Voleybol ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydın'a 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydın'a 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

12.01.2024 - 12:03 | Son Güncellenme:

Galatasaray yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Cibara voleybol ile ilgili Skorer'e açıklamalarda bulundu. Voleybol takımının bütçesi, İlkin Aydın'a gelen teklif, Carutasu, Sarah Van Aalen görüşmeleri ve önümüzdeki sene kurulacak takımla ilgili bilgi verdi. Öte yandan Cibara isim vermeden Markova için istenilen teklifi açıkladı

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydına 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

KAMERA: ERDEM GÜNAYI / KURGU: SEÇKİN KARADUMAN

Haberin Devamı

Galatasaray yönetim kurulu başkan yardımcısı Mehmet Cibara voleybol ile ilgili Skorer'den Serkan Özen'e açıklamalarda bulundu. İlkin Aydın'ın imza süreci, takımın bütçesi, transfer görüşmeleri hakkında bilgi veren Cibara, isim vermeden Markova için istenilen teklifi açıkladı.

ZİRVEYE DAHA ÇOK YAKLAŞACAĞIZ
Bu sezon olimpiyat sezonu. Galatasaray Voleybolunda önemli milli yıldızlar var. Dünya 1 numarasıyız. Türk voleybolundaki son durumumuzu sorayım
Milli takımımızın bu yaz elde ettiği başarı tarihimize geçen hepimizi gururlandıran bir başarı oldu. Olimpiyatlarda madalyalarla süslensin istiyoruz. Bunun için camiamız olarak her dönem olduğu gibi milli takımlara oyuncu, antrenör, federasyon başkanı yetiştirerek katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

Haberin Devamı

Orta vadedeki hedefiniz nedir?
Hedef olarak Galatasaray'da herkesin beklediği zirveye daha çok yaklaşacağız. Bu aslında yakın hedefimiz. Önümüzdeki senden başlayarak ilk 4'teki yerimizi almak istiyoruz. Hem Avrupa hem ligde hem de Türkiye Kupası'nda... Bunun için gerekli hazırlıklarımızı yapıyoruz.

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydına 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

Bu sene takım kuruluşunda performansla ilgili çok büyük eleştiriler aldık. Geçen sene seçime girerken bazı vaadlerde bulunduk. Bunların en büyüğü 4 büyük projenin yapılması ve buralardan gelecek parayla amatör şubeleri beslemekti. Bunun için çok az süre kaldı. Bu geldiği anda Mayıs'ta yapılacak seçimde yeni yönetime devretmek istiyoruz. Çok iyi bir takım, çok iyi bir kaynak, çok iyi bir fon getirisiyle amatör şubeler beslenecek. 1.5 sene için büyük sıkıntılar çektik, fazla harcama yapamadık.

TOPLAM 100 MİLYON LİRA BÜTÇEMİZ VAR
Bizim takımın bütçesi 49 milyon lira erkeklerde 51 milyon lira kadınlarda. Bu sene en pahalı yabancı oyuncumuz 200 bin dolar alıyor. 4 tane yabancı oyuncumuzun toplamı 480 bin dolar. Rakiplerimizde bir tane oyuncunun aldığı parayı görüyorsunuz. Yurt dışından açıklanıyor.

RAKİBİMİZDE BİR OYUNCUNUN SENELİK KAZANCI, BÜTÇEMİZE EŞİT
Siz demiştiniz bir pasör çaprazının ücreti tüm bütçemize eşit diye..
En çok kazanan 20 voleybolcu listesinde 12 tanesi Türkiye'de oynamış, 6 tanesi hala burada oynuyor. Bunların senelik kazancına baktığınız zaman bir tanesi bizim bütçeye ait. Öncelikle bizi destekleyen taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bu bütçelere rağmen, haksız rekabete rağmen ekstra ücrette bulunmayan oyuncularıma teşekkür ediyorum.

