Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Akhisar Belediye Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Türk Futbolu’nun yıldızı parlayan en iyi üç hocasından biri. Yıllarca Galatasaray’da top koşturdu. Sarı-kırmızılı takımı o kadar iyi analiz edip, ilk yarı orta beşlisiyle öyle bir duvar ördü ki rakibin ne bir şutu vardı, ne de tehlikeli bir pozisyonu...
Galatasaray kötü sonuçlar aldıkça nerede eksikler var o ortaya çıkacak. Ama görünen o ki Şampiyonlar Ligi’nde yabancı sayısı sınırsız olduğu için başarılı olacaklar. Süper Lig’de ise koca bir soru işareti. Selçuk ve Melo ikilisi cezalı. Bu futbolcuların forma giyememesi Galatasaray’ı sıradan bir takım konumuna düşürdü. Bunun da tek sebebi yerli oyuncuların yetersiz oluşu.
Akhisar karşısında Melo ve Selçuk’un yerine Ceyhun ve Yekta orta sahada oynadılar. Başarısızdılar. Sezon başından beri yanılmıyorsam Ceyhun’un ikinci, Yekta’nın ise ilk maçı. Bu çocuklara nasıl eleştiri getirebiliriz? Hakan Balta, Juventus maçının başarılı isimlerindendi. Bir haftada iki maç çıkaracak gücü yok. Ve nitekim dün resmen sol taraf koridor oldu.
Burak Yılmaz geçen sezonun gol kralı. Belli ki demorolize olmuş. İlk yarı Galatasaray’ın on hücum girişimi var. Altısında Burak ofsayta yakalanmış, dördünde ise rakibe faul yapmış. İnsaf gol kralı demek lazım. Aklı nerede bilemiyorum. Zamanı gelince aklının da nerede olduğunu konuşacağız. İlk golde Muslera gibi bir kaleci Niasse’den o topu almalıydı. O da uyudu. İkinci gol de ise Gökhan Zan pozisyonu seyretti.
Sneijder sağlıklı yaşam için Türkiye’ye gelmiş. Maç boyunca mücadele etmeden, iki top atacak diye sahada kalıyorsa Galatasaray’ın parasına yazık. Beni en çok hayal kırıklığına uğratan da Sabri oldu. Kaptan hırslı bir futbolcu. Bugün Cim-Bom’u sırtlar dedim, o da kötü günündeydi. Son sözüm de maçın hakemi Barış Şimşek’e. Bilal Sneijder’in, Çağdaş Bruma’nın resmen ayağını kırmak için basıyor. Ve bunları Barış Şimşek görmüyor. Bir insaf da ona.