartışıyoruz yoksa Galatasaraylı Yusuf'u mu tartışıyoruz? Bu Yusuf'un mücadelesidir. Bu tartışmayı Galatasaraylı Yusuf üzerinden yaparsak sonunu getiremeyiz. Dün Naim Süleymanoğlu'nu anma programı vardı. Başarılarının yıl dönümüydü yanılmıyorsam. Birileri ihmal etmiş zamanında. Bizi Yusuf'tan mahrum ettiniz. Yusuf'un ilk 11'de başlaması için henüz erken. Belli avantajları var sonuçta kaliteli bir oyuncu. Yerli oyuncu düşüncesiyle alınmadı. Kısa vadede ilk 11'de olacağını düşünmüyorum. Yabancı sınırının devre arasında değişeceğini düşünmüyorum. Federasyonun yabancı konusunda belli bir kriter getirmesi gerekir. Yabancı kuralında bazı yerli oyuncuların abartılı fiyatları oluyor."

Haberin Devamı

Okan Buruk üzerini çizmişti Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

Haberin Devamı

GALATASARAY, RASHICA'NIN BONSERVİSİNİ ALIYOR

Sarı Kırmızılılar, İngiltere Championship ekibi Norwich City'den sezon sonuna kadar kiraladığı Kosovalı kanat oyuncusu Milot Rashica'nın bonservisini almak için harekete geçti. Sarı Kırmızılıların kısa süre içinde Kosovalı yıldız için Norwich City ile görüşmelere başlaması bekleniyor.

Rashica hakkında da değerlendirmelerde bulunan Dindar, "Rashica benim büyük beklentilerimin olduğu bir oyuncu. Yabancı kuralı sebebiyle forma giyemiyor. Ofansif yönde elinizi güçlendirbilecek bir oyuncu. Şimdiden bonservis hesapları yapılıyor ama erken. Galatasaray oyuncunun bonservisini alır. Ben bonservisinin alınacağını düşünüyorum. Erden beyin çok yoğun bir araştırma yaptırdığı oyuncu. Rashica ile alakalı bir beklenti içindeyim ama daha erken. Bugünkü karmaşada Rashica'yı konuşamıyoruz. Abdülkerim-Emin ikileminin yanına Icardi geldi ayrıca Yusuf Demir olayı var. Rashica'yı izlediğinizde çok seveceksiniz. Rashica'yla alakalı şunu söyleyebilirim izlediğinizde sizi mutlu eden bir oyuncu olacak." dedi.

Haberin Devamı

Okan Buruk üzerini çizmişti Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

"OKAN BURUK, VAN AANHOLT'U İSTEMİYOR"

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Hollandalı sol bek Patrick Van Aanholt'a sıcak bakmadığını ifade eden Nevzat Dindar, "Okan Buruk'un Van Aanholt'a çok sıcak bakmadığını biliyorum. Van Aanholt'un yüksek bir maliyeti varı. Galatasaray son ana kadar bu bölgeye bir transfer yapmayı düşündü. Devre arasında mutlaka bu bölgeye transfer yapılacağını düşünüyorum. Adana Demirspor maçında da Dubois formayı kapar. Galatasaray'ın en az 10 transfere ihtiyacı var diyordum. 13 transfer yapıldı hala eksikler bitmiyor." sözlerini kullandı.

Okan Buruk üzerini çizmişti Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

VAN AANHOLT'UN ALTERNATİFİ İTALYA'DA BULUNDU

Geride bıraktığımız transfer döneminin son günlerinde peş peşe yaptığı hamlelerle tartışmasız en dikkat çeken kulüp olmayı başaran Galatasaray , çalışmalarına tam gaz devam ediyor. Teknik direktör Okan Buruk’un raporu doğrultusunda girişimlerini ara vermeden sürdüren Sarı-Kırmızılılar’ın, devre arasında kadrolarına yeni bir sol bek kazandırmayı hedeflediği bildirildi. Fanatik'te yer alan habere göre Galatasaray'ın İtalya Serie A ekiplerinden Milan’ın Senegalli sol beki Fode Ballo-Toure’yi almak için temaslarına erkenden başladığı kaydedildi. Milan’a geçen yıl Monaco’dan 5 milyon Euro karşılığında katılan 25 yaşındaki futbolcu, daha önce; Paris Saint Germain’in genç takımlarında görev yapmıştı.

Haberin Devamı

Okan Buruk üzerini çizmişti Galatasaray, Ocak ayının ilk transferini bitiriyor

VAN AANHOLT'A VEDA EDİLECEK

Sarı-Kırmızılılar, teknik ekibin planlamasında yer almayan sol bek Patrick van Aanholt’la devre arasında yollarını ayırmayı planlıyor. Geçen sezon bonservisi elinde olarak Galatasaray’a gelen 32 yaşındaki oyuncunun, 1.9 milyon Euro’luk garanti ücretine ek olarak 35 maçı geçtiği için 400 bin Euro, 19 galibiyetin karşılığı olarak 190 bin Euro prim aldığı kaydedildi. Takımda Mertens, Torreira, Oliveira ve Muslera’dan sonra en çok kazanan isim olan Van Aanholt’un 1 buçuk yıl daha sözleşmesi bulunuyor. Yönetim, devre arasında dolu olan yabancı kontenjanını deneyimli sol beki göndererek açmaya çalışacak.

 

Yazarlar