Haberin Devamı

MARKOVA İÇİN 4 AYLIĞINA 250 BİN DOLAR İSTENDİ
Voleybolcu olarak kimi söylersiniz? Sürpriz yapan bir voleybolcu var mıydı?

Hiç kimsenin beklemediği performans var. Onun da transferi için görüştük (Markova). Eleştiriler aldık bu konuda. Bu oyuncunun kulübüyle olan anlaşması Haziran ayında bitiyor. Biz 1.5 senelik yapalım dedik. Onlar "Anlaşma sezon sonunda bitiyor. Ya İtalya'ya ya da Türkiye'de bir kulüpte (VakıfBank) forma giyecek" dediler. Peki 4 aylık yapalım dedim. Tamam dediler. Bu kulübün başkanı Galatasaraylı. 250 bin dolar hava parası istendi. 4 ay için. Biz 50 bin dolara teklif ettik. Kabul etmediler.

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydına 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

2 MİLLİ OYUNCUYU TRANSFER EDECEĞİZ
Önümüzdeki sezon Galatasaray'ın kadro planlaması için ciddi çalışma olduğu bilgileri geliyor
Yabancı oyunculara büyük yatırımlar yapmıştık. Bu sene öncelikle milli oyuncularımızı kadromuzda tutmak istiyoruz. Milli takımın geniş kadrosunda yer alan 2-3 oyuncuyu transfer etmek üzeriyiz. Sözleşmeler hazır, imzalanacak. Bu gerçekleştikten sonra her hafta bir isim açıklayabiliriz.

Haberin Devamı

BOMBA GİBİ BİR EKİP KURULUYOR
Davetimizi kabul edip gelen şu kadro içinde sadece bir oyuncu getiren ve çalıştıran teknik ekibe teşekkür etmek istiyorum. Önümüzdeki sene Guillermo Hernandez bomba gibi bir ekip kuruyor. Ekonomik olarak hiçbir fedakarlıktan kaçınmıyoruz. Önümüzdeki senelerde milli takımın nüvesini (çekirdeğini) oluşturacak genç ama çok başarılı bir takım kuruyoruz.

Sizin bir sözünüz oldu biz oyuncu yetiştirici bir kulübüz diye. Bunu eleştirenler oldu. Ne söylemek isterseniz?
Galatasarayımızın kuruluş ilkesi bu. 1922'de kadın takımını, erkek voleybol branşını kurmuşuz. O zamandan beri sayısız oyuncu vermişiz, yetiştirmişiz. 2011 senesinden beri alt yapılarda yetiştirdiğimiz 43 voleybolcu burada, Avrupa'da başarıyla oynuyor. Eleştiriyorlar 'Biz VakıfBank'ın pilot takımıyız, bunun için mi çalışıyoruz' diye. Komik şeyler bunlar. Arkas'a bakın. Voleybolun temel direklerinden. 4 tane oyuncusu bizden. 2 tanesi bu sene gitti. Hepsi bizim alt yapıdan yetiştirme 2 antrenörü dahil. Şimdi Arkas bizim pilot takımımız mı?

Haberin Devamı

İLKİN GALATASARAY'IN KAPTANI
Bu tip hiç fikri olmadan konuşmak doğru değil. İlgisi olmayan kişilere transfer yaptırıyorlar, adam aldırıyorlar, daire aldırıyorlar. Biz şube olarak yetiştirici özelliğimize devam edeceğiz. İlkin mesela baktığınız zaman. 2017'de geldi bıraksanız 10 sene daha burada oynar. Galatasaray'ın kaptanı sonuçta. Milli takımda oynayan Aslı Kalaç. 2012'de biz aldık 16 yaşındaydı. Gamze senelerce milli takımda pasörlük yaptı. Nur Sevil şu an Çukurova'da. Ada German bizim alt yapımızdaydı. Bihter aynı şekilde. Erkeklerde Yasin, Doğukan, Melih var. Bunları yetiştirirken play-offların dışında kalmadık. Bu sene de Avrupa'ya gideceğiz. Galatasaray markası her sene Avrupa'da olmalı.

