Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray tecrübeli bir takım. Daha maçın başında Marcao’nun Muslera’ya geri pasında Uruguaylı kaleci baskı yapan iki oyuncunun arasından topu geçireyim derken, takımına bir gol yedirdi. Muslera topu bıraksa korner olacak. Marcao neden topu kaleciye atıyor? Anlaşılır gibi değil. İkinci golde Emre Kılınç’ın kaptırdığı top PSV’nin ikinci golü oluyor. Üçüncü golde ise gerçekten çok üzüldüm. Üç stoperin arasına atılan ara pasla kalemizde gol oldu. Hele Luyindama yanından geçen topa müdahale bile edemedi. Dördüncü golde ise Marcao evlere şenlik. Böyle basit hatalardan gol yersen, zaten tur atlaman imkansız.
Bizler heyecan yapıyoruz, transferler geç kaldı diye taraftar çıldırıyor ama hepsi hikaye. Dün geceki Galatasaray’a üç tane daha transfer yapmış olsan ne fark edecek? PSV’nin futbolcu kalitesi, futbol mentalitesi sarı-kırmızılılardan çok farklı. Adamların sistemi oturmuş. Bütün futbolcular birbirini tanıyor. Her şeyden önce çok süratliler. Orta sahada sana nefes aldırmıyorlar. İki pasla gol pozisyonuna giriyorlar. Galatasaray şu an Hollanda ekibine kafa tutacak konumda değil. Hepsi bir yana orta sahada bir tek Aytaç ile rakibine baskı kuramazsın. Belki Taylan dün gece oynamış olsaydı, rakip orta bölgede bu kadar rahat hareket edemezdi.
Beşinci golde Götze öyle bir kafa vurdu ki, Muslera gibi iyi bir kaleci topu çıkartayım derken kendi kalesinin içerisine tokatladı. Biz boşa konuşuyoruz. Şu an herhalde Cim Bom hazır değil. Muslera, Marcao, Luyindama ayakta sallanıyorlar. Hücumda isim olarak çabuk futbolcularımız var. Orta sahadan gerekli destek gelmeyince onlar da kaybolup gidiyorlar.
Fatih Terim’in işi kolay değil. Bu takımın keyif veren futbol oynaması için epey bir zamana ihtiyacı var. İki bek yok gibi. Kanatlardan bir tek orta yok. Bu şartlarda santrfor olarak Mustafa oynasa ne olur, Falcao oynasa ne olur? Süper Lig için konuşmuyorum ama dün gece seyrettiğimiz takımın Avrupa kupasında taraftarını mutlu edeceğini düşünmüyorum.