Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray çok sıkıntılı bir hafta geçirdi. Gerçekten bu şampiyonluk yarışında olmaması gereken olaylar yaşadık. Ne yalan söyleyeyim, Konyaspor maçı öncesi tedirgindim. Ama taraftarın, camianın korktuğu başına gelmedi.
Sarı-kırmızılılar çok zor bir deplasmandan 3 gol atarak, iyi futbol oynayarak, galip geldi. Önce eminim Konyaspor’un oynadığı futbolu eleştirenler olacak. Ben buna katılmıyorum. Neden? İlk 45 dakika ve ikinci yarıda 20 dakika sahanın tek hakimi Galatasaray’dı...
Ömer Bayram’ın, Feghouli’nin, Falcao’nun kaçırdığı goller vardı. Bu gol pozisyonlarını zaten dikkatli vuruşlar yapsalardı ilk yarı skor daha farklı olurdu. Konyaspor, Skubic’le, Alper’le, Jevtovic’le, Hadziahmetovic’le ve hücumda da Thuram’la ne kadar direnmeye kalksa da Galatasaray’ın tekniği yüksek futbolcuları oyunun hakimiyetini son 20 dakikaya kadar hiç bırakmadı. Emre Akbaba’nın sahalara dönüşü, takımına kazandırdığı enerji, goller, Falcao’ya destek olması bilhassa hücum yollarında takımı müthiş rahatlattı.
Falcao’nun attığı golde başlangıç Emre Akbaba’dan geldi. Emre’nin attığı ikinci gol sahalarda ender görülecek kalitedeydi. Sol ayağını raket gibi kullanıp müthiş sert-isabetli topa vuran ligimizde çok az futbolcu var.
Aynı şekilde Galatasaray’ın sol tarafı Saracchi ve Ömer’in temposuyla, mücadele gücüyle rakibi resmen çökertiyor. Skubic ve Ömer Ali, bu isimleri durduramadı. Seri ile Lemina’nın özellikle ligin ikinci yarısına iyi başlamaları, tempolarını artırmaları Galatasaray’ın orta sahadaki sorununu bir nebze de olsa bitirdi.
Feghouli de gayretliydi. En azından ayağına top istemedi, iyi mücadele etti, rakipten topu kapmak için de ilk kez bu kadar istekli ve arzuluydu. Defans kurgusunda sorun var; Ahmet-Donk.. Ne kadar iyi mücadele ederlerse etsinler yine hatalar yapıyorlar. Bilhassa son 20 dakika Seri ve Lemina yorulunca kalede Muslera devleşmese belki de Konyaspor gol bulacaktı.
Ama sonuçta Konyaspor gibi puana ihtiyacı olan bir takımı net bir skorla deplasmanda yenmek büyük başarıdır.
Konyaspor’a gelince; son 20 dakika gösterdiği baskıyı, isteği, performansı maçın başında gösteremedi. Uzun bir süre Galatasaray oynadı, Konyaspor’lu futbolcular seyretti. Aykut Kocaman sıkıntı yaşıyor, belki de istediği transferleri yapamadı. Ama ne olursa olsun bu Konyaspor ligden düşmez.
Bir de yeni transferleri Thuram’ın ilk maçıydı, biraz takım arkadaşlarına ve Türkiye’ye alışınca Konyaspor’a eminim çok katkı sağlayacak. Faydalı ve güçlü bir futbolcu.