Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Roberto Carlos’un Sivasspor’unu sahaya koyduğu mücadeleden dolayı kutlamak lazım... Ama futbolcuların o sert oyunu tercih etmelerini hoş karşılamak mümkün değil... Bugün mutlaka herkes Halis Özkahya’ya yüklenecek... Ancak çıkan dört kırmızı kartta da hakem haklıydı. Hatta daha fazla da kırmızı kart gösterebilirdi.
Galatasaray, iyi bir rakiple oynadı. Çok iyi üst seviyede mücadele oldu. Dany’nin 21. dakikada gördüğü kırmızı kart azkaldı pahalıya maloluyordu. Sivasspor, stresli futbol yerine sahada sakin olmayı tercih etseydi belki de puan alabilirdi. Galatasaray’ın görüntüsü Fenerbahçe maçından çok farklıydı. Takım olarak iyi koştular, mücadele ettiler... Çok net gol pozisyonlarına girdiler. Galip gelmek için herşeyi denediler. Takımdaki defans sıkıntısı sezon başından beri devam ediyor. Sol bek Riera evlere şenlik... Real Madrid maçında da Mancini, Riera’yı tercih ederse vay Galatasaray’ın haline... Gökhan Zan, uzun zamandan beri sakattı. Maç eksiği ortada... Rafık Djebbour öyle bir gol attı ki topa vururken Gökhan sadece seyretti. Melo, Galatasaray’ı toparlayan futbolcu oldu. Hem defansif hem de ofansif anlamda Galatasaray’ın en iyisiydi. Çok eleştiri alan Chedjou da bugün Galatasaray defansını biraz olsun ayakta tutan futbolcuydu. Burak, çizgide oynamayıp santrfor mevkiinde oynayınca daha etkili oluyor. Bir gol attı, çok net dört gol pozisyonu da harcadı. Sivasspor’un stoperi Ümit Kurt’u da çift sarı karttan oyundan attırdı. Bugün gol kaçırmasına rağmen sahada etkili bir Burak vardı. Selçuk biraz kıpırdadı. Burak’a golün pasını verdi, penaltıdan gol attı. Fakat öyle pas hataları yapıyorki o kalitedeki futbolcuya yakışmıyor. Umut, kilit oyuncuydu. İlk yarı Galatasaray’ın çöken sol kanadını ayakta tutan futbolcu oldu.
Sonuçta, Muslera, Sneijder, Bruma ve son 10 dakika oynayan Drogbasız maçı kazanmak Galatasaray için önemliydi. Karalar bağlamanın anlamı yok. İlk yarının sonuna kadar transfer olmayacağına göre bu takım devam edecek. Biraz futbolcular aralarında birlik beraberliği sağlarlarsa puan kayıpsız kalan haftaları tamamlarlar...