Voleybol ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

23.10.2023 - 13:00 | Son Güncellenme:

VakıfBak'ın yıldızları Alexia Carutasu ve Aylin Sarıoğlu Acar, Skorer'e konuk oldu. Eğlenceli programda Aylin, Guidetti sorusuna yanıt verirken Alexia Carutasu ise Zehra Güneş ve İlkin Aydın hakkında yorumda bulundu. İki isim Fenerbahçe ile oynanan tarihi maç hakkında samimi sözler kullandı.

VakıfBak'ın yıldızları Alexia Carutasu ve Aylin Sarıoğlu Acar, Skorer'den Serkan Özen'in sorularını yanıtladı. Eğlenceli programda Aylin, başantrenör Guidetti için 'Her gün önünüze farklı bir meydan okuma getiriyor' dedi. Alexia Carutasu ise Zehra Güneş ve İlkin Aydın hakkında yorumda bulundu. İki yıldız isim geçen sezon Şampiyonlar Ligi'nde oynanan tarihi Fenerbahçe maçı hakkında soruya cevap verdi.

Haberin Devamı

-Fenerbahçe galibiyeti ile başladınız Süper Kupa'da 2-1 geriye düştünüz ama 3-2'lik galibiyetle kupayı aldınız
Aylin: Fenerbahçe ile oynadığımız her maç zorlu geçiyor. Oynamayı sevdiğimiz bir rakip. Sezon öncesi böyle bir maçta karşı karşıya gelmek bizim için açıkçası iyi oldu. Hem eksiklerimizi görmek açısından hem takımının uyumu, enerjisi açısından iyi oldu. Şu an psikolojik üstünlük sağladı diyemem. Önümüzde çok uzun bir sezon var. Şampiyonlar Ligi var. Her maçı ayrı ayrı değerlendirmemiz gerekiyor. Moral olarak iyi durumdayız, kazandığımız için mutluyuz.

-Bu sezon en büyük hedefiniz hangisi Avrupa'da 7. kupayı almak mı Sultanlar Ligi'nde şampiyonluk mu?
Carutasu: İkisi de bence. Tabii ki hepsi önemli. Ama CEV Şampiyonlar Ligi biraz daha önemli. Tabii adım adım gideceğiz.

Haberin Devamı

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

Fotoğraflar: Erdem GÜNAYI

AYLİN: 'GUIDETTI HER GÜN FARKLI BİR MEYDAN OKUMA GETİRİYOR'
-Aylin, Guidetti ile yıllardır çalışıyorsun, senin gözünden bize onu anlatabilir misin?
Ben onunla ilk çalışmaya başladığımda VakıfBank'a gelmemiştim. Milli takım döneminde çalışmaya başladım onunla. Her konuda zorluyordu. Şu an bile öyle. Hiçbir şey değişmedi. Her gün önünüze farklı bir meydan okuma getiriyor. Siz bunları aşmaya çalışıyorsunuz. Bu sizi çok geliştiriyor. Özellikle antrenman konusunda, mental olarak sizi çok ileriye götürüyor. O yüzden ben, onun bu yönünü çok seviyorum. Aynı zamanda her konuda olabildiğince yardımcı olmaya çalışıyor. Tabii ki bazı konularda takıştığımız da oluyor. Bu da bence bizim aramızdaki ilişkiyi hem de sahadaki performansımızı olumlu yönde etkiliyor.

Alexia sen ne dersin Guidetti için?
Ben onunla çalışmaya geçen sezon başladım. Çok heyecanlıydım çünkü o dünyanın en iyi hocalarından biri. Bu şansı yakaladığım için mutluyum. O gerçekten iyi bir hoca. Onunla çalıştığım 2 sezonda voleybolumda bana gelecek için çok yardımcı oldu. Bu konuda mutluyum.

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

CARUTASU: KENDİME OLAN GÜVENİMİ GERİ KAZANMAYA İHTİYACIM VAR
-Alexia bu sezon seni daha çok ilk 6'da görebiliriz. Önceki senelere göre daha fazla sorumluluğun var
Gerçekten kendime olan güvenimi geri kazanmaya ihtiyacım var. İlk 6'da başlayarak sahada elimden gelenin en iyisini yapıyorum. Bu gerçekten çok zor şu an.
Takıma uyum sağlamaya, sahada daha iyisini vermek için çalışıyorum. Zor bir sezon olacak, bir çok baskı ve çok çalışma.

