Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Lazio maçında Galatasaray yenilseydi bile oynadığı futbola herkes saygı gösterecekti ve gösterdi de... Ama dün, Alanyaspor karşısındaki futbola hiç kimse saygı göstermez, çatır çatır da eleştirir.
Kabul ediyorum, Galatasaray süper yıldız oyuncu transferi yapmadı ama yapılan transferlerin hepsi, bütün gençler, yıldız adayı... Topu iyi kullanamayabilirsin, Alanya defansının yaptığı hatalarda gelen fırsatları da değerlendiremeyebilirsin. Ne var ki; bunların hiçbiri senin daha iyi mücadele etmemene, daha çok koşmamana mani olmamalı.
Halil Dervişoğlu hepimizin hayran olduğu bir futbolcu... Çocuğa ilk yarı bir tane top gelmedi. Lazio maçının kahramanları Taylan, Berkan, Cicaldau etkili olamadılar. Hele sağ bekte Yedlin... Kendisi İngiltere’de oynadı, harika sağ bek diye transfer edildi, sonunda tribünlerin protestosuyla sahadan çıktı.
Valla bilemiyorum, perşembe akşamı oynanan futbolla dünkü futbol, yüzde yüz farklı. Futbolcuların birbirlerine alışması için zaman lazımsa da, bunun problem olmaması gerek. Alanyasporlu Candeias gol vuruşu yapıyor. Top Muslera’dan sekip geri geliyor, Portekizli isim bir daha vurup golünü atıyor. Orada sarı-kırmızılılardan kimse yok. Ömer Bayram, o pozisyonda Candeias’a vurdurmaması gerekirdi.
Luyindama o kadar çok hata yapıyor ki, ayağındaki topu her an kaptırabilir. Tekniği iyi bir futbolcu olmamasına rağmen, hâlâ savunmada çalım yapmaya çalışıyor. Takımının canını bundan önce de yaktı, bundan sonra da çok yakar.
Morutan, iyi oynar, kötü oynar. Sakat değilse şayet, her durumda bu Feghouli’den daha çok takıma katkı sağlar. Feghouli gibi uzun zamandır oynamayan iyi bir futbolcunun, bu maçı tek başına çevirmesi lazım. Ayağına gelen topu tutamıyor, verdiği paslar yerini bulmuyor, yaptığı ortalar ise taca çıkıyor. Olmaz! Fatih Terim, Cezayirli oyuncu için artık ısrar etmemeli.
Sonuçta Alanyaspor’un aldığı üç puanı küçümsememek gerek. Bülent Korkmaz iki haftadır takımının başında ve turuncu-yeşillilerin futbolu yüzde yüz değişmiş. İstanbul’a Galatasaray deplasmanına geliyor, takımını sahaya kazanmak için çıkarmış. Ev sahibi ekip karşısında daha çok gol pozisyonuna giren, kazanmayı daha çok isteyen takım hep Alanyaspor oldu.