Galatasaray ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45'te şampiyonluk kupasını kaldırır | Florya'yı 3 katına çıkardı

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45'te şampiyonluk kupasını kaldırır | Florya'yı 3 katına çıkardı

24.05.2024 - 16:53 | Son Güncellenme:

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat yaklaşan seçim süreci, şampiyonluk yarışı ve Fenerbahçe ile ilgili Skorer'e önemli açıklamalarda bulundu. Dursun Özbek'in Florya'yı 30 bin metrekareden 105 bin metrekareye çıkardığının altını çizen Polat, Fenerbahçe başkanı Ali Koç'un Galatasaray stadına gelmesi hakkında yorumda bulundu.

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45te şampiyonluk kupasını kaldırır | Floryayı 3 katına çıkardı

Galatasaray eski başkanı Adnan Polat, Galatasaray'ın Olağan Seçimli Genel Kurulu öncesinde önemli açıklamalarda bulundu. Skorer'den Serkan Özen'in sorularını yanıtlayan Adnan Polat, Dursun Özbek'in Florya'yı 30 bin metrekareden 105 bin metrekareye çıkardığına vurgu yaptı. Şampiyonluk yarışına değinen Polat, Ali Koç'un açıklamalarına cevap verdi.

DURSUN ÖZBEK VE EKİBİ DEVAM ETMELİ
Galatasaray'da seçim yarışı için neler söylersiniz? Dursun Özbek yeniden aday oldu. Karşısında Süheyl Batum var
Dursun Başkan ve ekibi devam etmeli. Süreklilik olması lazım. Galatasaray kulübünde başkan olmak isteyen insanların hiç olmazsa 1 dönem yönetimde görev alması gerekiyor. Neyin ne olduğunu öğrenmesi lazım. Geldiğinde adapte olmak için 1 senesi gidiyor. Dursun Başkan ve ekibi çok iyi işler yaptılar. Özellikle Cumhuriyetin 100. yılında kupa kazanması çok anlamlı. Bu sene de şampiyon olacak. Fenerbahçe derbisinde iş kazası oldu diyelim. Konya'da galip gelip şampiyonluğumuzu ilan edeceğimizden hiç şüphem yok. Okan Buruk ve ekibi orayı daha ciddiye alacağına eminim.

Haberin Devamı

Yeni dönemde Galatasaray'da değişiklik yapmanın kulübe faydası olacağına inanmıyorum. Dursun Özbek'in karşısında rekabette olan kişilerin bu konularla ilgili pek bilgisi olduğunu zannetmiyorum. Şu an işin içinde olanlara destek olmak lazım.

DURSUN BAŞKAN FLORYA'YI 3 KATINA ÇIKARDI
Dursun Özbek Florya ve diğer projelerini açıkladı. Başkan adayı Süheyl Batum ve ekibinin buna itirazı var. Sizin görüşünüz nedir?
Çok bilgi sahibi olmadan konuştuklarını düşünüyorum. Riva projesini tarladan ruhsatlı proje haline getiren ben ve yönetimimdi. Florya'ya geldiğimizde geldiğim vakit elimizden gitmişti. Bunların hepsi temizlendi ve hazır hale getirildi. Florya'da bizim 25 bin metrekare arazimiz vardı. Dursun başkan burayı 60'a çıkardı. İnşaatlarını aldı. Satılabilir inşaat alan 30 binlerden 105 bin metrekareye kadar çıktı. Galatasaray'ın geleceğiyle ilgili çok önemli bir karar. Bunu yapan Dursun başkandır.

Haberin Devamı

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45te şampiyonluk kupasını kaldırır | Floryayı 3 katına çıkardı

EN İYİ ŞARTLARDA 550 MİLYON DOLAR
Buranın satış fiyatlarıyla ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Belli ki inşaat piyasasını bilmiyorlar. Binlerce daire yapıp sattım. Şu an benim kontrolümde 1 milyon metrekareye yakın inşaatımız var. Florya'da bodrumlarıyla beraber 150 bin metrekare inşaattan bahsediyoruz. Satış fiyatlarıyla ilgili iddialar ben artık gülüyorum. 13 bin dolardan bahsediyorlar. Yok öyle bir dünya. En fazla 8 bin olur inşaatın bitimine yakın. Bu da 600'den en iyi şartlarda 750 milyon dolar getirisi olur. İnşaatın maliyeti 200 milyon dolar civarındadır. Dursun başkan bana danıştı.

