Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Gaziantep maçı belki de bu sezon Galatasaray’ın en önemli karşılaşmasıydı. Fenerbahçe ve Beşiktaş puan kaybederken, sen galip gelip dokuz puan birden kazanıyor, rakiplerinle puan farkını kapatıyorsun. Gerçekten müthiş bir galibiyet...
Terim bütün futbolcuları kullanmak istiyor. Bunda da haklı... İlk yarı etkili olamayan Barış Alper Yılmaz’ın yerine hepimizin unuttuğu Feghouli’yi ikinci yarının başında oyuna aldı. Cezayirli futbolcu da karşılaşmaya damgasını vurdu. Futbol aklı olarak şu an Cim-Bom’un kadrosu içinde ilk sırada gelen oyuncu Feghouli’dir.
Morutan harika bir gol attı. Elinle atsan, topu oradan gol yapamazsın. Bilhassa sol ayağı müthiş. Kendisi genç bir futbolcu. Maç oynadıkça bu yeteneklerini daha çok geliştirecek.
Şu an defansa bakıyorum. Marcao ve Nelsson’un anlaşmaları, hamleleri, tek kelimeyle harika. Hele Marcao dün gecenin kesinlikle yıldızıydı. Kalesini öyle bir savunuyor ki, bravo... Helal olsun demek lazım. Nelsson da daha yeni yeni alışıyor. Her hafta üzerine koyarak gidiyor. Muslera da toparlandı, yani savunmada bir sorun kalmadı.
Feghouli maç eksiğini atlatırsa, bu genç takımın hücumdaki aktiviteleri çok daha fazlalaşacak. Kerem’in attığı gole bakın. Feghouli 30 metreye top gönderiyor, Kerem depar atıyor, defansın arkasına koşup topla buluşuyor ve harika vuruşla takımının ikinci golünü atıyor. Bu kadro bu tür pozisyonlarda Kerem olsun, Mustafa olsun, Morutan olsun çok rahatlıkla gol sayısını artırabilir ve rakip takımlara korku salar.
Yedlin olsun, Van Aanholt olsun süper futbolcular değiller. Ne var ki sarı-kırmızılıların bütçesi kadar yapabileceği transferler bunlar. Tabii herkes daha fazlasını bekliyor. Türkiye’de hangi takımın beklerine bakarsanız bakın hiçbirisinin bu iki futbolcudan fazlası olmadığını göreceksiniz. Daha iyisini almak için çok para gerekiyor. Maalesef kulüplerin bütçesi de buna yeterli değil.
Sacha Boey’in sakatlığı bitince sağ bekte de sorunlar sona erecek. Boey hücum anlamında takımına çok büyük katkı yapacak yetenekte bir futbolcu...
Sonuçta bu galibiyet, Galatasaray’a hem moral verdi hem de önünü açtı. Gaziantep ise elinden geldiği kadar mücadele etti. Erol Bulut, defansı Djilobodji ile ayakta tuttu; forvette ise Dicko ile gol aradı ama bunda pek başarılı olamadı. Gününde olan sarı-kırmızılıların defansı geçit vermedi.