Galatasaray Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor! Yerine oyuncu bakıldı

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor! Yerine oyuncu bakıldı

21.09.2022 - 17:08 | Son Güncellenme:

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Sarı Kırmızılıların gündemine dair önemli bilgiler verdi.

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

Süper Lig'in ilk 7 haftasında topladığı 16 puanla Adana Demirspor'un ardından averajla ikinci sırada bulunan Galatasaray'da milli ara öncesi moraller yerinde. Sarı Kırmızılılar milli takım arasının ardından Adana Demirspor'a konuk olacak. Sarı Kırmızılılar bu zorlu mücadele öncesi ise Cumartesi günü İstanbulspor ile bir hazırlık karşılaşması oynayacak.

Haberin Devamı

Milliyet'in Galatasaray muhabiri Nevzat Dindar, Sarı Kırmızılıların gündemini değerlendirdi. Dindar, Okan Buruk'un yıldız ismin üzerini çizdiğini ifade ederken Seferovic konusunda ise çarpıcı bilgiler verdi. Dindar ayrıca kiralık olarak Galatasaray'a transfer olan yıldız oyuncunun bonservisinin alınabileceğini aktardı.

Nevzat Dindar'ın açıklamaları şu şekilde;

YUSUF DEMİR KONUSU: TÜRK AMA YABANCI DİYORUZ

"Yusuf Demir olayı artık Galatasaray'a zarar verecek boyutlara getirildi. Yusuf Demir'in statüsünü, özel durumunu ve konumunu bilerek transfer ettiler. Galatasaray için ortada bir sürpriz yok. Burada konuşulan veya tartışılan konu 'Neden olmasın' şeklinde. Avusturya başta olmak üzere bazı Avrupa ülkeleri bizim çocuklarımızı baskı altına alıyor. Bu ülkeler aileleri zorluyorlar. Sadece futbolcuları değil insanları da zorluyor. Çifte vatandaşlık hakkı vermiyorlar insanlar da doğail olarak tek vatandaş olarak hayatlarına devam ediyor. Federasyonun son yapılan düzenlemeyi yeniden gözden geçirmesi gerekir. Herhangi bir takıma özel bazı değişiklikler yapılması veya statü değişikliğine karşıyım. Galatasaraylılar 'Oyun oynanırken kural değişmesin deniyor ama neden Rezerv Lig kaldırılıyor" diyor. Yabancı kuralının ne kadar doğru olmadığını başkan da açıkladı. Eleştirdiğim nokta bir insana kendi ülkesinde 'Sen yabancısın' diyoruz. Seçimde oy kullanabilir, milletvekili veya bakan olabilir ama TFF'ye göre sen yabancısın. Oyuncunun psikolojisinin de etkilenebileceğini söyleyebiliriz. Bu durumda olan oyuncuların maruz kaldığı durum başka bir şey. Olay Galatasaray ve diğerleri arasında hüsumete dönüşmüş durumda. Geldiği gün havalimanında soruları Türkçe yanıtladı. Burada Yusuf'u mu tartışıyoruz yoksa Galatasaraylı Yusuf'u mu tartışıyoruz? Bu Yusuf'un mücadelesidir. Bu tartışmayı Galatasaraylı Yusuf üzerinden yaparsak sonunu getiremeyiz. Dün Naim Süleymanoğlu'nu anma programı vardı. Başarılarının yıl dönümüydü yanılmıyorsam. Birileri ihmal etmiş zamanında. Bizi Yusuf'tan mahrum ettiniz. Yusuf'un ilk 11'de başlaması için henüz erken. Belli avantajları var sonuçta kaliteli bir oyuncu. Yerli oyuncu düşüncesiyle alınmadı. Kısa vadede ilk 11'de olacağını düşünmüyorum. Yabancı sınırının devre arasında değişeceğini düşünmüyorum. Federasyonun yabancı konusunda belli bir kriter getirmesi gerekir. Yabancı kuralında bazı yerli oyuncuların abartılı fiyatları oluyor."

Haberin Devamı

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

Haberin Devamı

"OKAN BURUK, VAN AANHOLT'A SICAK BAKMIYOR"

"Okan Buruk'un Van Aanholt'a çok sıcak bakmadığını biliyorum. Van Aanholt'un yüksek bir maliyeti varı. Galatasaray son ana kadar bu bölgeye bir transfer yapmayı düşündü. Devre arasında mutlaka bu bölgeye transfer yapılacağını düşünüyorum. Adana Demirspor maçında da Dubois formayı kapar. Galatasaray'ın en az 10 transfere ihtiyacı var diyordum. 13 transfer yapıldı hala eksikler bitmiyor."

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

"GEÇEN SEZON BERBAT BİR TRANSFER DÖNEMİYDİ"

"Averajla şampiyonluk kaçırmış takım tamamen değiştirildi. Geçtiğimiz sezonun başında Burak Elmas ve Fatih Terim bu transferleri gerçekleştirdi. Aanholt değişicek. Sacha Boey uzun vadede önemli katkı sağlayacak. Geçen sezon çok berbat bir transfer politikası geçirildiğini düşünüyorum. Galatasaray seçime gitmeseydi veya beklenen sonuç gelmeseydi Galatasaray'ın elden çıkarılması için her şey yapılacaktı. Dursun Özbek, Erden Timur ve yöneticilerle birlikte şimdilik Galatasaray'ı kurtardı. Aksi bir sonuç olsaydı bu sezona Torrent ile başlardık. Sistem değişmeseydi Galatasaray geçen sezonu arardı. Bu çok net."

