Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray toparlanmak adına her şeyi yapıyor. Futbolculara, “Koşmuyor, mücadele etmiyor” diyemeyiz. Kayseri karşısında dün gece de maçı kazanmak için her şeylerini ortaya koydular. Bu sefer de karşılarına, Kayserispor’un kalecisi Bilal çıktı. Kalesinde devleşti. En az yüzde yüz dört gol vuruşunu çıkardı. Bu da sarı-kırmızılıların şanssızlığıydı. 
Galatasaray çok mu iyi oynuyor? Hayır. Sadece ve sadece bütün futbolcular kötü gidişatı çevirmek için iyi mücadele ediyorlar ama kalite sınırlı... Fatih Terim de, Torrent de Cim Bom’u büyük takım gibi oynatmak istiyorlardı. Ama bu kadroyla daha fazlası olmuyor. Orta sahada yaratıcılık hiç yok. Bilhassa Taylan... 30. dakikada tribünlerden protestoyu görünce hepten dağıldı.
Pulgar yabancı sınırına takıldığı için ilk 11’de oynayamadı. Halbuki takımın en önemli sıkıntısı altı numarada... 
Torrent ilk önce defans ve orta saha kurgusunu kuracak, ondan sonra hücumu. Gomis tam hazır olmamasına rağmen devamlı gol koklayan bir futbolcu. Feghouli, Kerem, Babel vurdular ama bir türlü olmadı. Ev sahibi ekip gol bulamadıkça da Kayserispor’un direnci arttı. 
Hikmet Karaman çok iyi bir teknik direktör... Kayseri’de bütün takımı bütünleştirmiş. Her oyuncunun kademesinde bir arkadaşı bulunuyor. Çok fazla gol pozisyonuna girmeseler de, bilhassa orta saha ve defansları hiç hata yapmadan oynuyor. Fenerbahçe maçında olduğu gibi Galatasaray karşısında da aynı futbolu oynadılar ve çok başarılı oldular. 
Sarı-kırmızılılarda rakip defansın arasına girecek, onlara hata yaptıracak orta saha oyuncusu maalesef yok. Cicaldau, oyuna girdikten sonra 1-2 kere bunu denedi, pozisyona da girdi fakat tüm vuruşları rakip file bekçisinden döndü. Kerem çok gol atmak istedi. Pozisyona da girdi ama son vuruşları etkili değildi.
Sonuçta Galatasaraylı futbolcuların desteğe ihtiyacı var. Özgüvenlerini kaybetmişler. Kazanma hırsı hata yaptırıyor. Bunu da ancak taraftarın desteğiyle atlatabilirler.