NBA Onuralp Bitim'den Anadolu Efes itirafı! 'Oyunumu geliştirmek için ayrılmam gerekiyordu'

Onuralp Bitim'den Anadolu Efes itirafı! 'Oyunumu geliştirmek için ayrılmam gerekiyordu'

14.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

NBA’de yıldızı yavaş yavaş parlamaya başlayan Onuralp Bitim, “Takımımın neye ihtiyacı varsa onu yapmaya çalışıyorum. Sayıysa sayı, ribauntsa ribaunt, savunmaysa savunma” dedi.

Onuralp Bitimden Anadolu Efes itirafı Oyunumu geliştirmek için ayrılmam gerekiyordu

Chicago Bulls’ta ilk maçlarında iyi bir performans sergileyen Onuralp Bitim, açıklamalarda bulundu. Dallas Mavericks maçında 17 sayıyla takımının en skorer oyuncusu olan ve kariyer rekorunu kıran 24 yaşındaki forvet The Athletic’e konuştu.

Haberin Devamı

AVRUPA İLE ABD'Yİ KIYASLADI

Anadolu Efes altyapından yetişen Türk milli basketbolcu, genç oyuncuların aldıkları fırsatlar ve aldıkları antrenmanlar açısından Avrupa ile ABD karşılaştırması yaptı, “Avrupa’da genç oyuncu olmak daha zor çünkü Avrupalı antrenörlerin çoğu biraz daha yaşlı ve tecrübeli oyuncuları tercih ediyor. Avrupa’daki genç ve yetenekli oyuncuların çoğunun aynı sorunları yaşadığını düşünüyorum” dedi.

ANADOLU EFES DÖNEMİ

Anadolu Efes döneminden bahseden oyuncu şöyle devam etti: “Bazıları belki kendilerini gösteriyor. Ama çoğu başka takımlara gidip kendilerini geliştirmeye çalışıyor. Bu yüzden benim için biraz zor oldu çünkü Avrupa’nın en iyi kulüplerinden birinde oynuyordum. Bu yüzden basketbol oyunumu geliştirmek için ayrılmam gerekiyordu çünkü istediğim süreleri alamamıştım. Ama Avrupa basketbolu böyledir işte.”

Haberin Devamı

Takımına her açıdan katkı sağlamaya çalıştığını dile getirerek “Sadece takımıma yardım etmeye çalışıyorum. Neye ihtiyaçları varsa. Savunmam gerekiyorsa savunmam gerekir. Skor katkısı sağlamam gerekiyorsa skor. Eğer bir ribaund almam gerekiyorsa bunu yapmalıyım” diye konuştu.