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydına 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

İLKİN'E 6 KATI TEKLİF GELDİ
İlkin Aydın imzayı attı. 2017'den beri forma giyiyor. Taraftarları memnun etti bu imza. Süreci sizden dinleyebilir miyiz?
İlkin süreci şöyle gelişti. Çok yazılar çıktı. İlkin kimseyle görüşmedi. Menajeri Cengiz Ata bey çok dürüst davrandı. Buradan aldığının 6 mislini teklif eden kulüpler var. Önümüzdeki senenin teklifinin de yaklaşık 4 mislisi oluyordu. Ama İlkin bizle hiç pazarlık konusu yapmadı. Asuman Baş burada çok çalıştı, başkanımız Dursun Özbek'ten rica ettik.

İLKİN İLE FİYAT BİLE KONUŞMADIM
Bu sene bütçeyi sıktık. Takım kaptanlarımızı çağırıp dedik ki 'Fedakarlıklarınız için teşekkür ederiz. Önümüzdeki sezon şu şu garantileri veriyoruz" Ben İlkin ile fiyat bile konuşmadım. Oturduk, sen ne istiyorsan yaz dedim. O da bir rakam yazdı. O şekilde anlaştık.

Dedikodular da çıktı, Erden Timur araya girdi. Daire alındı gibi...
Galatasaray kulübünde bir görev dağılımı var. Benim Tete, Zaha, Dervişoğlu, Icardi transferlerinden haberim yoksa, katkım yoksa Erden beyin bu işteki pozisyonu öyle. İsteseydik yardımcı olur muydu? Tabii ki olurdu. Ne daireye ne ödemeye gerek kalmadı.

Oyuncuların istediği önümüzdeki sene kuvvetli bir kadro ile başa oynamak. Başkan bizzat bunun sözünü verdi. İlkin'in içi rahat. Zaten kaptanlarımızdan biri. Ben hep kaptan diyorum. En kıdemli olan Bihter ama İlkin sürekli oyunda. Bizim nasıl Tugay ve Bülent Korkmaz kaptanımız vardı. Onlar nasıl kupayı beraber kaldırdıysa İlkin ve Bihter beraber kaldıracak.

AYÇİN'İ 1 HAFTA İÇİNDE BİTİREBİLİRİZ
Ayçin Akyol da değerli isimlerden. Onunla ilgili çalışmanız var mı?
Var. Dün menajeri buradaydı. Diğer takımlar da görüşüyorlar. Teklifimizi yaptık. Zannediyorum 1 hafta içerisinde bitiririz.

CARUTASU GELMEK İSTİYOR, 'AL İZİN GEL BURASI SENİN KULÜBÜN' DEDİK
Carutasu kısa bir süre oynadı ama Galatasaraylıların sevgilisi oldu. Onu tekrar görecek miyiz?
Çok iyi bir Galatasaraylı. Ben de geri dönmesini çok istiyorum. Yaşını biliyorsunuz. 21 yaşında. Türk olduğu için prosedüre göre VakıfBank izin vermediği sürece bir şey yapamıyoruz. Carutasu gelmek istiyor. Çünkü oynamak istiyor. Vakıf'ta 6 tane yabancı var. Amerikalı gittiği takdirde pasör çaprazı kimi alacaklar bilmiyorum. Carutasu orada kalmak ister mi bilmiyorum. Hemen hemen İlkin'e yaklaştığımız şekilde yaklaştık. Al izin gel burası senin kulübün. Ne gerekiyor biz maddi olarak yaparız. Cevabını bekliyoruz. Gelmesi için her türlü imkanı maddi açıdan sağladık.

VAN AALEN GELMEK İSTİYOR
Sarah Van Aalen konuşulan isimler arasında
O da gelmek istiyor. Onu alabiliriz. Carutasu gelirse yerli pasöre ihtiyacımız olmayacak. Yabancı pasör alırsak yerli pasör çaprazı bakıyorsun şu anda pek yok. Yerli pasöre gitme ihtimalimiz de olabilir. Transferde sözleşmeler hazır. Tüzük açısından bir iki not var. En az iki tane milli takım oyuncusu göreceksiniz Galatasaray'da önümüzdeki sene.

