Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’da Fatih Terim’in, taraftarın, camianın hayalleri vardı... Genç, kaliteli, mücadele eden bir Galatasaray seyretmek istiyorlardı. Hoca bunu transfer sezonunda gerçekleştiremedi.
Kaan Ayhan’ın da olduğu 8 futbolcu için 8 milyon euro para lazımdı. Finansal Fair Play bu isteklerine engel oldu. Yönetim bu parayı masanın üzerine koyamadı. Bunun sonucunda da Terim hayallerindeki takımı kuramadı. Şimdi ise Taylan ile başlayıp, Emre Kılınç, Oğulcan, Kerem (Emin’i de listeye koyabiliriz) ve devre arasında yapılacak genç nokta transferlerle bir takım kurulacak.
Her gün transfer haberleri okuyoruz. “Onyekuru geliyor, Mandzukic alınacak, Rodrigues geri dönecek...” Ben bunların hiçbirinin gerçekleşeceğini düşünmüyorum. Onyekuru 15 milyon euroya Monaco’ya gitti. Geçen sezon Galatasaray’a hiçbir şey vermedi. Her şeyden önemlisi Monaco bu futbolcuyu bedavaya mı gönderecek? Rodrigues de aynı şekilde. Fenerbahçe’de kötü bir performans ortaya koydu...
Fatih hocanın bu saatten sonra kapanmış defterleri bir daha açması zor. Mutlaka nokta transferler yapıp, sarı-kırmızılı kulübe daha iyi isimler gelecektir. Ama bu üç ismin gelmesi çok zor bir ihtimal. Seri için de yorumlar yapılıyor. Bugün Seri alınmış olsaydı, belki de Taylan yedek kulübesinde oturup bu performansını gösteremeyecekti.
Hocaya bütün Galatasaraylılar saygı duymalı. Muhakkak en iyisini yapacaktır. Düşünebiliyor musunuz, dünyanın en büyük golcüsü geldi, binlerce taraftar karşıladı. Doktorlar ‘iki hafta sonra sahalara döner’ dedi, 45 gündür takımla idmana bile çıkmıyor, özel çalışıyor. Böyle futbolcularla Terim nereye kadar gidebilir, ne kadar başarılı olabilir? Eminim ocak ayında mutlaka genç bir golcü sarı-kırmızılı kulübe gelecek. Orta sahaya da takviye yapılacak. Yıldız dediğimiz isimlerden de gidenler olacak.
Ama gelecek isimler, Taylan’ın ruhunu taşıyacak. Hatay maçı öncesi Taylan sakatlandı. Maçtan bir gün önce hocanın yanına giderek ‘Hocam ağrılarım var, ama Hatay maçında oynamak istiyorum. Önümüzdeki haftayı bay geçeceğiz. O zaman dinlenirim ve tedavi olurum’ diyerek sahaya çıktı. Galatasaray bir yere gelecekse bu ruhu taşıyan isimlerle o yere gidecek.
Ben bundan sonra posası çıkmış, bir maç oynayıp 5 maç yatacak, huzuru bozacak futbolcuları bir daha Fatih Terim’in Florya’ya sokacağını düşünmüyorum. Biraz sabır gösterilirse taraftarlar çok daha iyi, mücadele eden bir Galatasaray seyredecekler.

Haberin Devamı

Irkçılık belası insanlık suçudur
PSG-Başakşehir maçında pislik bir hakemin davranışı bütün Türkiye’yi tek vücut yaptı. Başkan Göksel Gümüşdağ’ın, Teknik Direktör Okan Buruk’un, Webo’nun, Demba Ba’nın, PSG’nin yıldızları Neymar ve Mbappe’nin dik duruşları, ırkçılık konusunda bütün dünyaya ders verdi. Dilerim bu birlik beraberlik her zaman devam eder.
Türkiye’de de doğru bir tanedir. Futbolumuzda bir haksızlık olduğu zaman hepimiz bu haksızlığın karşısına tek vücut olarak çıkmalıyız. İnsanlar çok yıpranıyor. Doğruyu bir türlü bulamıyoruz. PSG-Başakşehir maçında rakip futbolcuların yüzlerine bakıyorum, hepsi mutlu, gülüyor. Türkiye’de ise herkes gergin. Futbolun bir oyun olduğunu daha hala düşünemeyenler var. Dilerim bu bir başlangıç olur. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor’un milyonlarca taraftarı var. Onları daima doğru yönlendirmek lazım...

Haberin Devamı

MHK doğru yolda
Merkez Hakem Kurulu Başkanı Serdar Tatlı’nın genç hakemlere verdiği şansı sonuna kadar destekliyorum. Tabii ki hatalar yapılıyor. Özellikle VAR ile maçın orta hakemi arasında müthiş bir uyumsuzluk var. Hakkı yenen takımlar da oluyor. Ama başka çaremiz var mı?
Hatırlayın, iki, üç sene önce yapılan hakem hatalarının hangisi şimdi var? Biz bu genç hakemlerin arkasında durmazsak, sadece onları suçlu görürsek, futbolcuların, hocaların yaptıkları hataları söylemezsek, onların doğru yola geçmelerini sağlamazsak, bilhassa maçta oyuncular hakemlere yardımcı olmazsa bu tartışmalar hiç bitmeyecek. Ve inanın, futbol çıtamız bir basamak yukarı çıkmayacak...