Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Ne yalan söyleyeyim, Manchester United maçı öncesi çok tedirgindim. Galatasaray’da taşlar daha yerine oturmadı. Okan hoca istediği kadro ile sahaya çıkamıyor. Sakat futbolcular, hazır olmayan oyuncular elini kolunu bağlıyor. Ama buna rağmen Manchester United’ı Old Trafford’da yenmek kolay bir şey değil. Her babayiğit takım da bunu beceremez. Ne kadar problemleri olursa olsun Manchester United iyi bir takım.
Dün gece de Galatasaray açısından maç gitti-geldi. Ama burada önemli olan şey Okan Buruk’un başta olmak üzere tüm futbolcuların kazanma hırsı, galibiyet ile dönme inancı maçın tamamında sarı-kırmızılıları hiç oyundan düşürmedi. Zaha’nın attığı ilk gol Galatasaray’a doping oldu. Evet, Zaha hazır olmamasına rağmen çok kaliteli bir futbolcu. Maç içinde de zaman zaman güzel şeyler yaptı ama o goldeki başarısı Galatasaraylı futbolcuları silkeledi, güven aşıladı. Yenen ikinci gole bakıyorum... Oliveira’nın ayağına ne zaman top gelse inanın kalbim çarpıyor. Portekizli futbolcu ya topu çok iyi kullanıyor ya da çok kötü. İkinsinin ortası yok...
Yenen ikinci golde öyle bir geri pası veriyor ki, Sanchez topa yetişemedi, rakibe asist oldu. Kardeşim nedir sende bu geri pas hastalığı... Vur topu ileriye...
Kaan Ayhan, sağda kaldığı müddetçe olağanüstü bir maç çıkardı. Bu çocukta Okan hoca ısrar etmeli. Her maç üstüne koyarak futbolunun çıtasını yükseltiyor. Boey gecenin en kilit futbolcusuydu. Manchester United’ın yüzde yüz gol olabilecek bir topunu Fernandes’in önünden alarak kornere attı. Rashford’la çok iyi mücadele etti. Gerçekten Boey özel bir futbolcu. Kerem Aktürk’e herkes sallıyor. Kardeşim çenenizi kapatın. Futbolu bilenler, bilmeyenler sadece moral bozuyor. Attığı ikinci goldeki vuruş tekniğine bakın. Bu çocuğa saygı duyun..
Icardi topla fazla buluşamadı. Maçın sonlarına doğru topla buluştu ve etkili oldu. Penaltı atışında şanssızdı. Ben Icardi’nin yerinde olsam bir süre penaltı atmam. Ama penaltıyı kaçırdıktan sonra gol atma arzusu, hatasını telafi etme isteği alkışlanacak bir özveriydi. Icardi topla buluştuğu zaman Avrupa’nın sayılı santrforlarından bir tanesi. Bunu kabul etmek lazım. En azından rakip stoperler Icardi korkusu yüzünden hücuma çıkamıyor. Bu bile büyük avantaj.
Tete fazla etkili olamadı. Böyle büyük maçlarda daha aktif olması lazım. Torreira sakatlanıp çıkıncaya kadar sahada basmadık yer bırakmadı. Stoperler Sanchez ve Abdülkerim müthiş mücadele ettiler. Angelino da futbolunun üstüne koyarak devam ediyor. Sonuçta, Bayern Münih’in Kopenhag’ı Danimarka’da yenmesi, Galatasaray’ın deplasmanda üç puan alması grubu ikinci bitirmek açısından hem moral oldu hem de büyük avantaj sağladı.