Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bizler Fatih Terim’in sahaya sürdüğü kadroya itiraz edecek konumda değiliz. Çünkü futbolcularla beraber Florya’da yaşayan kendisi. Ama bir gerçek var, dün Hatayspor karşısındaki, bilhassa da ilk yarıdaki kadronun yedikleri gole bile tepki verecek ne gücü ne de kapasitesi vardı.
Düşünebiliyor musunuz, zirveye oynayan bir takım ilk 45 dakika 2-0 yenik durumda ve rakip kaleye gidemiyor bile. Hani Galatasaraylıların ‘8 puan da, 18 puan da kapanır’ diye bir lafı vardı. Valla hiç kusura bakmasınlar, bırakın puan farkını kapamayı, sarı-kırmızılılar bu performansıyla şu anki konumunu bile koruyamıyor. Herkes elini vicdanına koysun. Şampiyonluğa oynayan bir takım böyle mi mücadele eder? Futbolcuların o topu ısırması lazım ama yok, maalesef. Benim tek üzüldüğüm taraftar. Gerçekten kendilerini paralıyorlar ama yapacakları hiçbir şey yok. Evet eksikler olabilir, sakatlar olabilir; ne olursa olsun sahaya çıkan bir sarı-kırmızı formalı futbolcu daha farklı oynamalı.
Birinci golde top Saracchi’nin kafasından sekiyor, stoper Gedson Fernandes’in önünden Diouf fileleri havalandırıyor. İkinci gol Hatayspor açısından harika bir gol. Galatasaray gibi bir takım ise böyle gol yer mi? Herkes topu seyretti.
Mustafa Muhammed ilk yarı oynadı, bir kere topla buluşabildi. Onda da vurduğu top direğin yanından auta çıktı. Hakikaten günah bu çocuğa. İkinci yarıda stoper Fernandes’in orta sahaya geçişi, Babel, Linnes, Halil ve Falcao’nun oyuna girişleriyle biraz olsun oyunda üstünlük Cim Bom’a geçti, daha çok hücuma çıktılar. Falcao’nun bir vuruşu direkten döndü, diğer gollük vuruşunu kaleci kurtardı. Ama bakıyorsunuz yine gol atan takım Hatayspor oluyor.
Maalesef diyorum Galatasaray bu sezon da, geçen sezonun ikinci yarısı da bir türlü futbolunda standardı yakalayamadı. Peki bundan sonra ne olur? Artık şampiyonluk kelimesini konuşmak için Beşiktaş’ın puanlar kaybetmesi lazım. Bundan böyle top Galatasaray’da değil; rakibe geçmiş durumda. Şampiyonluk da çok zor!
Hatayspor’a gelince... Ömer Erdoğan’ı kutlamak gerek. Takımına çok iyi futbol oynatıyor. Defansta açık vermiyor. Orta sahada rakibine boş alan bırakmıyor. Akintola, Kamara ve Diouf gibi süratli adamlarıyla karşı takımın savunmasını rahatlıkla geçip gol atabiliyorlar. Dünkü maçta da sık sık bunu yaptılar. Bordo-beyazlılar oturmuş bir takım, aksayan tek oyuncusu yok. Teknik direktörü futbolcuların kalitesine göre gayet iyi futbol oynattırıyor. Ve bir çok takımın da canını yakıyorlar. Galatasaray karşısında da oynadıkları oyunla galibiyeti hak ettiler.