Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Uzun zamandır Galatasaray’ı çok yakından takip ederim, hiçbir dönemde böyle bir kargaşa ile karşılaşmadım.
Önce şunu söyleyeyim; kulüplerde başkanlık görevi kutsaldır. Her kim olursa olsun başkansa camiası tarafından koruma altına alınır. Bütün kulüplerde bu böyledir. Galatasaray’da ise maalesef bu büyük makam yıllardır yerle bir edilip, itibarsızlaştırılıyor. Bundan sonra da kolay kolay değişeceğini düşünmüyorum. Bunun da faturası çok ağır olacak, herkes görecek ve bunu yaşayacak.
19 Haziran’da seçim olacak. Bütün başkan adayları kendi fikirlerini anlatmaya çalışıyorlar. Tabii bunların içinde tribünlere oynayanlar da var, Galatasaray’ın şu anda bulunduğu konumu anlamayan, bilmeyenler de var, Fatih Terim üzerinden prim yapmak isteyenler de...
Terim sevabıyla, günahıyla Galatasaray’ın en başarılı teknik direktörüdür. Kazandığı başarıları hiç kimse küçümseyemez. Mukavelesi birkaç gün sonra bitecek. Yeni başkan kim seçilirse hoca ile oturacak, şartları konuşacak... Hoca da bu şartları kabul ederse mukavelesi yenilenecek.
Belki de Fatih Terim bu kargaşanın, bu bölünmenin içine girmeyip ‘Ben bir sene dinleneceğim’ diyecek. Bu da büyük bir olasılık. Ama her dakika Terim’in ismini kullanarak, hocaya zarar vermek hiçbir başkan adayı için artı puan getirmeyecek. Fatih hocanın genel kurul üyeleri üzerinde hiçbir etkisi yok, olamaz da zaten. Yani hocanın, adaylara seçim kazandırma gibi ne bir gücü var, ne de bir lüksü olabilir. Sadece ve sadece ismini kullanan adaylar, Terim’e zarar vermekten başka hiçbir şey yapmıyorlar.
İkinci bir konu ise Arda Turan... Kulübüne 13 milyon euro kazandırıp İspanya’ya gitti Arda. Şu anda ise geri döndü ve takımın kaptanı. Arda’nın ismini kullanıp, onu yıpratmak, aşağılamak da hiç kimseye yakışmaz. Neticede Arda, Galatasaray’ın evladıdır.
Önceki gece Villarreal, Manchester United’ı yenerek Avrupa Ligi’ni kazandı. Bu da Galatasaray’ın üç eleme oynayacağı anlamına geliyor. Yani 20 Temmuz’da futbolcular sahaya çıkacak. 19 Haziran’da seçim olacak, bu tarihten sonra transferler yapılacak, teknik direktör belirlenecek... Gerçekten 30 milyon Galatasaray taraftarının Allah yardımcısı olsun. Ben adaylardan bu konularda açıklamalar bekliyorum. En önemli konu bu.
Taraftar sportif başarı bekler. Bu kadroyla Şampiyonlar Ligi elemelerinde başarı zor. Yeni oyuncular şart. Başarı gelmezse kim olursa olsun ağzıyla kuş tutsa kulübe huzur getiremez. Herhalde adaylar bunun farkındadır.

Haberin Devamı

Büyük Mustafa
Mustafa Denizli, hangi takımı çalıştırırsa çalıştırsın çok yakından takip ederim. Geçen hafta cumartesi günü Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda İstanbulspor- Altay maçını seyrettim. Denizli, üç büyükleri şampiyon yapmış, Avrupa’da adından söz ettirmiş, Milli Takım’da başarılar kazanmış...Mustafa Denizli, hangi takımı çalıştırırsa çalıştırsın çok yakından takip ederim. Geçen hafta cumartesi günü Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda İstanbulspor- Altay maçını seyrettim. Denizli, üç büyükleri şampiyon yapmış, Avrupa’da adından söz ettirmiş, Milli Takım’da başarılar kazanmış...Ama ne yalan söyleyeyim kendisini hiç bu kadar heyecanlı ve stresli görmemiştim. Önceki gün de Atatürk Olimpiyat Stadı’na gittim. Kazananın Süper Lig’e çıkacağı Altınordu-Altay maçını izledim. Altay 1-0 galip gelerek büyük özlemi noktaladı ve Süper Lig’e adını yazdırdı. Maçtan sonra da soyunma odasına indim. Hocayla da görüşme fırsatım oldu.
Mustafa Denizli bu sefer duygularını içinde tutamıyordu...
O kadar şampiyonluk kupası kaldıran Mustafa hoca, 19 yıl formasını giydiği Altay’ı 18 sene sonra Süper Lig’e taşımanın mutluluğunu öyle bir yaşıyordu ki gerçekten çok duygulandım. Futbolcuların kupaları ellerinde Denizli’nin yanına gelerek fotoğraf çektirmeleri, yardımcı hocalarla sarılmaları, koridorlarda söylenen sevinç şarkıları gerçekten muhteşemdi. Ne söyleyelim, ‘Altay’a Süper Lig’de başarılar’ diyebiliriz ancak.
Bu arada Altınordu’yu da kutlamak lazım. Pırıl pırıl gençlerden kurulu bir takım. Türkiye’nin en çok genç oyuncu yetiştiren kulübü olmak ve bu oyuncularla final oynamak alkışlanmalı. Altınordu’nun da başkanını, hocasını ve futbolcularını yürekten tebrik ediyor ve alkışlıyorum. Gerçekten bütün Türkiye’ye medeniyet çerçevesinde çok büyük bir heyecan yaşattılar.