Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Alıştık artık, Galatasaray’da her gün bir olay patlak veriyor! Son olarak Belhanda gönderildi... Muslera, yönetimini suçlayan bir açıklama yapar mıydı ya da yapsa kovulur muydu? Kesinlikle kovulmazdı da böyle bir açıklama da zaten yapmazdı.
Belhanda, ‘saha kötü, bu zeminde iyi futbol oynayamıyoruz’ diyebilir. Herkes de ona saygı duyardı. Faslı futbolcu ise ‘Televizyonlarda, sosyal medyada konuşacağınıza önce sahayı düzeltin’ dedi. Koca bir camiayı küçük düşürecek bir konuşmayı, değil Belhanda hiç kimse yapamaz. O zaman canı isteyen futbolcu, ‘Fatih Terim bizi yanlış oynatıyor’ diye konuşsa ne olur. Bu ikisi aynı şey.
Ben böyle sözler söyledi diye de futbolcunun gönderildiğini düşünmüyorum. Yılların birikimi var. Hocası, yöneticiler ‘Biraz gayret göster. Senin sözleşmeni uzatalım’ diye Belhanda ile kaç kere konuşmadı mı? Ancak hiçbir şey değişmedi. Galatasaray’da Falcao’dan sonra en çok parayı alan futbolcu, takımına hiçbir katkı vermeyen en sorunlu isim Belhanda...
Her maç taraftarlar, basın mensupları, Teknik Direktör Fatih Terim’i Belhanda’ya forma veriyor diye eleştirmiyorlar mı? Tribünlerde seyirci olsa, tecrübeli futbolcu ilk 11’de sahaya çıkıp bu kadar sorumsuz olabilir miydi? Bana hiç kimse Belhanda’yı övmesin. Taraftar olsun, hocası olsun, yöneticiler olsun her türlü sabrı onun için gösterdiler. Sonunda da bu amansız zirve yarışında yüreğini ortaya koymayan bu futbolcunun gönderilmesi bana hiç garip gelmiyor.
Hangi oyuncu olursa olsun, öncelikle takımına vereceği katkıyı, performansı düşünmeli. Başka işlerle hiçbir zaman uğraşmamalı. Ben, Fatih Terim’in futbolcular için artık kırmızı çizgiyi çekmesi gerektiğini düşünüyorum.
İkinci bir konu ise Türkiye’de herkes teknik direktör ve herkesi öyle acımasızca eleştiriyorlar ki akıl ermiyor. Efendim, hocanın Mustafa Muhammed ile Falcao’yu mutlaka yan yana oynatması lazımmış. Evet, ben de istiyorum çift forvetle sahaya çıkılmasını, hoca da bunu istiyor. Peki o zaman orta saha ne olacak? Zaten ikinci bölgede sorun var. Taylan tek başına bir yere kadar mücadele edebiliyor. Orta sahadan bir futbolcu daha eksilirse bilhassa büyük maçlarda Galatasaray rakibine nasıl direnç gösterebilir?
En büyük sıkıntı bütün takımın inişli çıkışlı performans göstermesi... Bir türlü futbolcular üç hafta üst üste gerçek oyunlarını sahaya yansıtamıyorlar. Yedlin kulübeye geliyor, Linnes sahaya çıkıyor. Ardından da Linnes iki hata yapıyor ve gol yiyorsun. Yedlin sahaya çıkıyor, o da başka türlü hatalar yapıyor. Etebo’yu kesiyorsun orta sahadaki direnç düşüyor.
Bir sürü sorun var. Peki bunları kim çözecek? Tabii ki Fatih Terim... Taraftar gibi hoca da biliyor. Galatasaray’ın kaybedeceği bir üç puan yarıştan kopmasına neden olur. Bunu en iyi bilen Terim değil mi? O zaman biraz daha hocaya, futbolculara saygı duymak lazım. Ben tecrübesiyle hocanın bu sıkıntıları aşabileceğini düşünüyorum.

Haberin Devamı

Spor Bakanına artık kulak verin
Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu bile artık isyan etmeye başladı. Bu nedir diye... Sahalar rezalet. Beyanatlar havada uçuşuyor. Hakemler aşağı, hakemler yukarı, başka hiçbir şey yok!
Evet, önceki gün Bakanımız Kasapoğlu’nu dinledim. O da ‘yeter artık’ dedi. Eminim federasyon ile de konuşmuştur.
Hakemler daha dikkatli olacak bundan sonra. Abuk sabuk konuşan yöneticilere çok büyük yaptırımlar gelecek, bunun da mesajını verdi. Dilerim bunun takipçisi de olur. Böyle devam ederse, samimi söylüyorum sporumuz bitecek, insanlar birbirlerine düşman olacaklar. Spordaki dostluk, kardeşlik zaten tükenmek üzere, bu kaos sürerse tamamen bitecek. Ben bakanımıza güveniyorum, ‘artık bazı şeylerin değişmesi lazım’ deyip masaya yumruğunu vurarak, çok yerinde bir adım attığına inanıyorum...

Haberin Devamı

Yöneticiler yanlış yapıyor
Futbolumuzda neler yaşıyoruz, aklım sırrım ermiyor. Sahadaki oyundan daha çok yöneticilerin beyanatları manşetlerde yer alıyor. Yaptıkları açıklamalar ipe sapa gelse herkes saygı duyacak. Ama abuk sabuk sözler söyleyip sadece kirlilik yaratıyorlar. Hakikaten yeter artık, bıkkınlık geldi. Futboldan nefret eder olduk.