Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kabul ediyorum takımda sakatlar, cezalılar ve Afrika Kupası’na giden futbolcular var. Bunların hepsi de önemli eksikler. Ama ne olursa olsun bu eksiklerin arkasına hiç kimse saklanamaz. Zirve yarışında mutlaka kazanman gereken bir maçta daha iyi futbol oynamak mecburiyetindesin. Nelsson, Abdülkerim ve Torreira dışında görevini iyi yapan bir futbolcu bana gösterebilir misiniz?
Zirve yarışında böyle futbol oynarsan, bu kadar mücadele edersen, tepelerde fazla kalamazsın. Futbolda kazanma hırsı diye bir deyim vardır. Galatasaray’da bu hırs çok aşağılara inmiş. Sağ bek oynayan genç Ali Bülbül’e sözüm yok. İlk defa A takımda forma giydi. Heyecanı, paniği ne hata yaparsa yapsın hoşgörülür.
Sol bek Kazımcan kendini oyuna bir türlü veremedi. Kerem Demirbay’ın gol atmasına rağmen kaptırdığı toplar, affedilir gibi değil. O kalitede bir futbolcu ayağına aldığı topları bu kadar çabuk kaptırmaz. Yaptırdığı penaltıya kızmıyorum, olabilir. Maçın sonlarına gelmişsin, orada ellerini kapatamıyorsun, bu herkesin başına gelebilir. Zaha sadece golün pasını verdi, başka bir şey yapmadı. Mertens’in bir topu direkten döndü. O da geçen seneki formunun yarısıyla oynuyor.
Kerem Aktürkoğlu hırs yapmış, koşuyor, mücadele ediyor, bir topu da direkten döndü, o da ayağına aldığı topların yarısını kaybediyor. Icardi’nin yerinde oynayan Halil için ise maalesef diyorum. İki haftalık görüntüsüyle santrfor oynaması çok zor. Okan hoca mecburiyetten oynatıyor biliyoruz ama ne olursa olsun futbolcuların yarısı, büyük takımda olduklarının farkında değil.
Sonuçta Galatasaray toparlanmalı. Sivasspor ise eksik kadrosuna rağmen rakibinden daha çok mücadele etti. 1 puanı kesinlikle hak ederek aldılar. Hakem Zorbay Küçük’e gelince; Galatasaray’ın yüzde 100 bir penaltısını görmezden geldi, vermedi.