Haberin Devamı

"GALATASARAY, RASHICA'NIN BONSERVİSİNİ ALIR"

"Rashica benim büyük beklentilerimin olduğu bir oyuncu. Yabancı kuralı sebebiyle forma giyemiyor. Ofansif yönde elinizi güçlendirbilecek bir oyuncu. Şimdiden bonservis hesapları yapılıyor ama erken. Galatasaray oyuncunun bonservisini alır. Ben bonservisinin alınacağını düşünüyorum. Erden beyin çok yoğun bir araştırma yaptırdığı oyuncu. Rashica ile alakalı bir beklenti içindeyim ama daha erken. Bugünkü karmaşada Rashica'yı konuşamıyoruz. Abdülkerim-Emin ikileminin yanına Icardi geldi ayrıca Yusuf Demir olayı var. Rashica'yı izlediğinizde çok seveceksiniz. Rashica'yla alakalı şunu söyleyebilirim izlediğinizde sizi mutlu eden bir oyuncu olacak."

Haberin Devamı

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

"SEFEROVIC BAZI MAÇLARDA TRİBÜNDE OLUR"

"Seferovic henüz 7 maç oldu elinizde Icardi ve Gomis varken olmuyor. Galatasaray'ın elinde 3 kaliteli forvet oyuncusu var. Mutsuz çünkü 20 maç oynamak istiyor. 20 maç oynadığında kontratı otomatik olarak uzayacak. Icardi geldi ve oynayacak. Adana Demirspor maçında ilk 11'de Icardi'nin başlamasını bekliyoruz. 37'lik Gomis'in yanına 7-8 yaş daha genç oyuncular alındı. Icardi, Konyaspor maçında kötü bir performans sergilemedi. Adana Demirspor maçında ilk 11'de yer alacak. Seferovic'in bazı maçlarda tribünde olmasını bile bekleyebiliriz. Kadroya alınmadığı zamanlar da olacaktır."

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

"İSTANBULSPOR MAÇINDA MATA VE ICARDI SÜRE ALIR"

"Okan hocanın elinde çok fazla oyuncu yok. 15 oyuncu milli takıma gitti. Hamza ve Jankat alt yaş milli takımlarında oynuyor. Ross da Danimarka'nın alt yaş milli takımına gitti. Bu oyuncular genç takımlara gitti. Kerem, Yunus ve Berkan gibi isimler A milli Takım'a gitti. Rashica, Kosova Milli Takımı'na, Seferovic ise İsviçre Milli Takımı'na gitti. İstanbulspor maçında Icardi ve Mata'nın süre almasını bekliyorum."

"HASAN ŞAŞ'IN FLORYA'YA GİTMESİ TESADÜF"

"Hasan Şaş'ın Florya'ya gitmesi tamamen tesadüf. Hasan Şaş'ın tercihine saygı duymak lazım çünkü çok yıprandı. Ayrılıklar ve cezalar sebebiyle oldukça yıprandı. Futbol bilgisi ve hırsı olan bir isim. Biraz agresif kalıyordu daha dikkatli olması gerekirdi. Yakından tanıyanlar için çok sevilen bir figür. Diğer takım taraftarlarına antipatik gelen bir isim. Hasan Şaş'ın kararına saygı duymak gerek. Hasan Şaş'ın Okan Buruk'un yardımcısı olması gibi bir durum yok."

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

"ADANA DEMİRSPOR MAÇI ÇOK ZOR"

"Adana Demirspor maçında her sonuç normal olacak ama Galatasaray'ın kazanması anormal bir durum değl. Ben Galatasaray'ın kazanma şansının yüksek olduğunu düşünüyorum. Adana Demirspor'un savunmasında bazı problemler var. Rakitsky cezalı. Kolay maç değil."

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı

"FATİH TERİM YAŞANDI VE BİTTİ"

"Okan Buruk'un güzel bir hikaye yazacağını düşünüyorum. Bu sezon başarılı olursa Galatasaray'ın bunda sonraki Okan Buruk'unu konuşacağız. Fatih Terim yaşandı ve bitti. Okan Buruk'a bakış açım bence başaracak. Galatasaray'a yeni bir şahlanış dönemi başlıyor. Önümüzdeki 3-5 yıl çok güzel geçecek. Bu süreçte Galatasaray'ın kulübesinde Okan Buruk olacak. Başka bir senaryoyu kimse aklının ucundan bile geçirmesin. En bitik ve hazır olmayan Galatasaray şu an lider durumda. Bazı oyuncular gitti ve pozitif hava geldi. Daha da gidecekler olacak. Okan Buruk'la Galatasaray bu devrimi gerçekleştirecek."

Canlı yayında isim verdi: Okan Buruk istemiyor Yerine oyuncu bakıldı