Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’a sistemli bir şekilde hücum ediliyor. Evet, takımın oynadığı futbol keyif vermiyor ama puan cetveline baktığımız zaman Şampiyonlar Ligi’nde zor bir grupta mücadele etti, hiç olmazsa Avrupa Ligi’nde yola devam ediyor. Şayet yeni transferler gerçek güçlerini sahaya koymuş olsalardı Bayern Münih’in lider olduğu gruptan ikinci çıkabilirdi. Ama maalesef Zaha, Tete, Angelino, Ndombele hatta Ziyech takıma fazla katkı veremediler ve bu sıkıntı devam ediyor.
Okan Hoca’yı çok severiz ama artık şapkasını önüne koyup Zaha’yı, Tete’yi ve Ndombele’yi kazanmak için mücadele etmemeli. Galatasaray bundan çok zarar görüyor. Zaha ile Kerem Aktürkoğlu’nun istatistiklerine bakıyorum, Kerem, yüzde 50 daha fazla takıma katkı vermiş. Artık şu noktadan sonra Cim-Bom’un puan kaybetme lüksü yok. Okan Buruk’un da Zaha’nın yerine Kerem’i, Tete’nin yerine de Barış Alper tercihlerini kullanması lazım. Ndombele sahada sallanıyor. Ne rakip kaleye şut çekebiliyor, ne de arkadaşlarına doğru düzgün pas verebiliyor. Onun yaptığının çok daha iyisini Kaan Ayhan ve Berkan yapabilir.
Mertens şu an iyi bir form yakaladı. Onun tek alternatifi Kerem Demirbay. Bu mevkiye transfere gerek yok. Halil iyi mücadele ediyor ama daha fazla katkı veremiyor. Icardi, Trabzonspor maçıyla oynamaya başlayacak. Kerem Aktürkoğlu, Barış Alper, Mertens ve Icardi gol yollarındaki sıkıntıyı bitirirler.
Aldığım haberlere göre milli takım hocası Montella, Glasgow’a gidip Rıdvan Yılmaz ile görüşmüş, “Bundan sonraki maçlarında devamlı oynarsan seni EURO 2024 aday kadrosuna alırım” demiş. Rıdvan da yöneticilerine, “Bırakın beni, Galatasaray istiyor. Oraya gidip devamlı oynayayım, milli takım kadrosuna seçileyim” demiş. Yöneticiler de satış opsiyonu şartıyla kiralık gitmesine müsaade etmişler. Sarı-kırmızılılar ise, “Gel sezon sonuna kadar kiralık oyna, sonra Rangers ile masaya otururuz” görüşünü bildirmiş. Şimdi Rıdvan buraya kiralık gelmek için İskoç ekibinin yöneticileriyle devamlı görüşüyor. Bu transfer her an gerçekleşebilir.
Diğer bir konu, Abdülkerim ve Nelsson... Şu an çok formdalar. Sanchez’in de sakatlığı geçti, o da takıma katılacak. Okan Hoca, “Sanchez’i oynatacağım” diye Nelsson’u keserse bu futbolcuyu hepten kaybeder. Bunun için üçlü defansla mı oynar ne yapar bilemiyorum. Muhakkak bu konuda bir B planı düşünmeli.