Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Son 20 yılda Galatasaray’da başarılar var ama hep kaos yaşanmış, kavgalar olmuş. Taraftar, yönetim, hoca... Bir türlü bu 117 yıllık çınara huzur gelmedi. İlk defa Başkan Dursun Özbek liderliğinde yönetim, taraftar, futbolcular ve teknik direktör olarak büyük bir kenetlenme görüyorum.
Öncelikle şunu belirtmek gerekir ki bunda en büyük pay Başkan Özbek’e ait. Kongrede ‘Hepimiz Galatasaray için varız. Bu kavgalar, ibrasızlıklar nedir? Kulübümüz zarar görüyor. Artık buna el birliğiyle son vereceğiz’ demesi milat oldu. Bakın Erden Timur’u tanıyanlar vardır, tanımayanlar vardır. Ama kendisi çok akıllı bir insan. Kulübün yeniden dizayn edilmesinde başkanın en büyük yardımcısı konumuda. Bu kadar başarılı bir insan şimdi tarikat mensubu diye karalanmaya uğraşılıyor.
Bakın size söyleyeyim, bir bant ortalıkta dolaşıyor. O bant Galatasaray Lisesi mezunu Kenan Büyükaksoy’un mevlidinde kaydedilmiş. Ayrıca Cemalnur Sargut’un da tarikatla hiçbir alakası yok. Kendisi yazar, öğretim üyesi ve Japonya ile Amerika’da üniversitelerde sürekli ders veren biri...
Haber yaparken biraz daha dikkatli olunması gerektiğini düşünüyorum. Böyle bir haber tabii ki herkesi üzer. Ama şu anda Galatasaray camiası ve 30 milyon taraftar, bu habere tepki olarak ayaklanmış durumda. Bunlara ne gerek vardı diye düşünüyorum. Taraftarın çok sevdiği Erden Timur, erkek basketbol takımında, bu sezon da futbol takımının transferlerinde ve hoca seçiminde ince eleyip sık dokuyan, çok başarılı olmuş birisi.
Bu tartışmalar kimseye hiçbir şey kazandırmaz. Artık bu tür haberlere nokta koymak lazım. Biz birlik, beraberlik derken insanları, camiaları birbirine düşürmek hiç kimseye bir şey katmaz. Hoş bir durum da değil. Galatasaray kenetlendi derken yarın akşam oynanacak Giresunspor maçı için bir tek bilet bile bulmanın imkanı kalmadı. Herkes yeni Galatasaray’ı tribünlerden seyretmek istiyor.
Mertens’i, Torreria’yı, Seferovic’i, Kerem’i, Yunus’u... Ayrıca şu anda Florya’da ne transfer bitti ne de Teknik Direktör Okan Buruk istediği 11’i sahaya sürebilecek. Büyük bir ihtimalle Nelsson gitti. Gidenin yerine yerli bir stoper gelmezse hocanın da herkesin de hayalini kurduğu Torreria-Midtsjö-Oliveria üçlüsünden biri yabancı kuralına takılacak. İdeal kadro için taraftarlar transferlerin bitmesini bekleyecekler.

Haberin Devamı

Spor dostluktur

Haberin Devamı

Cumartesi akşamı Can Çobanoğlu’nun kızı Ayşe’nin, Hüseyin ile düğününe davetliydim. Nikah şahitleri Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ve Mustafa Denizli’ydi... Hepimiz aynı masada oturduk. Dışarıdan kulüp başkanlarının birbirlerine davranışı iyi görünmese de işin iç yüzünün öyle olmadığını, iki başkanının ve Mustafa hocanın yaptıkları sohbetle, muhabbetle, nikah kıyılırken yaptıkları şakalarla gördüm. Dilerim bu güzellikler sahamıza da yansır.

Hakemler daha dikkatli olmalı

Süper Lig’in ilk haftası geride kaldı. Art niyet aramıyorum. Ama hakemlerin daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum. Bütün kulüpler transferlere milyon eurolar harcadılar. Kadrolarını güçlendirdiler. Sahaya çıkarlar yenerler ya da yenilirler. Bu hakemlerin konusu değil. Onlar pozisyonları en iyi şekilde değerlendirmek zorundadır.
Bakın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin görevini daha sağlıklı yapması ve yıpranmaması için hakemlerimizin dikkatli olması şart. Benden uyarması...