Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray dün gece 50 bin taraftarıyla tribünde şov yaparken sahada şok yaşadı. Bu mağlubiyet hiç hesapta yoktu. Ama sezon başı bu tür yenilgileri her takım yaşayabilir. Evet kabul ediyorum, Galatasaray çok büyük yıldızlar transfer etti. Ama bu yıldızlar şu an için hazır değil. 
Giresunspor karşısında Kerem, Yunus, Emre Akbaba, Van Aanholt iyi günlerinde değillerdi. Düşünebiliyor musunuz, maç boyu kanatlardan doğru, dürüst orta gelmedi. Gelen ortaları da gününde olan yeşil-beyazlı savunma ilk hamleleri hep iyi yaparak rakibine gol fırsatı vermedi. 
Bunu da geçtim... Abdülkerim Bardakcı üst düzey bir futbolcu. Bu kalitede bir oyuncu kalecisine geri pası verirken, sağına soluna bakmalı, çevre kontrolü yapmalı. Ama Abdülkerim bunu yapmadı, rakibine resmen gol pası verdi. Belki hayatında bir daha böyle bir geri pası yapmayacak ama takımına gol yedirdi. 
Torreira’nın şu an 90 dakika oynayacak fizik gücü yok. Aynı şekilde Mertens de hazır değil, 15-20 dakikalık fizik gücü var. Okan Buruk’un istediği kadroyu sahaya sürmesi için belli bir zaman geçmesi lazım. Midtsjö 6 numara oynuyor. Ekstra bir topçu değil. Ancak boş alanları iyi dolduruyor. Oliveira ile beraber pek uyum sağlayamadılar. Görevini yaptı mı, yaptı. Ne var ki takımına çok fazla katkı veremedi. Sergio Oliveira’dan da taraftar çok şey bekliyor. İlk yarı müthiş bir şut çekti, o top da direkten döndü. Bunun haricinde oyuna ağırlığını koyamadı. 
Seferovic bilhassa ilk yarı tek santrfor oynarken markajdan hiç kurtulamadı, çok etkisizdi. İkinci yarı Gomis oyuna girince biraz daha rahatladı, boş alan buldu, yüzde yüzlük gol pozisyonuna girdi fakat son vuruşu yapamadı. 
Sarı-kırmızılıların karalar bağlamasına gerek yok. Bu takım koşuyor, iyi mücadele ediyor, hücum futbolunu seviyor ama maalesef oyuncular arasında uyumsuzluk var. Verilen pasların çoğu yerini bulmuyor. 
Üç yerli futbolcu oynatma mecburiyeti bu sene Okan Buruk’u çok zorlayacak. Yunus ile Kerem kötü günlerinde olduğu zamanlar onların yerine oynatabileceği başka isimler kadroda bulunmuyor. Emre Kılınç var, Barış Alper de var ama bu futbolcuların biraz daha çıtalarını yükseltmeleri gerekiyor. Ahlara vahlara gerek yok. Ligin ilk 5-6 haftası böyle geçecek ama kadro oturup, futbolcular birbirine alışınca iyi bir Galatasaray ortaya çıkacağından eminim. 
Giresunspor’a gelince... Teknik direktör Hakan Keleş’i kutlamak lazım. Takımı gerçekten çok iyi mücadele etti. Bilhassa maçın son 30 dakikası galip gelmek için Cim-Bom’un üzerine gittiler. Abdülkerim’in hatasından da galibiyet golünü buldular.