Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Puan cetvelinde iki takım da öyle bir durumda ki, kaybeden kırmızı çizgiye yapışacak, kazanan takım nefes alacak.
Göztepe ilk yarı galibiyeti düşünen, hücumu düşünen, daha çok pas yapan takımdı. Hiç kusura basmasın Torrent, sahaya sürdüğü ilk on birle bırakın Göztepe gibi güçlü bir ekibi, hiç bir takımı yenemez.
Bu Babel hastalığı nedir sarı-kırmızılı teknik direktörlerin? Emre Kılıç kulübede, neden tercih ısrarla Babel için kullanılıyor. Cicaldau gibi iyi bir futbolcun var elinde... Neden Halil Dervişoğlu ile maça başlıyorsun? Torrent, ikinci yarı Gomis’i, Cicaldau’yu, Emre’yi oyuna aldı takım öyle kendine geldi.
Orta saha koca bir 45 dakika top yapamadı. İşin ilginç yanı Torrent de bunu seyretti. Berkan iyidir, kötüdür onu tartışabiliriz ama şu an mevcut kadroda oynaması gereken bir futbolcu... İki beke bakıyorsun; Omar elinden geldiğince bir şeyler yapmaya uğraşıyor ama fazlası olmaz. Ömer saçmasapan bir top kaybetti dönen top Taylan’ın eline çarptı penaltı oldu. Daha sonra Ömer ikinci penaltıyı yaptı ayağından seken top eline çarptı. Bu büyük takımlarda oynayan futbolcular böyle penaltı yaptırır mı, aklım mantığım almıyor. Sen böyle hatalar yaparsan Avrupa’da nasıl başarılı olursun? Mart ayında UEFA maçı var, şimdiden kara kara düşünmeye başladın...
Hocanın yine Aanholt ve Boey de ısrar etmesi gerekir. Bu maçın kazanılması özgüvenini kaybetmiş futbolculara büyük bir moral getirecek. Bundan sonraki maçlar da kolay olmayacak ama tecrübeli Gomis’i oynatarak, kulübede oturtarak değil takımda bir fartlılık yaratacaksın... Kerem de bugün çok başarısızdı. Hiç etkili olamadı. Belki de bu sezon en kötü maçını oynadı. 
Göztepe’ye gelince... Onlar da şanssız penaltıların kurbanı oldular. Maçı kazanmak için Galatasaray’dan daha çok mücadele ettiler. Halil ve Ndiaye’yle Galatasaray’ı çok hırpaladılar. Oynanan futbola baktığımız zaman Göztepe de yenilgiyi kesinlikle hak etmedi. Ama İzmir ekibinin bu futboluyla, muhteşem taraftarıyla tehlikeli bölgeden kısa zamanda kurtulacağını düşünüyorum...