Galatasaray Osman Şenher, Mauro Icardi'nin Suudi Arabistan kararını açıkladı!

Osman Şenher, Mauro Icardi'nin Suudi Arabistan kararını açıkladı!

07.07.2023 - 12:10 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın geçen sezon PSG'den kiraladığı Mauro Icardi, sarı-kırmızılıların 23. şampiyonluğunda büyük pah sahibi olmuştu. Galatasaray transferi için görüşmelerini sürdürdüğü Icardi'ye Suudi Arabistan'dan da bazı kulüplerin ilgisi olduğu iddia edilmişti. Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher, Arjantinli yıldızın Suudi Arabistan kararını açıkladı.

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

Galatasaray'da Mauro Icardi belirsizliği sürüyor. Sarı-kırmızılıların geçen sezonun başında PSG'den kiraladığı Arjantinli yıldız, Cimbom'un 23. şampiyonluğunda büyük pay sahibi olmuştu. 

Haberin Devamı

Galatasaray ile kiralık sözleşmesi biten Mauro Icardi'ye Suudi Arabistan'dan bazı kulüplerin ilgi gösterdiği iddia edilmişti. Son olarak Jorge Jesus'un çalıştırdığı Al Hilal'in Icardi için girişimlerde bulunacağı öne sürülmüştü.

Sarı-kırmızılıların da transferi için görüşmelerde bulunduğu Mauro Icardi'nin Suudi Arabistan kararını Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher bugünkü köşesine taşıdı. İşte Galatasaray'daki son gelişmeler ve Icardi transferinin detayları...

GALATASARAY'DA İLK HEDEF ANGELINO VE PAREDES

Son şampiyon Galatasaray’ın transferdeki hedefleri netleşti. Bir taraftan Icardi’ye alternatif oluşturabilmek için ikinci forvet arayan ve West Ham’dan Antonio başta olmak üzere yoğun şekilde çalışan Cim Bom, diğer taraftan ise orta sahada 8 numara ve sol bek için temaslar yoğunlaştı.

Haberin Devamı

Aslan’ın orta saha için en büyük hedefi olan Leandro Paredes için gelişmelerin olumlu yönde seyrettiği öğrenildi. Arjantinki yıldızın bonservisini elinde bulunduran PSG ile pazarlıklarda sona gelen sarı-kırmızılılar İtalyan ekibi Lazio’nun da talip olduğu Parades’i ikna etmeye çalışıyor. Parades evet derse transferde işlem tamamlanacak.

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

Sol bek içinse Angelino ısrarı devam ediyor. Okan Buruk’un ısrarla istediği İspanyol bek için son ana kadar ısrar sürecek. Galatasaray, bonservisi Almanya’nın Leipzig kulübünde olan Angelino’yu satın alma opsiyonuyla kiralamayı hedefliyor. Sarı-kırmızılılarda şu an Paredes ve Angelino konusunda yoğun bir çalışma yürütülüyor.

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

Galatasaray’ın Rumen yıldızları yine sınıfta kaldı. Hull City ile yapılan hazırlık maçında beklentilerin altında kalan Cicaldau ve Morutan’ın yeni sezonda kadroda düşünülmediği öğrenildi.

Teknik direktör Okan Buruk’un geçen sezonu kiralık olarak başka kulüplerde geçiren iki oyuncuyu Avusturya kampına götüreceği ama ilerleyen dönemde kadroda tutmayacağı bildirildi. İki futbolcudan zarar etmek istemeyen ve oynayabilecekleri kulüplere gitmelerini düşünen sarı-kırmızılılar sözleşmelere de satın alma opsiyonu koymayı planlıyor.

MAURO IRCARDI BELİRSİZLİĞİ SÜRÜYOR! SUUDİ ARABİSTAN'DAN İLGİ

Haberin Devamı

Galatasaray'ın 23. şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Mauro Icardi'nin sarı-kırmızılılardaki geleceği belirsizliğini koruyor. PSG'den kiralanan ve kiralık sözleşmesi sona eren Arjantinli yıldızın kararı merak ediliyor.

Galatasaray'ın transferi için görüşmelerde bulunduğu Mauro Icardi'ye Suudi Arabistan'dan da bazı takımların ilgisi olduğu öne sürüldü. Al Hilal'in başına geçen Teknik Direktör Jorge Jesus, santrfor bölgesine transfer yapılması raporunu verdi. Bu bağlamda transfer çalışmalarına başlayan Suudi ekibi, Mauro Icardi'yi radarına aldı. 

Winwinallsports'un haberine göre; Al Hilal kulübü Jorge Jesus'un isteği üzerine Icardi için girişimlere başladı. Icardi'nin temsileriyle görüşme gerçekleştiren Suudi ekibinin Arjantinli golcüye, önümüzdeki sezon yarışılacak bütün kulvarlarda şampiyonluk kazanılması güvencesi verdiği iddia edildi.

Haberde; Icardi'nin Avrupa liglerinin birinde forma giymek istediği belirtilirken, bu nedenden dolayı yıldız golcünün Suudi Arabistan'a transferinin gerçekleşmesi zor olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

OSMAN ŞENHER, ICARDI'NİN SUUDİ ARABİSTAN KARARINI KALEME ALDI

Milliyet'in usta kalemlerinden Osman Şenher 'Fırsat transferleri gecikecek' başlıklı yazısında Mauro Icardi'nin Suudi Arabistan kararını okuyucularına aktardı. Şenher ayrıca Arda Güler'in Real Madrid'e transferini de değerlendirdi.

