Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kabul ediyorum çok önemli futbolcuların cezalı ve sakat. İki futbolcun da Afrika Uluslar Kupası’nda. Bunların hepsi dün gece çok arandı. Konyaspor iyi kapanan, fizik gücü üst seviyede bir takım. Başarılı teknik direktör Hakan Keleş’in büyük takımlara karşı oynattığı sistemde bu takıma gol atmak çok zor bir iş. Buna rağmen seyircisi önünde Galatasaray’ın skor üstünlüğünü çok daha erken bulması gerekirdi.
İlk yarı kaleci Deniz’in kurtardığı en az dört gol pozisyonu var. Bir de buna dün gece gününde olmayan Kerem Aktürkoğlu’nun kaçırdıklarını eklersek, 3-0 kazandığı maçta puan da kaybedebilir, mücadele berabere de bitebilirdi. Orta sahada gözlerim hep Ndombele’deydi. Gücü yettiği kadar gayet iyi bir maç çıkardı. Kerem Demirbay da, biraz şanslı olsaydı oynadığı iyi futbolu golle de süsleyebilirdi.
Sarı-kırmızılılar santrforsuz çok sıkıntı yaşayacak. Halil Dervişoğlu çok iyi niyetli. Orada istasyon vazifesi yapıp, orta sahaya gelip arkadaşlarına yardım edip, gol pası da veriyor. Icardi veya Bakambu olsa takımın gol şansı çok daha yüksek olur. Hava topuna kafa vuran oyuncu yok sanki takımda. Konyaspor karşısında eski takımına karşı Abdülkerim yıldızlaştı. İlk golünde voleyle harika bir gol attı. İkinci golü ise kafayla aynı güzellikteydi.
Evet, Galatasaray’da taraftar mutlu, oyuncular mutlu ama bu futbolla ne kadar daha gider bilmiyorum. Son 10 dakika atılan goller hiç kimseyi kandırmasın. Perşembe günü oynanacak Sivasspor maçı Konya maçından çok daha zor olacak. Torreira’nın ve Sacha Boey’in o maçta oynayacak olması da, takıma büyük güç sağlayacak. Konyaspor ise elinden geldiğince mücadele etti, Hakan Keleş takımına alkışlanacak oyun oynattı. Ama iki takım arasındaki futbolcu kalitesi farkı yarattı.