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydına 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

HAKSIZ REKABET VAR
Galatasaray spor kulübü olarak birçok branşta faaliyet gösteriyor. Voleybolda diğer takımlarla aranızda haksız rekabet oluştuğunu düşünüyor musunuz?
Bankalar Birliği anlaşmamız var. Konsorsiyumun lideri Ziraat aynı zamanda bizim rakibimiz. Halkbank bu tarafta vakıBank, belediyeler, firmalar THY... Bunlar Varlık Fonu'ndaki değerli firmalar. Bunlarla rekabet ediyoruz, oyuncu veriyoruz. Avrupa'daki başarılarında bizlerin de payı var. Başarılarıyla gururlanıyoruz. Bir yandan haksız rekabet var bu bir gerçek.

Voleybol salonu projesi var. 2026 Avrupa Şampiyonası'nda maç oynanaması planlanıyor. Projedeki son durumu öğrenebilir miyiz?
Projeler imar durumu için askıda. İnecek. İndikten sonra Mayıs ayından önce onun tanıtımı ve yapabilirsek temek atmasını gerçekleştireceğiz. 12 bin kişilik basketbol salonu, 3-4 bin arası kapasitede uluslararası, milli takımımızın Galatasarayımızın hatta Avrupa kupalarında oynayan bütün takımlara açacağız.

İstanbul'da voleybol salonu gerekli...
Koskoca İstanbul'da uluslararası maçları oynayabileceğimiz bir tane Burhan Felek var 2010 senesinde yapılmış. O zamandan beri salon yapılmamış. Eczacıbaşı'nda Erdal (Karamercan) ve Sacit (Sacit basmacı) beyle görüştük. Onlar da Kartal'da çok güzel bir salon yapıyorlar. 4 bin kişilik bir salon olacak. Su topu hariç bütün amatör şubeleri burada toplayacağız. 50 odalık rezidans gibi bir şey yapacağız.

AYÇİN PTT MAÇINDA DÖNECEK
Yabancı transfer olarak şu anda 2 oyuncu gelecek. Sakatlıklardan dolayı problem yaşadık. Ortada 4 tane oyuncumuzdan Ayçin sakatlandı. Öncesinde Emine Arıcı sakatlandı. Pasörümüz sakatlandı. O yüzden Arzu'yu aldık. Yani antrenmanda karşılıklı 6'ları kuracak kadromuz kalmadı. Ayçin, PTT maçında inşallah sahaya dönecek. Oraya takviye yapacağız yine. Lazovic'i transfer ettik. İlk 8'de en kötü yer alıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz.

Amerika'da profesyonel lig kuruldu. Türkiye'deki hemen bütün Amerikalılar dönüyor. Nerden baksanız 150 tane oyuncu gerekecek. Avrupa'dan da oyuncu bulmak zor. Onun için Türk milli oyuncularla anlaştık. Önümüzdeki yılın yabancılarını da bu ay içerisinde bitireceğiz.

Bütçe konusuna geleyim. Sponsor getirisi ne kadar?
Biz ilk geldiğimizde genel gelir içerisindeki toplamı yüzde 5'ti geçen sene 25 bu sene 60'a çıkarttık. Önümüzdeki senenin çalışmalarına şimdiden başladık. Bazı kurumlarla sözleşmelerimiz sona eriyor. Büyük ihtimalle yenilerini bulacağız.

 

 

ÖZEL | Mehmet Cibara: İlkin Aydına 6 katı teklif yapıldı | Carutasu bize gelmek istiyor | Markova için 250 bin dolar istediler

 İlkin Aydın ile Icardi'nin paylaştığı fotoğraf çok gündem oldu. Icardi'yi Burhan Felek'e bekliyorlar. Bana çok yazan oldu
Florya ve Burhan Felek arası biraz uzak. Ama stadın arkasına voleybol salonu yapılırsa o zaman çok iyi olacak. O kadar sıkı bir takvim var ki...

