Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Sezona başlarken yeni aldığın futbolculara çok dikkat edeceksin. Laf olsun diye transfer yaparken o zaman sorun yaşarsın. 11 futbolcu alınmış, bunların kaç tanesi Galatasaray’ın geleceğinde olabilir?
Hesap ortada… Ligin ilk yarısını liderin 22 puan gerisinde kapıyorsun. Kimse hiç ah-vah çekmesin. Uzun süredir bas bas bağırmıyor muyuz, bu takımın santrforu yok diye. Halil, son vuruşlarda çok iyi olmasa da, forvet arkasında başarılı. Mustafa Muhammed çok iyi bir futbolcu ama dikiş tutturamadı. Düzelmeyecek mi, düzelecek.
En önemli mevki altı numara. Burada Taylan da, Berkan da takıma fazla katkı veremedi. Bu iki futbolcu da sekiz numarada daha faydalı olur görüşündeyim. Bunun için Şili Milli Takımı’nın altı numarası Pulgar transfer edildi. Erick Pulgar ile takımdaki sistemin daha iyi çalışacağını düşünüyorum. Gomis gibi bir santrforla gol sayıları artar. Hele Mustafa ile Gomis beraber oynadıklarında forvetteki sıkıntı da biter. Sakın Fransız santrforun yaşını kimse eleştirmesin, Drogba geldiğinde sanki kaç yaşındaydı!
Kalede İsmail Çipe oynadı, başaramadı. Fatih oynadı, başarısız oldu. Mecburiyetten, Barcelona’nın üçüncü kalecisi kiralık olarak alındı. Bu çocuğa teknik direktör kefil oldu ve hiçbir transfer ücreti ödenmedi. Tabii neden yerli kaleci alınmadığı yönünde eleştiriler var. Peki kim alınacaktı? Bana bir tane yerli isim söylesenize…
Muslera martta geliyormuş, başımızın üstünde yeri var. Nasıl bir dönüş yapacağını hangimiz biliyoruz? Bu konudaki eleştiriler bana saçma geliyor. Sarı-kırmızılıların bu üç mevkide oyuncuya ihtiyacı vardı, bu isimler de kulübe kazandırıldı.
En önemli konu; Gedson Fernandes... Bu futbolcu kaç numarada oynuyor, sekiz numara. O mevkide Feghouli, Cicaldau, Morutan, Berkan, Taylan ve Emre Kılınç olmak üzere birçok futbolcu var. Alınsaydı hazır olmayan bir Fernandes takıma ne katkı verebilirdi? Beşiktaş aldı, ona saygı duyuyorum. Portekizli şu an hazır olsaydı, Rizespor’a kiralık verirler miydi?
Her neyse bu konuları konuşmanın çok zamanı değil ama bir gerçek var, şu an Galatasaray 15. durumda. Son iki takımı geçin, onların üzerindeki dokuz takımın da düşme tehlikesi bulunuyor. Bunların bir tanesi de Galatasaray... Halihazırda takımın ihtiyacı olan şey hazır futbolculardır. Fernandes mevzusu kapanmalı. Alınan Gomis, Pena, Pulgar üçü de hazır ve iyi futbolcular. Ben bu futbolcularla takımın ayağa kalkacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

Genç Bartuğ’a kızmayın

Haberin Devamı

Galatasaray’ın genç yeteneği Bartuğ Elmaz, Marsilya’ya gitti diye eleştiriliyor, hatta yerden yere vurulup ‘hain’ bile ilan ediliyor.
Siz 18 yaşında bir futbolcu olsanız, takımınızda forma şansı bulamasanız ve bu konuda ümitsizliğe düşüp motivasyonunuzu da kaybetseniz, ne yapardınız? Yunus Akgün ne yaptı? Adana Demirspor’a gitti, yıldız oldu. Emre Akbaba’yı görüyoruz, her hafta maçın yıldızı oluyor. Okan Kocuk, Giresunspor’u sırtlayan kaleci oldu.
Bartuğ bunları görmedi mi? Birazcık ümidi olsaydı Galatasaray’dan gider miydi? Bana göre kendisini eleştirenler şöyle bir silkelensinler, Florya’’daki sistemi eleştirsinler.

Haberin Devamı

Ligin dibinde yangın var

Öyle bir sezon yaşıyoruz ki, resmen bütün maçlar kıran kırana. Hadi şampiyon yüzde 90 belli. Ama aşağı taraf fokur fokur kaynıyor.
Yeni Malatyaspor ile Altay’ın mevcut kadrolarıyla düşme hattının üstüne çıkmaları çok zor. Bilhassa Altay iyi transferler yapıp kadrosunu güçlendiremedi. Yine kırmızı çizginin altındaki Antalya ve Rizespor ise iyi transfler yaptılar. Ve oradan kurtulmak için epey bir savaş verecekler.
Çizginin üstündeki takımlar; Giresunspor 26, Galatasaray 27, Göztepe 27, Kasımpaşa 27, Karagümrük 30... Bu ekiplerin tüm maçları kıran kırana geçecek. Hangi takımlar düşecek onu hesaplayamıyorum. Ama bu takımların maçlarını mutlaka seyredin.