Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sakatlıklar, hastalıklar, kadroya giren yeni futbolcular… Sonuçta Galatasaray havasını buldu. Kazanmaya devam ediyor. Önce şunu söyleyeyim… Süper Lig’de artık kolay rakip yok. Karşı takımı biraz küçümsersen, şaplağı suratına yersin.
Dün gece de Hatayspor, sarı-kırmızılıları oldukça zorladı. Kalede Munir, defansında Yusuf ve Pablo, bilhassa solda oynayan Akintola ve santrforları Diouf çok iyi futbolcular. Oyundan kesinlikle düşmüyorlar.
Ömer Erdoğan iyi bir teknik direktör. Cim Bom’a mümkün olduğunca boş alan bırakmadılar. Gol pozisyonuna da girdiler ama son vuruşlarda başarısız oldular. Bir de ne olursa olsun Fatih Terim’in Oğulcan, Emre Kılınç, Emre Akbaba ve Taylan gibi gençleri bir arada oynatması takıma tempo kazandırdı. Rakipler eski maçlarda olduğu gibi orta sahada boş alan bulamıyor.
Bir de buna tekrar sahalara dönen, ‘ben bu takımın parçasıyım’ diyen Mbaye Diagne’yi koyun. Senegalli forvet koşuyor, topa baskı yapıyor, iki stopere de nefes aldırmıyor. Hatay karşısında harika bir gol attı ama iki tane de yüzde yüzlük golü kaçırdı. İlerleyen haftalarda Diagne böyle istekli ve hırslı olursa daha çok gol atar.
Feghouli orta sahada yeniden doğdu, takımın beyni oldu. Bunun da tek sebebi sağında solunda oynayan Oğulcan ve Emre Kılınç. Şimdi boş koşu yapmıyor, böylece daha etkili oluyor. Ben inanıyorum ki Cezayirli futbolcunun daha da fazlasını yapacak kapasitesi var. Oğulcan daha birkaç maçtır oynuyor ama her karşılaşmada üstüne koyuyor. Orta sahasını rahatlatıyor, Linnes’e yardım ediyor ve hücuma çıktığı zaman da çok etkili oluyor. Galatasaray’ın attığı ikinci golün kahramanı kesinlikle bana göre Oğulcan.
Sol bekte oynayan Emre Taşdemir belki 40 kere hücuma çıktı, döndü savunmasına yardımcı oldu. Maç boyu bir saniye durmadı. Fatih Terim ve Riera Galatasaray’a yeni bir sol bek yarattılar. Defansta Marcao bu maçta ilk defa bireysel hatalar yaptı. Az kaldı takımına gol yediriyordu. Muhakkak hoca onun kulağını bükecektir. Aynı şekilde Donk da geriden oyun kuruyor, orta sahaya geliyor, önünde boş arkadaşı var, dönüp kaleci Fatih’e geri pas yapıyor. Bu yüzden de Fatih hoca kendisini iki kere fırçaladı.
Son sözüm de önceki gün yazdığım gibi Galatasaray’ın yeni Modric’i Kerem Aktürkoğlu için. Bu çocuk çok büyük yıldız olacak. Florya’da hocaları kendisiyle yakından ilgileniyor. Çabukluğunu, yeteneğini, fizik gücünü daha güçlendirmek için epey uğraşıyorlar. Bu genç Kerem dün akşam üçüncü golü atarak, ‘ben de yavaş yavaş geliyorum’ mesajı verdi. Haydi bakalım hayırlısı olsun. Sonuçta yeni Galatasaray gençleriyle, oynadığı tempolu futbolla zirve mücadelesinin baş aktörlerinden olacak.