Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nde 50 bin taraftar önünde o muhteşem futboldan sonra 3 bin kişilik sahada harika oyunu beklemek hayalcilik olur. Zirve yarışında iddian devam ediyor mu? Tabii ki ediyor. Rakip Pendikspor da olsa kazanıyor musun, kazanıyorsun. Önemli olan da bu.
Okan hoca, Tete, Kazımcan ve Oliveira ile maça başlamayı düşünmüş. Evet, kararı doğru. Ama hiç kusura bakmasın Tete’nin şu andaki performansıyla sarı-kırmızılı takımda oynayacak kalitesi, gücü yok. Arkadaşlarının çarşamba gecesi Manchester United karşısında canları çıkmış. Peki o zaman sen de Pendik gibi zayıf bir rakip önünde maça damganı vur, ağırlığını koy.
Oliveira, kötü futbolcu mu? Tabii ki hayır. Ama bizler daha fazlasını bekliyoruz. O da şans bulduğu maçlarda bekleneni veremiyor. Bir de buna isteksizliğini ekleyin. Torreira’nın hırsının, savaşma azminin yarısı Oliveira da olsa Avrupa’nın en büyük takımlarında oynar. Ama maalesef yok. Hangi maç, nasıl bir performans ortaya koyacak bilemiyoruz. 1,5 senedir Galatasaray’da daha bir standart tutturamadı.
Kazımcan’da Okan hoca ısrar ediyor, onunla konuşuyor, daha iyi olmasını istiyor. Ama bu sadece hocanın istemesiyle olacak bir durum değil, futbolcunun da istek içinde olacak. Kazımcan, Pendikspor karşısında bile tedirgin oynuyor. Kendi bileceği iş, bizden söylemesi. Icardi’ye üzülüyorum. Bu çocuk gol attıkça daha çok form kazanıyor, oynadığı futboldan keyif alıyor. Galatasaraylı futbolcular, Icardi’yi topla buluşturamıyorlar ya da öyle paslar veriyorlar ki gol atması, iyi bir vuruş yapması mümkün değil. Sağdan, soldan bir kere olsun iyi bir orta gelmiyor.
Kerem sola geçti, tamam Icardi artık gol atmaya başlar diye düşündüm. Ama maalesef Kerem de Pendik karşısında sallandı, oyuna motive olamadı. Hocanın Bakambu değişikliği tam zamanında geldi. Bakambu hem golünü attı hem de temposuyla Galatasaray’a pozisyonlar yarattı. Ziyech zaten şu anda Galatasaray’ın en büyük yıldızlarından biri olmaya büyük aday.
Sonuçta Pendikspor çok zayıf bir takım. Bilemiyorum bu kadroyla Süper Lig’de kalmaları çok zor. G.Saray’dan puan alabilir miyiz diye olağanüstü mücadele ettiler. Ama maalesef bunun mümkün olmadığını kendileri de biliyorlardı.