Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Her sezon aynı kavgalar, aynı hikayeler... İnanın artık bunlardan sıkıldık. Allah rahmet eylesin, nurlar içinde yatsın, Mustafa Cengiz’in yaşadıklarını, kesinlikle Burak Elmas’ın yaşamasını istemem. Genç bir başkan ama bu sorunları bitirecek olan da kendisi...
Şu anda sosyal medya kırılıyor. Bir kesim Fatih Terim’i itibarsızlaştırmak için elinden geleni yapıyor. Diğer bir kesim Terim’e sahip çıkıyor. Tam bir kaos ortamı yaşanıyor. Galatasaray’ın yöneticisine çok ağır suçlamalarda bulunuluyor. İşin en kötüsü transfer zamanı olmasına rağmen ‘sarı-kırmızılılara sahip çıkıyorum’ diyerek başkanı, hocayı, kulübü itibarsızlaştırmak için her şey yapılıyor.
Bunu kim önleyecek? Başkan, camianın lideridir. O istediği hocayla çalışır, isterse transfer yapar. Bunun kararını şu anda Galatasaray’da verecek kişi Burak Elmas’tır. Bu tartışmalar, bu dedikodular, bu suçlamalar devam ettiği müddetçe herkes fazlasıyla yıpranacak ve kaybeden sadece Galatasaray olacak.
Evet, herkes hata yaptı. Şu anda kulüpte gençleştirme operasyonundan bahsedilse de gerçek şu ki bu harekatın çok zor olacağı düşünülüyor. Giresunspor’a kiralanan Okan Kocuk’un geri alınmak istenmesi, buna karşılık Giresun’un Aytaç’ı ve Oğulcan’ı istemesi... Adana Demirspor’a gönderilen Yunus Akgün’ün harikalar yaratması... Acaba bu futbolcular Galatasaray’da kalsa hoca onları parlatamaz mıydı düşüncesi insanların kafasını meşgul ediyor.
Benim de rüyalarıma giriyor. Bir kanatta Yunus, bir kanatta Kerem, ortalarında Mustafa ile Halil, arkalarında Cicildao ve Morutan... Bu Galatasaray her rakibi yenebilirdi. Ama maalesef olmadı. Bunlar da teknik ekibin eksileri. Evet, Fatih hocayı hepimiz seviyoruz. Sarı-kırmızılı takımın sembolüdür, temel taşlarından birisidir. Buna itiraz eden kimse çıkmaz. Zaten bu sezon yapılan transferlerde, alınan sonuçlarda hocanın yerinde başka bir isim olsaydı mümkün değil orada duramazdı. Tribünler sahaya inderdi.
Ama insanlar Fatih Terim’e olan saygısından sessiz durmayı tercih ediyorlar. Cumartesi gecesi Giresunspor maçıyla ligde ikinci yarı başlayacak. Daha sonra Hatay ile deplasmanda, ardından da Kasımpaşa ve Trabzonspor ile içeride, Alanya ile dışarıda oynayacaklar. Bu beş maç o kadar önemli ki bu kargaşada alınacak kötü sonuçlar, dev kulübü düşme çizgisine getirir.
Başkan Elmas ne karar verirse versin, ama bu kaosu bitirmek için bir an önce ucunu açık bırakmayan, insanları aydınlatan fikrini GS TV’de açıklamalı. Böyle devam ederse buz kovasına oturarak maçı tamamlayan hocayla 5 maçın ardından daha büyük kargaşalar yaşar. Herkes Başkan Burak Elmas’tan kulübü kaostan çıkaracak açıklamalar bekliyor.

Haberin Devamı

Trabzonspor büyük düşünüp güçleniyor

Haberin Devamı

Trabzonspor Başkanı Ahmet Ağaoğlu ve Teknik Direktör Abdullah Avcı mükemmel işler yapıyorlar. Son olarak Visca’nın transferini açıkladılar. Birçok insan 32 yaşındaki futbolcuya bu paralar ödenir mi diye eleştirmeye başladı. Ama böyle düşünenler yanılıyorlar.

Visca, bordo-mavili takımın taraftarını da arkasına alarak Süper Lig’in ikinci yarısında Trabzonspor’a en az altı maç kazandırır. Gücünü, kapasitesini taraftarla beraber ikiyi katlar. En önemlisi gelecek sezonki Şampiyonlar Ligi kadrosunu şimdiden kuruyorlar. Visca’yı almakla durmuyorlar, yine aynı kalitede fırsat transferleri yapıp daha da güçlenmek için çabalıyorlar.

Valla ne yalan söyleyeyim, bu huzur, bu birlik devam ettiği müddetçe Trabzonspor önümüzdeki senelere de damgasını vurur.

Haberin Devamı

MHK’dan biz de devrim bekliyoruz

Bu hafta başından beri Riva’daki Hasan Doğan tesislerinde kış hakem semineri var. Yakından bunu takip ediyorum. Oradan açıklamalar geliyor, TFF Başkanı olsun, MHK Başkanı olsun ‘Ligin ikinci yarısına hakemlerimiz devrim yaparak başlayacak’ diyorlar. Bunu hepimiz bekliyoruz.Bu hafta başından beri Riva’daki Hasan Doğan tesislerinde kış hakem semineri var. Yakından bunu takip ediyorum. Oradan açıklamalar geliyor, TFF Başkanı olsun, MHK Başkanı olsun ‘Ligin ikinci yarısına hakemlerimiz devrim yaparak başlayacak’ diyorlar. Bunu hepimiz bekliyoruz.Ben Türk hakemlerinin iyi olduğunu düşünüyorum. Tek handikapları bir maçtaki faul, penaltı pozisyonu diğer karşılaşmada aynı yorumlanamıyor. Bu standart yakalanırsa, kurallar her maçta eşit uygulanırsa bana göre de çok büyük devrim olur. O zaman MHK’yi hepimiz alkışlarız.