Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Dilerim Letonya karşısında yapama-dıklarını, pazar günü Hollanda karşısında yaparlar...

İnsan üzülüyor. Hollanda kendi sahasında İzlanda’ya yeniliyor. Biz ise kendi sahamızda uzatmalarda yediğimiz golle Letonya ile berabere kalıyoruz. O kadar büyük bir avantaj ayağımıza geliyor ki, biz bunu kullanamıyoruz. Bu sonuca hoca ne yapsın.
Komik bir maç oldu. İlk on beş dakika Arda’nın şutunu kaleci tuttu. Volkan Şen yüzde yüz iki gol pozisyonuna girdi. İlerleyen dakikalarda kaçırdığımız gollerin sayısını unuttum. Rakip kaleci devleşti. Takım olarak mükemmel defans yaptılar. Ve Türkiye’ye ikinci gol fırsatını vermediler. Buna şanssızlık diyemiyeceğim. Çünkü çok kaliteli futbolcularımız var. O kadar gol pozisyonuna giriyorsan bunların bir kaçını atmak zorundasın. Atamazsan işin zora girer.
Pazar günü oynayacağımız rakip yaralı Hollanda. Bu maçtan çıkacak bir beraberlik onlara yarayacak. Biz kazanmaya mecburuz. Halbuki Letonya’yı yenebilseydik, beraberlik bizim şansımız olacaktı. Saçma sapan bir sonuç çıktı ortaya. Maçın hakkı samimi olarak söylemek gerekirse beraberlik değildi. Yazık oldu. İnşallah 2016 Avrupa Şampiyonası’na gitmemize bu kaybettiğimiz iki puan sebep olmaz.
Takım olarak iyiyiz. İyi de top yapıyoruz. İyi de şut çekiyoruz. Fakat yavaş oynuyoruz. Bu Türk futbolunun hastalığı. Letonya bile bizden çok daha çabuk hücuma çıktı dün gece. Biz o tempoyu bir türlü yakalayamıyoruz. Burada Fatih Terim’in de yapacağı bir şey yok. Bu bizim kronikleşmiş hastalığımız.
Halbuki muhteşem bir geceydi. Konyalılara ne kadar teşekkür etsek azdır. Milli Takımı çok güzel sahiplendiler. Her yer kırmızı-beyaz. Stat Türkiye diye inliyor. Her şey bizden yanaydı. Bu fırsat kaçmamalıydı. Futbolcularımızı da kötülemek istemiyorum. Herkes elinden geldiğince mücadele etti. Kazanmayı çok istediler. Hırslıydılar. Fatih Terim görüldü ki onları iyi motive etmiş. Ama olmadı. Dilerim Letonya karşısında yapamadıklarını, pazar günü Hollanda karşısında yaparlar. Çok zor maç olacak. Kendi sahamızda bu muhteşem seyirciyle inşallah Hollanda’yı yeneriz.