Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Hatayspor maçı Galatasaray’ın bu sezon ligdeki konumunu belirleyecek. Ya bu yarışın içinde kalacak ya da zirveden kopacak...
Eksikler çok. Milli takım kampından dönen Emre Kılınç ve Taylan oynamayacak. Marcao, Luyindama ile Yedlin ise cezalı. Kerem’in de sakatlığı var. Fatih Terim için durum ne kadar zor olursa olsun, elindeki kadrodan en iyi 11’i çıkartarak sahaya süreceğine ve maçı kazanmak için olağanüstü çaba göstereceklerinden eminim.
Taylan’ın eksikliği takımı ciddi biçimde etkileyecek. Büyük ihtimalle stoperde Donk’un yanında Taylan oynayacaktı. Ama şimdi o forma giyemeyeceğine göre Terim, Ozornwafor’a güvenmek zorunda. Ahmet Çalık, Konyaspor’a gönderildi. Emin, Boluspor’a kiralandı ve harika oynuyor. Hoca bu futbolcuları gönderip, Ozornwafor’u takımda tuttuysa demek ki bir şeyler düşündü.
Evet, Ozornwafor’un maç eksiği var. Bu yüzden hata da yapabilir. Ama dönüp baktığımız zaman Marcao, Luyindama ve Yedlin hata yapmıyor mu? Onların hatalarından puanlar kaybedilmiyor mu? Bu şansı Ozornwafor’a vermek lazım. Belki de Galatasaray, geleceği için iyi bir futbolcu kazanacak. Keşke daha önce nasıl Kerem için, Oğulcan için olumlu yorumlar yaptık, Ozornwafor da 1-2 maçta forma giyebilseydi, onun hakkında da daha net konuşabilirdik.
Gelelim santrforlara... Hatayspor hücumda çok iyi olmasına rağmen defansında sorunlar yaşayan bir takım. Ama iyi mücadele ediyorlar, futbolu hızlı oynuyorlar. Her şeyden önce Akintola ve Diouf ile çok çabuk hücuma çıkabiliyorlar. Böyle bir takıma karşı, Terim’in iki golcü ile sahaya çıkacağını düşünmüyorum. Falcao’nun son vuruşlarını mı tercih eder, yoksa Mustafa’nın enerjisini mi? Bunu bilemiyorum. Bu kararı hoca verecek. Tabii her şeyden önce milli takımlara giden Gedson Fernandes, Linnes, Feghouli, Babel ve Donk sağlam ve güçlü mü dönecekler, yoksa sorunlu ve yorgun mu? Hep birlikte göreceğiz...
Son olarak şunu söyleyeyim; Galatasaraylı futbolcular bütün güçlerini sahada göstermek zorunda. Bunun bilinci ile maça çıkmak mecburiyetindeler. Alacakları bir galibiyet bütün sorunları çözer. Puan kaybı halinde kulüpteki sorunlar büyüyerek devam eder...

Haberin Devamı

Emre Çolak komedisi
Emre Çolak, beş sene önce Galatasaray’dan gönderilmiş, bugüne kadar da sarı-kırmızılı kulübün ismini ağzına almamış. Sneijderler, Drogbalar, Melolar, Galatasaray için başarı mesajları atarken Emre’den çıt çıkmamış, eski kulübünü aklının ucuna bile getirmemiş.
İki hafta sonra Galatasaray, Karagümrük ile oynayacak, Emre Çolak ‘Mayıslar bizimdir’ diye mesaj atıyor. Ben merak ediyorum bu Emre’nin aklına nereden geldi, yoksa kulağına birileri bir şeyler mi üfledi? Anlamadığım diğer konu Erzurumspor’da Aatıf, Fenerbahçe için iyi dileklerini söylüyor. Aynı şekilde Sivasspor’da Boyd, Beşiktaş adına konuşuyor. Bu futbolcular için hiç kıyamet kopmuyor. Ama Galatasaray’la hiçbir alakası olmayan Emre bir mesaj paylaştı diye ortalık karma karışık oluyor.
Başka ne söyleyebilirim. Böyle bir ortamda yaşamak zorundayız.

Haberin Devamı

Galatasaray düşerse yönetim altında kalır
Türkiye’ye basketbolu sevdiren kulüp Galatasaray’dır. Bu şubenin şimdi geldiği konuma bakın. Başantrenör Ergin Ataman ve sponsor olan Doğa Sigorta’nın gönderilmesiyle yaşanan çöküş hızla devam ediyor.
Yıllardır Galatasaray’ın eski yöneticisi, Doğa Sigorta’nın sahibi Nihat Kırmızı, basket takımına sponsor olarak, oyunculara ekstra prim vererek bu branşı ayakta tutuyordu. Sarı-kırmızılı yöneticiler sezon başında, ‘senden daha fazla bize ücret verecek sponsor var’ diyerek Doğa Sigorta ile yolları ayırdılar. Daha sonra ise sponsor bulamadılar!
Bu herhalde Galatasaray’a ait bir özellik! Kim ‘Galatasaraylıyım’ derse, kulübe menfaat sağlarsa hemen onun ipini çekiyorlar. Ve şu anda küme düşmeme mücadelesi vermenin tek sorumlusu yönetimdir. İşin kötüsü kalan 4 maçın ikisi Afyon ve Bursa ile ve bu takımlar ilk 8 için mücadele ediyorlar. Öteki iki takım ise lig ikincisi Karşıyaka ile ezeli rakip Fenerbahçe Beko... Şayet Galatasaray küme düşerse bunun altından kimse kalkamaz.
Bütün takımlar sponsor için yanıp tutuşurken, sen elindeki çok değerli desteği kesersen olacağı budur. Yazık Galatasaray basketbol takımına...