Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her zaman söylüyorum, kulüplerin sahibi taraftardır. Taraftarın ne kadar çoksa, kulübüne ne kadar sahip çıkıyorlarsa o kadar büyük kulüp oluyorsun. Galatasaray’da yaşananlara bakıyorum, tam bir kaos ortamı var. Futbol takımı olsun, yönetim olsun herkes iyi şeyler yapmak için cebelleşiyor ama maalesef başarılı olamıyor. Gerçekleri de görmek istemiyor. 
Teknik direktörler gelir gider, başkanlar gelir gider ama bu 117 yıllık kulüp hep var olacak. Bütün herkes menfaat gözetmeden kulübüne yardımcı olacak. Galatasaray’da maalesef gerçekler görünmek istenmiyor. Kulübün lokomotifi olan futbol takımının bu şartlar altında kırmızı çizgiden uzaklaşması mümkün değil. Son Trabzonspor maçına bakıyorum. Takım iyi de futbol oynuyor ama ortada gerçek olan bir şey var. Şu an süper bir kadro yok. Mevcut futbolcular da 60. dakika gelince oyundan düşüp, hatalara başlıyorlar. Taraftarın bir bölümü bunun farkında değil. 
Tribünlerden protesto geldikçe futbolcuların ayakları birbirine karışıyor.Evet taraftar haklı ama şu kırmızı çizgide olan takım desteklenmezse bu kaostan çıkamayacak, daha da kötü durumlara düşecek. Bunun kime faydası olacak? Artık bir yerde durmaları gerekir. Hele maçtan sonra toplanıp yönetimi istifaya çağırarak stadı adeta yangın yerine çevirmek, daha sonra polislerin gelmesi inanın hiç yakışmıyor. 
Evet yönetim zor durumda ama şu an seçim olmaz. Seçim en erken mayıs ayında olur. Taraftarın biraz frene basması lazım. Bu kadro iyi kurulmadı. Maalesef Galatasaray’dan gidenler parlıyor, gelenler ‘çöp’ oluyor. Bir de tribün desteği gelmeyince bugün yaşadıklarımız ortaya çıkıyor. Bırakın şu transferler yapılsın. Takım 3-5 maç kazansın, kırmızı çizgiden kurtulsun, ondan sonra kim ne istiyorsa yapsın. 
Daha önemli bir konu ise federasyon ve hakemlerle büyük sorun var, bunları görüyoruz. Her hafta da artarak devam ediyor. Bu problemleri Başkan Burak Elmas tek başına çözemez ve bu sorunlar devam eder. Taraftar, camianın önde gelenleri, “Galatasaraylıyım” diyen herkes en azından dışarıya karşı tek vücut olduğunu göstermeli. Bu sorunlar ancak böyle biter. Bilhassa eski yöneticiler, eski başkanlar, divan kurulundaki büyüklerimiz sizler Galatasaraylı değil misiniz? Her fırsatta bu kulübün menfaatleri için konuşmuyor musunuz? O zaman çıkın ortaya. Bu camiayı toparlayın, güzel mesajlar verin. Bu sizin vazifeniz ve camiaya olan borcunuz.

Haberin Devamı

Trabzon büyük düşünüyor

Haberin Devamı

Başkan Ahmet Ağaoğlu ile teknik direktör Abdullah Avcı’nın iyi diyalogları, birbirlerine saygıları Trabzonspor’un çıtasını yükseltiyor. Ve kulübün geleceği için müthiş transferler yapıyorlar. 
Önceki gün yapılan üç transfer beni çok etkiledi. Bursaspor’dan 18 yaşında stoper Taha Altıkardeş, 20 yaşındaki santrfor Batuhan Kör, 19 yaşındaki Kerem Şen, bordo-mavililere katıldı. Bugün takım zirve için mücadele ederken, bir yandan da gelecek senelerin Trabzonspor’u kuruluyor. Bu bir gerçek. Önümüzdeki senelerde de Karadeniz ekibinin başarılarından çok bahsedeceğiz.

Kıymeti şimdi anlaşıldı

Nurlar içinde yatsın Mustafa Cengiz başkan… Çok sıkıntılar çekti, kimseye de yaranamadı, çok hırpalandı. Bugün kendisine methiyeler yazanlar, övenler hiç yanında olmadı. Bir takım insanlar tarafından ‘Galatasaray düşmanı’ ilan edildi. Başkan adaylarından bile “Seçilirsem, Mustafa Cengiz’i kongre üyeliğinden atacağım” diyenler oldu. Futbolculara “Çıkın şerefinizle oynayın” dediği zaman kıyametler koptu. Belhanda’yı gönderdiği zaman herkes ‘Belhandacı’ oldu. Şimdi bu insanların çoğu “Rahmetli haklıymış” diyorlar. Başka ne söyleyeyim, bu olay kapanmadı, öyle düşünenlerin hepsi vicdanıyla hesaplaşacak, bundan kaçış yok.