KENDİN YAPARSAN TAPU BİLE VEREMEYECEKSİN
Başka faktörler var. Ya burayı Galatasaray kendi yapacak ya da müteahhit firmaya anlaşıp hasılat paylaşımı yapar. Eğer Galatasaray kendisi yapmaya kalkarsa normalde KDV'den muaf burası ama ticaretin içine girmiş olacak. KDV yükü gelmiş olacak. İkincisi arazinin üzerinde büyük bir ipotek var onun kalkması lazım. İnşaat yapmaya kalksan bile tapu veremeyeceksin. Üçüncü olarak kendi başına yapabileceği bir kadrosu yok. Burada hasılat paylaşımına gitmek durumunda. Galatasaray'ın borcu 2030 kadar uzatıldı. İnşaat 3 yıl sürecektir, ödediği faiz yükü 100 milyon doları geçer.

Haberin Devamı

70 MİLYON DOLAR İLE İPOTEĞİ KALDIRACAK
Bu krediyi kapatmak için 70 milyon dolar gerekiyor anladığım kadarıyla. Hasılat paylaşımı yapacağın firmadan bu 70 milyon doları alıp, bankalara borcunu ödediğin vakit daha rahat edecektir. İpotek kalkmış olacak ve bankaların kontrolünden çıkacak. Burayı müteahhite verdiği vakit KDV'si olmayacak çünkü ticaretin içinde değil. KDV'nin yüzde 20 ile yüzde 1 olması arasında çok büyük fark var. Sonuç olarak 70 milyon doları alması, ve ipoteği kaldırarak borçtan kurtulması lazım. Müteahhit firma ile anlaştığında minimum rakamı belirtmesi lazım. Ruhsat alımından itibaren o inşaat 3 senede biter. Satış konjonktüre bağlı. Şu an satışlar yavaşladı.

YOK ÖYLE BİR DÜNYA
Öyle 13 bin dolar, 1 milyar dolarla gibi bir rakam yok. Eğer bunu söyleyenler bulabiliyorsa Dursun Özbek'in yerinde olsam 'Hem gelin yapın' derim. Yok böyle bir dünya. Bu işleri yapmayanların iddiası. Kulak dolgunluğuyla bu işler anons edilmemeli.

Haberin Devamı

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45te şampiyonluk kupasını kaldırır | Floryayı 3 katına çıkardı

FENERBAHÇE MAÇINI ÇANTADA KEKLİK GÖRDÜK
Galatasaray'da bir yandan şampiyonluk yarışı sürüyor. Fenerbahçe ile son haftaya kaldı rekabet. Fenerbahçe cephesi Denizli'nin rövanşını almak istiyor. Siz o zaman başkan yardımcısıydınız. Pazar günü 20.45'te kim şampiyon olur?
Yine 20.45 ve Mayıslara geldik. Fenerbahçe'nin maçı nispeten kolay. Konya küme düşme potasında. Riske etmemek için elinden geleni yapacak. Galatasaray'ın Konya'yı yenecek gücü var. Yeneceğinden eminim. Fenerbahçe maçında açıkçası futbolculardan teknik heyete, yönetimden taraftara hepimizin suçu var. Çok fazla havaya girdik, çantada keklik gördük. Halbuki Galatasaray - Fenerbahçe maçı her zaman çok önemlidir. Ciddiye alınmalı. Biz bunu yapmadık. Bunun cezasını gördük.

GALATASARAY 20.45'TE ŞAMPİYONLUK KUPASINI KALDIRIR
Tahmin ediyorum herkes bu işin ciddiyetini farkında. 20.45'te Galatasaray şampiyonluk kupasını kaldırır.

YAPILANLAR YAKIŞMIYOR
Galatasaray - Fenerbahçe derbisi sonrası yaşananları takip ettiniz. Dursun Özbek ve Ali Koç karşılıklı açıklama yaptılar. Sizin yorumunuz ne olur? Fenerbahçe tarafı 'Kazandığımız için sahada kutlama yaptık' görüşünde.
Derbi çok önemli. Ben hatta espri yapıyorum İstanbul trafiğinin tek açık olduğu an diye. Milyonlar izliyor. Fenerbahçe futbol olarak bizden iyiydi. Kazandıktan sonra stat boşalmış gitmiş ondan sonrasını neden gerek görüldüğünü ben anlamadım. Bu yapılanlardan sonra gölge düştü. Olmaması gereken bir şeydi. Toplumu daha fazla germenin yanlış olduğunu düşünüyorum. Yakışmıyor. Herkes Galatasaray ve Fenerbahçe'yi düşman olarak ilan ediyor. Biz düşman falan değiliz, rakibiz sadece. Kurtuluş savaşını omuz omuza beraber vermedik mi? Stada 70 dakika sonra gelinip, yapılanı yakışık bulmadım açıkçası.

