Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Son haftalarda Galatasaray’ın iyi futbol oynamadığını hep söylüyoruz. Ve buna ekleme yapıyoruz; sarı-kırmızılıların yıldızları, büyük maçlarda iyi oynuyor diyoruz. Taraftar da, Fenerbahçe maçından önce takımına bu yüzden her fırsatta güvendiğini söylüyordu. Ama işin bir de doğrusu var. 
Fenerbahçe kendi sahasında müthiş taraftarıyla beraber, rakibine baskı kuramadı. Kaleye isabet eden şutu bile yok. Dönüyorum Cim Bom’a... Kerem Aktürkoğlu, Hakim Ziyech ve Dries Mertens ile önlerinde de Icardi... Onların da rakip kaleye 8 şutları var, bir tanesi sadece kaleyi tuttu. 
Peki sizlere soruyorum, böyle bir maçtan nasıl gol çıkar? İki takım da pozisyona giremiyor. Hatta, ‘Aman risk alıp da kaza golüyle yenilmeyelim’ diye risksiz oynuyorlar. Sonra neymiş, ‘Fenerbahçe-Galatasaray derbisi dünya derbisi’ymiş! Biz böyle konuşarak kendimizi kandırıyoruz. 
Hani Galatasaray’ın büyük yıldızları nerede? Neden böyle bir maçta sahneye çıkmıyorlar? Peki, Fenerbahçe’nin büyük yıldızları nerede? Onlar da yok! Ne olursa taraftara oluyor. Hani diyorlar ya, ‘Yensen de, yenilsen de kalbimiz seninle’ diye... Helal olsun... Karşılıksız sevgi buna denir. 
Sarı-kırmızılıların bu maçı berabere bitirerek bir kaybı oldu mu? Bana göre olmadı. En zor deplasmanında en büyük rakibiyle oynadı, bir puan alıp döndü. Bu karşılaşmanın rövanşı Rams Park’ta olacak. Bu da ev sahibi statüsünde olacak takım için bir avantaj. 
Maça gelince; defansta sorun yok. Sacha Boey, Nelsson, Abdülkerim ve sol tarafta oynayan Barış Alper Yılmaz olağanüstü mücadele ettiler. Önlerinde oynayan Kerem Demirbay ve Torreira iki kişilik oynadı ama Kerem Aktürkoğlu, Mertens, Ziyech ve Icardi olmak üzere ön taraftakiler böyle oynamaya devam ederse, Galatasaray bırakın Fenerbahçe maçını, her karşılaşma gol sıkıntısı çeker. 
Hadi dün rakip Fenerbahçe’ydi; ama Karagümrük, Kopenhag maçında da aynı sıkıntı vardı. Buna nasıl bir çare bulunacak bilemiyorum. Ama şunu rahatlıkla söyleyebilirim; Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nden bu forvetlerin formsuzluğu yüzünden elendi. Okan Hoca’nın Bakambu’ya, Tete’ye, Halil Dervişoğlu’na daha çok şans vermesi lazım. 
Son sözüm de hakem Arda Kardeşler’e... İyi niyetle maç yönetmeye çalıştı. Futbolculara taviz vermedi. Bana göre bir tek hata yaptı. İlk yarıda, ceza sahası içinde Djiku’nun Icardi’ye attığı tokadın tartışılacak bir yanı yok. Net penaltı... Hatta kırmızı karttı. İşin en enteresan yanı, yayıncı kuruluş bir kere olsun o pozisyonu yakından göstermedi.