Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray yeni, genç bir jenerasyonla bir takım oluşturmaya çalışıyor. Bu da birdenbire olacak iş değil. İlk yarım saate bakıyorsun, gerçekten sarı-kırmızılı genç futbolcuların hepsi, sahada basmadık yer bırakmadı. Trabzon defansına hatalar yaptırdı, iki de gol attı.
Kerem, Halil, Morutan, arkalarında Emre Kılınç müthiş baskı yaptılar. Cicaldau, Berkan orta sahada çok iyi bir maç çıkardılar. Tabii bunların hepsini ilk devre için söylüyorum. Takım 2-0 öndeyken, Cornelius’un attığı golde Van Aanholt üç adım daha ileriye atsa takımı o golü yemezdi. İkinci golde Nwakaeme bomboş pozisyonda topa vuruyor. Önünde dört Galatasaraylı
futbolcu var. Bunların hiçbiri çevre kontrolü yapmıyor. Nijeryalı futbolcu da kaliteli bir isim, rahatlıkla golü atıyor.
Cim Bom’da eksik çok var. Ama hep söylüyorum yine söyleyeceğim, bu takımın biraz zamana ihtiyacı var. Müthiş bir jenerasyon geliyor. Emre sıkıntılı zamanlar geçirdi ama hocası şans verdiği müddetçe de çok yakında Galatasaray’ın olmazsa olmazı olacak. Kerem çok çabuk oyundan düştü.
Halil Dervişoğlu iyi santrfor, vücudunu çok iyi kullanıyor. Hele Emre Kılınç’ın attığı ikinci golde öyle bir pas verdi ki başka santrfor olsa kendisi vurur, o pası vermez. Bravo Halil’e! Ama gördüğüm kadarıyla fizik olarak daha tam hazır değil. Biraz daha çabuklaşması gerekiyor.
Trabzonspor’a gelince… Djaniny ve Gervinho’nun oynamayışı bordo-mavililerin bilhassa hücum hattını çok etkilemiş. Maça da İsmail ve Abdülkadir Ömür kötü başlayınca Abdullah Avcı ilk 30 dakika çok sıkıntı yaşadı. Daha sonra yaptığı değişikliklerle oyunu dengeledi.
Baktığınız zaman iki takımı da kutlamak lazım. Her ikisi de hatalar yaptı ama olağanüstü mücadele ettiler. Galatasaray en zor deplasmanına çıktı ve puanla döndü. Bana göre yeni kurulan bir takım için bu başarıdır.
Son sözüm de hakem Ali Palabıyık’a… Çok beğendiğim, son zamanlarda iyi bir çıkış yakalayan bir hakem. Maçın başında Berkan’a bir sarı kart gösterdi. Karşılaşmanın içinde bundan 40 kat daha sert pozisyonlar oldu, onları es geçti. Bu kadar kolay sarı kart göstermemeli, hem de böyle büyük maçlarda.