Erkekler şu anda nerddeler bilmiyorum. Çıka çıka Avrupa'nın en uzağı çıktı. Mesela Azur deplasmanı Lizbon'da gece kalınıyor. Oradan dönüp Cizre'ye gidecek. Sonrasında Türkiye Kupası maçı var. Bir Azur deplasmanın maliyeti 20 bin euro. Bu maçtan sonra inşallah yarı finale çıkacağız. Ödül parası 5 bin euro. Yarı final 10 bin final 20 bin ödül parası. Yani bizim bir deplasman ücreti ancak şampiyon olursak karşılanıyor.

Galatasaray Erkek Voleybolu'nun ilk 4'e girmesi çok büyük olasılık. İyi gidiyor orası. Avrupa'da Challenge Cup'ta mücadele ediyor. Sizin değerlendirmeniz ne olur?
Orada çok başarılı takım menajerimiz var. Geçen sene Umut hoca ile yeni bir yolculuğa çıktı. Arkas maçında 4 tane hastamız oynasaydı 4.'lük garantiydi. Seneye daha iyi olacak. Oraya da takviye yapacağız.

CALDERON'U BİZİ GETİREN MENAJER FENERBAHÇE'YE VARGAS'I GETİRDİ
Son yıllarda Türk oyuncularda istikrarı tutturmanıza rağmen yabancı oyuncu tercihlerinde aynı verim yakalanamadı. Siz katılır mısınız buna? Aidiyet kaynaklı mı oluyor bu?

Katılıyorum ama aidiyetle ilgili değil. Bu tamamen menajerlerin düzeni. Mesela Anthi, geçen sene THY'ye gitti. Ondan evvel Mina Popovich Fenerbahçe'deydi, bize geldi sonra Rusya'ya gitti. Giderken aldıkları paralar arasında çok büyük fark yok. Bizden 1 lira alıyorsa oradan 1 lira 30 kuruş alıyor. 2011 senesinde biz geldik. Massimo Barbolini ile anlaştım, Calderon'u getirdik. Dünyanın en iyi pasörü Lo Bianco ile anlaştık. O zaman Calderon'u bize getiren kişi 3-4 sene evvel Vargas'ı Arina'yı Fenerbahçe'ye getirdi. Bu tamamen ekonomik durumlarla ilgili.

31 MART İTİBARİYLE ŞUBE BORÇLARINI SIFIRLAYACAĞIZ
31 Mart itibariyle geçmiş menajerlere, eski oyuncularımıza ne prim ne maaş borcu bırakacağız. Geçen Ergin Ataman'ı ziyarete gitik Atina'ya. Hocam dedim hiç merak etme. Senin bir başkan olma hayalin vardı. 2 sene sonra olabilirsin. Hiçbir borcumuz kalmıyor merak etme dedim.

Sizce Sultanlar Ligi'nde sürpriz takım kim oldu bu sene?
Bir tek sürpriz oldu. Wiesbaden'e elenmemiz. Hiç beklemiyordum. Bu sene kadın voleybolda başarız dersek sebebi bu. Sultanlar Ligi'nde sürpriz olan THY. Ben onlardan daha iyi performans bekliyordum.

Burhan Felek'te her maçtan sonra resimde görünen taraftarlara teşekkür ediyorum. Komine bilet çıktık. 40 tane maç 1.750 lira. 50 liraya geliyor maç başına. 17 kişi aldı. Voleybol okullarından gelen öğrencilerinden gelen katkısı çok daha fazla gelir olarak. Taraftarın desteğini bekliyoruz.

KADIN BASKETBOLDA EURCUP'I ALACAĞIZ
Kadın basketbolda geçen sene alamadığımız EuroCup'ı bu sene alacağız. İddialı bir kadromuz var. Işıl Alben bu konuda çok açlıştı. önümüzdeki sezon hedefimiz EuroLeague'de oynamak.

Yazarlar