Osman Şenher'in bugünkü yazısı şu şekilde:

Galatasaray yönetimi geçen sezon mükemmel fırsat transferleri yaptı. Ve bu futbolcular taraftar ve hocasıyla bütünleşerek takımı şampiyonluğa ulaştırdılar. Bu sezon bütün takımlar, futbolcular hepsi fırsat transferi bekliyor. Menajerler yakmışlar purolarını transferin son günlerini bekliyorlar. Ellerindeki futbolcuları da en yüksek fiyata satmak istiyorlar. Futbolcuların da çoğu zaten tatilde.

Bonservisi elinde olan futbolcular ise ayrı bir sorun. İmza paraları beş milyon euro’dan başlıyor. Bir de başımıza Suudi Arabistan çıktı. Ne Avrupa ne de Türkiye’den hiçbir kulüp Suudi Arabistan takımlarının talip olduğu bir futbolcuyu alamaz. Neden alamaz? Kulüplerin çoğunun böyle bir bütçesi yok. Bu şartlarda ne oluyor? Hem transfer piyasası yükseliyor hem de bütün kulüpler son günü bekliyor. Icardi için ayrı bir parantez açıyorum, artık anlaşıldı, Arjantinli futbolcunun da aklı Galatasaray’da. Suudi Arabistan’a veya başka bir kulübe gitmeyecek. Galatasaray yönetiminden de iyi para alacak.

Haberin Devamı

Bir de bunun Paris Saint Germain tarafı var. Artık adamların vicdanına kalmışsın. Bu transferin nasıl biteceği hakkında hiç birimiz, yöneticiler dahil yorum da yapamıyor, ne olacağını da bilmiyor. Hayırlısı olsun! Sabır deyip herkes bekleyecek. Panik yapmaya gerek yok. Sarı-kırmızılı yönetim Mauro Icardi’nin yerini doldurmasa da o kalitede bir futbolcu mutlaka alacaklar. Hem de bir tane değil, iki tane.

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

YENİ TRANSFERLER İÇİN TARİH VERDİ

Önceki günkü Hull City maçındaki Galatasaray’da bilhassa ilk yarı sahadaki futbolcular, oyun sistemi tek kelimeyle harikaydı. Sahada müthiş bir rekabet vardı. Topu kaptıran futbolcu Kızılderililer gibi rakibin üstüne saldırıp kaptırdığı topu tekrar kazandı. Başta Emin olmak üzere, Kaan Ayhan, Dubois, Berkan, Torreira, Mertens antrenman eksikleri olmasına rağmen çok iyi sinyaller verdiler.

Barış Alper ise temposu ve fiziğiyle müthiş bir futbolcu olma çabası içinde. Ama hiç bir zaman veya şu anki futbol yapısıyla takımın ilk santrforu olamaz. Forvetin her tarafında oynar ama santrfor ayrı bir şey. Bunu Okan Hoca da, maçı seyreden herkes de gördü.

İkinci yarı hoca gençleri sahaya sürünce takımın havası, sistemi tamamen çöktü. Bu gençlerin içinden belki bir-iki oyuncu çıkar, çıkmalı da ama gördüğümüz kadarıyla şu an için Okan Buruk’un futbol çizgisinin uzağındalar, zamana ihtiyaçları var.

Sonuçta iki ön eleme maçını Musleralı, Zaniololu, Sacha Boey, Nelsson ve Abdülkerimli Galatasaray elini kolunu sallayarak geçer. Son turdaki play-off ise daha sert geçecek, rakip daha güçlü olacak. Ağustosun sonuna kadar da, yeni transferler gelir, takım daha güçlü bir şekilde o maça çıkar. Paniğe, telaşa gerek yok.

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

"YOLUN AÇIK OLSUN ARDA"

Jorge Jesus’un forma verdiği maçlarda Arda Güler, futbolun güzelliklerini bize gösterdi. Tartışmasız bugün Avrupa’dakilerle karşılaştırdığımız zaman ümit veren yıldız futbolcular sıralamasında bir numara. Şimdi tartışmalar başladı. Arda neden Real Madrid’e gidiyormuş!

Böyle düşünenlere bir noktada katılıyorum ama katılmadığım nokta daha çok. Evet Fenerbahçe genç futbolcuyu parlattı, yıldız yaptı, bağrına bastı, bir sene daha sarı-lacivertli fırmayı giyebilirdi. Böyle düşünenlerin sayısı da oldukça fazla. Kendimi Arda’nın yerine koyduğum zaman da gitmem gerektiği daha ağır basıyor.

Osman Şenher, Mauro Icardinin Suudi Arabistan kararını açıkladı

Dünyadaki bütün futbolcuların hayali Real Madrid ve Barcelona’da futbol oynamak. Dünya vitrinine çıkıyor, orada sadece futbolu düşünüyorsun. Türkiye’deki gibi yıpranmıyorsun. Şayet iyi futbolcuysan, bu takımlarda iki maçlık performansın bile bütün dünyanın gündemine oturmaya yetiyor. Arda da bunu düşünmüştür. Ayrıca ‘Beni var eden kulübüme 20 milyon euro para kazandırıyorum, Türk Milli Takımı’na yine hizmet edeceğim. Avrupa’da oynayacağım futbolla Fenerbahçe taraftarını gururlandıracağım’ diye mutlaka aklından geçiyordur. Onun gidişinden dolayı Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’u hiç kimse suçlamasın. Başkan Arda’nın kalması için her şeyi yaptı. Koca Fenerbahçe Başkanı’nın, kalsın diye 18 yaşındaki ismin ayaklarına kapanıp yalvaracak hali yoktu, böyle bir şey hoş da olmaz. Arda’nın yolu açık olsun. Fenerbahçe büyük camiadır, mutlaka bir sürü yeni Arda’lar tekrar yaratacaktır.

Yazarlar