Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Galatasaray’da artık yeni bir sayfa açıldı. Başkan Burak Elmas mutlu, Teknik Direktör Fatih Terim mutlu, taraftar da mutlu... Yani problem kalmadı. Bunu zaten Terim’in yüz ifadesinden anlıyoruz. Geçen sezon maçları buz kovasının üzerinde takip ediyordu! Bu da benim çok gücüme gidiyordu. Şimdi ise Dinamo Bükreş maçında gördük ki doğru dürüst bir koltukta oturuyor.
Her şeyden önemlisi Başkan Elmas ile Terim tek vücut olmuşlar. Bu da Galatasaray’da bundan sonra güzel şeylerin yaşanacağının habercisi. 20 Temmuz’da PSV ile Şampiyonlar Ligi ön eleme maçı var. Birçok da ağıt yakanlar var, neden transferler geç kalıyor diye. Önce şunu söyleyeyim Galatasaray’ın zaten iyi bir kadrosu var. Bu kadro geçen sezon sorunlar yüzünden gerçek gücünü sahaya koyamadı. Şimdi ise sorun kalmadı ve takıma Aytaç gibi, Alpaslan gibi çok kaliteli iki yerli futbolcu da alındı. Bu isimlere yenileri de tabii ki eklenecek.
Ama 7 Temmuz’da UEFA’ya bildirilecek listeye yeni transferler yetişir mi, yetişmez mi orasını bilemiyorum. Yetişmese de bu kadronun, Fatih Terim’in tecrübesiyle PSV’yi eleyeceğini düşünüyorum. Florya’da futbolcular kıran kırana idman yapıyorlar. Çıtalarını her geçen gün daha da yükseltiyorlar. PSV maçına daha yirmi gün var. O tarihe kadar takımın futbol çıtası daha da yukarıya çıkacak.
Yeni isimler gelse bile bu maçta çok katkı verebileceklerini düşünmüyorum. Tabii ki hem Avrupa, hem lig, hem de Türkiye Kupası için geniş bir kadro şart. Ben Başkan Burak Elmas’ın gereksiz baskılar yapılmazsa doğru, iyi transferlere imza atacağını düşünüyorum. Şu anda Galatasaray öyle bir süreç yaşıyorki oyuncu alımında rahatlaması için gönderilecek isimlerden biran önce kurtulması lazım. Bu futbolcuları satmadan Başkan Elmas transfer anlamında önünü görmesi mümkün değil.
Sonuçta taraftara büyük iş düşüyor. Başkanlarına destek olmaya devam ederlerse, Fatih Terim de Florya’daki huzurlu ortamı devam ettirirse çok değil, bir kaç ay sonra ben Galatasaray’ın çehresinin olumlu anlamda değişeceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Trabzon geliyor!
Abdullah Avcı, hayran olduğum bir hocadır. Geçen sezon Trabzonspor’a gitti. Ve bordo-mavili takımda kolay kolay hiçbir hoca bu kadar uyum sağlayamaz. Takıma oynattığı futbol, oyuncularla uyumu... Kısıtlı kadrosu olmasına rağmen Trabzonspor taraftarını başka hayallere götürmeyi başardı.
Şimdi bakıyorum, bilhassa gol yollarında geçen sene yaşanan sorun tekrarlanmayacak. Slovak futbolcu Hamsik ileri uçta takıma büyük katkı verecek. Yapılacak olan transferlerle de yeni sezonda çok farklı bir Trabzonspor seyredeceğiz. Bunun sinyallerini almaya başladık.

Haberin Devamı

Yabancı hoca büyük bir risk
Fenerbahçe’de yabancı hoca arayışları sürüyor. Başkan Ali Koç’un dediği gibi çok kaliteli isimleri Türkiye’ye getirmek imkansız. Tut ki getirdin... Türk futbolunu, Türkiye’deki sistemi tanıyıncaya kadar yine uzun bir zaman kaybı yaşanacağını rahatlıkla söyleyebilirim.
Yabancı hocalarla gerçekten çok zor. Tamam, hepsine saygılıyım. Ama Türk hocaların daha başarılı olacağını düşünüyorum. Bugün, Beşiktaş, Galatasaray, Trabzonspor, Alanyaspor, Sivasspor... Bu takımların başında yabancı isimler olsa inanın bana geçen sezon gösterdikleri başarıları tekrarlayamazlar.
Başkan Ali Koç’un vereceği karara herkes saygı gösterecek. Burada sorun yok. Ama bir başarısızlık olursa ya da gelecek yabancı hoca hızlı bir şekilde Türkiye’ye uyum sağlayamazsa inanın bana Başkan Koç’un başı çok ağrıyacak, herkes başka şeyler konuşmaya başlayacak. Ben yine söylüyorum yerli hocayla Fenerbahçe’nin daha başarılı olacağını düşünüyorum.