Diğer 'Oyunlar yeni boyut kazanacak’

'Oyunlar yeni boyut kazanacak’

07.09.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

4. Dünya Göçebe Oyunları bilgilendirme toplantısında konuşan Bakan Kasapoğlu, “Bursamızın ev sahipliğiyle organizasyon çıtasını yeni bir boyuta taşıyacak ve popülariteyle, gelişmişlikle yoluna devam edecektir” dedi.

Oyunlar yeni boyut kazanacak’

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu ile Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Bursa’da 29 Eylül’de başlayacak 4. Dünya Göçebe Oyunları öncesi düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı.

Haberin Devamı

Toplantıda 102 ülkeden 3 binden fazla sporcunun katılacağı organizasyonun yapılacağı alan tanıtıldı.Etkinliğe ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Bakan Kasapoğlu, “İnanıyoruz ki Bursamızın kıymetli ev sahipliğiyle organizasyon çıtasını yeni bir boyuta taşıyacak ve bundan sonra da yeni ev sahiplikleriyle artan ivmeyle popülariteyle gelişmişlikle yoluna devam edecektir. Bizler için tarihimizi ve kültürümüzü korumak için önemli” dedi.

Küreselleşmenin farklı kültürlere ait etkileri olduğunu belirten Kasapoğlu şöyle devam etti: “Modernleşme sürecinde hepinizin bildiği gibi yerel ve bölgesel unsurları, etnik kültürleri ve kimlikleri bir köşeye itmekte. Tam da bu noktada Dünya Göçebe Oyunları, tüm dünya halklarına sahip oldukları geleneksel birikimi, spor kültürü üzerinde spor birikimini ortaya koymaları açısından, onu tanıtmaları açısından, yaşatma ve geliştirmeleri açısından önemli bir imkanı sunmaktır.”

Haberin Devamı

Dünya Etnosporlar Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan ise “Dünya Etnosporlar Konfederasyonu olarak merkezimizi Bişkek’ten 2017’de İstanbul’a taşıdık. Bugüne kadar 13 ülkenin spor bakanlarıyla geleneksel sporların desteklenmesine yönelik niyet belgelerini imzaladık” ifadelerini kullandı.

Yazarlar