Haberin Devamı

AYLİN: GÖZLERİNE BAKIYORUM ENERJİYİ ALMAK İÇİN
-Maçlarda gerildiğin anlarda ne yapıyorsun durumu tersine çevirmek için?
Aylin: Çok uzun sürelerdir yaptığımız için bu sporu ve yüksek seviyeli böyle maçlardan oynadığımızdan dolayı biraz daha kolay oluyor bu seviyeleri aşmak. Ekstra bir şey yapmıyorum aslında. Sadece takım arkadaşlarıma güvenmem gerekiyor o noktada. Çünkü voleybol takım sporu olduğu için benim ekstra kendi başıma yaptığım bir şey yeterli olmayacak. En başta onlardan o güveni alıyorum. Gözlerine bakıyorum o enerjiyi almak için. O sayı için katkı sağlayacaksam elimden geleni yapıyorum.

Alexia: Rutin olarak her maçta sahada baskı hissediyoruz ama bunu hak ediyoruz. Biz bir takım olduğumuzda birbirimizle konuşuyoruz, birbirimize güveniyoruz. Bu en önemli şey. Sahada en iyisini veririm.

Haberin Devamı

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

CARUTASU: İLKİN İLE DEDİKODU YAPIYORUZ
-İlkin ile çok güzel bir arkadaşlığın var. Onun bu sezonki performansı için ne söylersin?
O harika bir insan. Onunla tanışma şansı bulduğum için mutluyum. Galatasaray'da çok güzel bir sene geçirdik. Beraber kahve içmeye gidiyoruz, beraber akşam yemeği yiyoruz. Dedikodu yapıyoruz. Onu çok özledim. Umarım o da beni özlemiştir.

-Aylin, Gabi'den bahsetmek istiyorum. Dışarıdan mütevazı, bilgili, çok çalışkan biri olarak görünüyor. Gabi saha dışında nasıl bir insan?
Gabi benim tanıdığım en disiplinli insanlardan biri. Özellikle saha içerisinde bizi toparlıyor. Hem mental olarak hem oyun olarak destek oluyor. Gerçekten çok toparlayıcı bir karakteri var. Sahada Gabi gibi bir karakterin olması bizi çok etkiliyor. İyi yönde yükselmemizi sağlıyor. Kaptanlığı en çok hak eden insanlardan biri burada.

CARUTASU: ZEHRA İLE OYNAMAK HARİKA
-Zehra Güneş geçen maç sahaya ilk kez kaptan olarak çıktı. Ale, sana Zehra'yı sorayım. Ön tarafta Sen Zehra Gabi olduğunuzda rahat hissediyor musun?
Evet.. Tabii ki. Mükemmel üçlü. Zehra ile oynamak harika aynı zamanda çok iyi biri. Şimdi iki sezon önceki onun gibi oldum. Onunla tanıştığım için çok mutluyum

Haberin Devamı

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

AYLİN: 'FENERBAHÇE MAÇI AKLIMDAN ÇIKMIYOR'
-Aylin VakıfBank'ta çok kupa kazandın ve final yaşadın. Senin unutmadığın hangisi oldu?
Burada 7 kupam var. Hiçbirini ayıramıyorum hepsi bebeklerim gibi (Gülerek) Hepsinde çok büyük emekler var. Benim aklımda çıkmayan Türkiye Kupası finaliydi. Ankara'da Fenerbahçe ile oynadığımız. Geldiğim ilk sezondu. O benim aklımdan çıkmıyor. Yine Fenerbahçe maçı ve stresi gerginliği çok yüksek maçtı.

Fenerbahçe ile oynamadığınız final yok
-Evet evet. Ya yarı finalde ya finalde onlarla karşılaşıyoruz. Gerçekten çok zorlu geçiyor.

CARUTASU: AYLİN KENDİNİ VURDU ANTRENMANDA
-Antrenmanda yaşadığınız enteresan bir olay var mı?
Carutasu: Kendini vurdun. Kendini vurdun antrenmanda fileden.
Aylin: Ben bunu unutmuştum.
Carutasu: Alçak bir toptu. Aylin ayağıyla topa vurdu. Sonra yüzüne geldi. Herkes yerdeydi gülmekten. Ben hiç kimseyi göremedim.