Haberin Devamı

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45te şampiyonluk kupasını kaldırır | Floryayı 3 katına çıkardı

Aziz Yıldırım ile biz rekabet tabii ki yaptık. Asla futbolun birlik beraberliğine aykırı hareket yapmadık. Televizyonlarda zaman zaman birbirimizi eleştirdik. Dostluğumuzu, saygımızı karşılıklı kaybetmedik.

Bazen şan, şöhret, para kolay hazmedilmiyor. Bazen Galatasaray - Fenerbahçe maçlarında da galibiyetler kolay hazmedilmiyor. Benim en son maçımdı Graeme Souness'in sahaya bayrak dikmesi. O zaman Ali Şen alay ediyordu Souness ile. 'Bizim teknik direktörümüzün yanına gel sana ders versin' demişti. Kimse beklemiyordu bayrağı dikmesini. Kendiliğinden öyle bir şey yaptı. Efsane oldu. Bayrağı da hala durur.

'O BAYRAK TABİİ Kİ KORİDORDA DURACAK'
Ali Koç ondan bahsetti basın toplantısında. Koridorda bayrağın durduğunu söyledi.
Duracak tabi. Galatasaray'ın stadında veya müzesinde neyin duracağını Galatasaraylılar belirler. Aynı şekilde Fenerbahçe müzesinde neyin durağına Fenerbahçeliler karar verir. Onlar bize sormadığı için biz de onlara sormayacağız. Arzum isteğim iki kulübün başkanının beraberlik içinde olması.

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45te şampiyonluk kupasını kaldırır | Floryayı 3 katına çıkardı

SEZONUN EN İYİSİ MUSLERA
Sezonun en iyisi kim Galatasaray'da?
Bence bu senenin en iyi oyuncusu olarak Galatasaray'ın en çok kurtaran kim derseniz bence Muslera derim. Çok maçı kurtardı. Her futbolcunun kendi çapında katkısı oldu. Burada çıkış yapan Barış Alper oldu. Hala çok iyi performans sergiliyor.

Beklentinizin altında kalan oyuncu oldu mu?
Bazı marka isimlerden daha fazla beklentim oldu. Onları göremedim açıkçası. Geçmiş kariyerlerine bakarak daha fazlasını bekliyordum. Galatasaray takım olarak çok iyi performans sergiledi bence. Seneye birkaç transferle seneye Avrupa kupalarına hem de Türkiye Ligi'nde 5. yıldızı takma dönemi olacak. Dursun Başkan, Okan Buruk ve Erden Timur 5. yıldızı takar.

ÖZEL | Adnan Polat: Galatasaray 20.45te şampiyonluk kupasını kaldırır | Floryayı 3 katına çıkardı

OKAN BURUK İLE GURUR DUYUYORUM
Okan hoca sizin de yakından tanıdığınız bir isim...
Onu ben profesyonel yapmıştım. 16-17 yaşında. Sonra çok iyi başladı. Sonra ayağını kırdı bir maçta. Herkes futbol hayatı bitti derken onun üstesinden geldi. Sonra Inter'e gitti orada iyi performans sergiledi. Türkiye'de antrenör olarak çeşitli yerlerde tecrübe kazandıktan sonra Akhisar'da kupa şampiyonluğu yaşadı. Başakşehir'i şampiyon yaptı. Galatasaray - Fenerbahçe - Beşiktaş'ı şampiyon yapmak olağan ama diğer takımlardan birini şampiyon yapmak çok zor. Okan hocanın Galatasaray'a gelmesini çok istedim. Son derecek efendi şekilde hocalığını götürüyor. Çok iyi bir Galatasaraylı. Ben onunla gurur duyuyorum.

FENERBAHÇE İLE ARA ÇOK AÇILDI
Galatasaray, Türkiye'de çok büyük bir taraftar kitlesi kazandı. 10 sene evvel kamuoyu yoklamalarında Fenerbahçe'nin 1-2 puan önünde çıkardık. Fenerbahçe ile ara çok açıldı. Çocukların çoğu Galatasaraylı. Ailenin de etkisi oluyor. Avrupa'da yaşayan Türklerin yüzde 70'i Galatasaraylı. Galatasaray bir dünya markası. Türk futbolunun barış ve huzuru için katkıda bulunalım. 2024'te 24 şampiyonluğumuzu alacağız. 25'te de 5. yıldızımızı takacağız inşallah