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

'İNANILMAZ BİR İŞ YAPTIK YA'
-Geçen sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde bir Fenerbahçe maçı oynandı, voleybol tarihine geçmiştir. Siz 3-0 kaybettiniz ilk maçı rövanşı 4-0 ile aldınız. (3-0 ve altın set) Ben oradaki süreci merak ediyorum. 3-0'lık yenilgi sonrası diğer gün ne yaptınız?
Aylin: Her kaybettiğimiz maç sonrası üzüntü yaşıyoruz ama bunun üstesinden gelmemiz gerekiyor. Çünkü sürekli maç oynuyoruz yoğun geçiyor. Bu yüzden toparlanmamız gerekiyor en acil şekilde. Sahadaki hazırlıklarımızı yaptık. Mental olarak kendimizi toparlamaya çalıştık tabii ki. Bildiğimiz tek yol vardı o anda. 3-0 veya 3-1 sonrası altın seti alarak çıkabilirdik finale. Baskı anahtar kelimemiz. O baskıyı hissettiğimiz zaman elimizden geleni sahaya koymaya çalışıyoruz. Her türlü oyunumuzu ortaya çıkarmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz sezonki uyumumuz bu enerjiyi çıkarmamızda yardımcı oldu. İnanılmaz, enerjisi çok yüksek bir maç oynadık.

Carutasu: Ben hala inanamıyorum. 4-0'lık skor Fenerbahçe'ye karşı. İnanılmaz bir oyun. Sonraki ilk maç 'Tamam' dedim, oyuna devam edelim, en iyisini yapalım. Toparlamak zorundaydık. Geri döndük. İnanılmaz bir iş yaptık ya. Çok güzeldi.

-Voleybol öyle bir yükselişe geçti ki bazen futbol derbileri yerine voleybol maçları tercih edilebiliyor?
Aylin: Milli takım döneminden itibaren daha çok görmeye başladık. Öncesinde de yükselmeye başlamıştı voleybola olan ilgi. Kazanılan kupalardan sonra konvoy yapmaya başladı insanlar. Ben gözlerimle gördüm, korna seslerini duydum, dışarda beraber maç izlediklerini gördüm. Aileler, genci yaşlısı toplanıp o meydanlarda maç izlediler. Bunlar daha öncesinde futbol maçlarında gördüğümüz şeylerdi. Benim gözüme çarpanlardan bir tanesi bu. Aynı şekilde bir yere maç için gittiğimizde oradaki ilgiyi görebiliyorsunuz. Çocuklar sizin gözünüzün içine öyle bir bakıyor ki... Annelerini babalarını ellerinden tutup maçlara getiriyorlar, arkadaşlarıyla toplanıp maçlara geliyorlar. Bunları görmek çok güzel. Şu anda futbolun seviyesine gelmiştir diyemeyiz. Bence yavaş yavaş yaklaşıyoruz.

ÖZEL | Alexia Carutasu ve Aylin Acar konuştu: Fenerbahçe maçı aklımdan çıkmıyor

Carutasu: Voleybolun büyüdükçe büyüdüğünü hissediyorum. Özellikle Filenin Sultanları sonrasında. Onlar inanılmaz bir iş yaptı. Futbolla arayı daha da kapatalım istiyorum ve futboldan daha büyük olacağını umuyorum. Umarım insanlar bizi izlemeye gelir. Bu mümkün

Totemin var mı?
Aylin: Benim totemim yok. Yaptığım şeyleri aynı sırayla yapmaya çalışırım.
Carutasu: Oyundan önce yok ama Saha içinde servis öncesinde topu öpüyorum.

Kendine en kızdığın özelliğin?
Aylin: Ben bazı konularda takıntılıyım gerçekten. Bunu fark ettiğim an durdurmam gerekiyor ama fark etmeye kadar olan süreçte hem kendimi yiyip bitiriyorum hem de çevremdeki insanlara büyük eziyet çektiriyorum. Takıntı konusunda kendimizi biraz düzeltmem gerek.

Carutasu: Bazen sahada kızgın oluyorum. Yüzüm değişiyor. Bunu biliyorsun.
Aylin: Herkes anlıyor o anı
Carutasu: Daha çok Poker yüz olmak isterdim.

'GABI İZİN GÜNLERİNDE BİLE DURMUYOR'
Takımın en çalışkanı?
Carutasu: Gabi
Aylin: Gabi. İzin günlerinde bile hiç durmuyor.

Takımın en çılgını?
Carutasu: Çılgın ne demek (Gülerek) Beni söyle Aylin.
Aylin: Evet Alexia
Carutasu: Ben

Takımın en iyi giyineni?
Aylin: Zehra ve Alexia
Carutasu: Ben tarzımı çok beğeniyorum özür dilerim

Takımın en sakarı
Aylin: Ben ya

Takımın en bonkörü?
Gabi veya Guidetti. Ama bence herkes

Taraftarlar için son söz
Her şey için çok teşekkürler. Umarım bu sezon bizi desteklemeye devam edersiniz.

Yazarlar