Galatasaray ÖZEL | Galatasaray, milli kaleci ile anlaşma sağladı! Fernando Muslera'nın alternatifi belli oldu

ÖZEL | Galatasaray, milli kaleci ile anlaşma sağladı! Fernando Muslera'nın alternatifi belli oldu

19.06.2023 - 07:01 | Son Güncellenme:

Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray, gelecek sezon transfer çalışmalarına başladı. Sarı-kırmızılı ekip, Fernando Muslera'nın ardında yer alacak kaleci konusunda stratejisini belirledi.

ÖZEL | Galatasaray, milli kaleci ile anlaşma sağladı Fernando Musleranın alternatifi belli oldu

Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, gelecek sezon iddialı bir kadro kurmak için çalışmalara başladı. Kaleci pozisyonuna takviye yapmak isteyen sarı-kırmızılılar, 2 file bekçisini listeye aldığı öğrenildi.

Haberin Devamı

6. SÜPER LİG ŞAMPİYONLUĞUNU KAZANDI

Spor Toto Süper Lig’de 2022-2023 sezonunu şampiyon olarak tamamlayan Galatasaray’da takım kaptanı Fernando Muslera, şampiyonluklarına bir yenisini daha ekledi. Sarı-kırmızılılara 2011 yılının yaz transfer döneminde katılan Uruguaylı kaleci, bu sezonla birlikte toplamda Süper Lig’de 6. şampiyonluğuna ulaştı.

Cimbom ile 12. sezonunu geçiren 36 yaşındaki kaleci, 2011-2012, 2012-2013, 2014-2015, 2017-2018, 2018-2019 ve 2022-2023 sezonlarında şampiyonluk yaşadı.

ÖZEL | Galatasaray, milli kaleci ile anlaşma sağladı Fernando Musleranın alternatifi belli oldu

MUSLERA'NIN SÖZLEŞMESİ

2011 yılından beri Galatasaray'ın kalesinde görev yapan Fernando Muslera, bu süreçte gösterdiği performansla taraftarın sevgisini kazandı. Uruguaylı file bekçisinin sarı-kırmızılı takım ile 30 Haziran 2024'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Haberin Devamı

GALATASARAY KARNESİ

Fernando Muslera, Galatasaray forması ile 2011'den bu yana 456 resmi karşılaşmada forma şansı buldu. Tecrübeli kaleci söz konusu maçlarda 489 kez kalesinde gol gördü. Öte yandan Uruguaylı file bekçisi, 40.930 dakika saha kaldı.

LİSTEDEKİ İKİ İSİM

Galatasaray, Muslera’nın ardında yer alacak kaleci konusunda stratejisini belirledi. Sarı-kırmızılılarda öncelik, 20 yaşındaki kaleci Doğan Alemdar olacak. Bu gerçekleşmezse, Gaziantep’in file bekçisi Günay Güvenç gündeme gelecek.

ÇALIŞMALAR BAŞLADI

Cim-Bom’da kaleci transferinde izlenecek strateji belli oldu. Muslera’nın arkasında bekleyecek isimle ilgili çalışmalara başlayan Galatasaray’da, Doğan Alemdar ve Günay Güvenç isimleri listenin ilk sırasında yer aldı.

Rennes forması giyen ve 2026’ya kadar sözleşmesi bulunan Doğan Alemdar için, satın alma opsiyonlu kiralık formülü üzerinde duran Galatasaray’ın, 20 yaşındaki futbolcuyla prensipte anlaştığı belirtildi. Cim-Bom’da B planı ise Günay Güvenç olarak belirlendi.

ÖZEL | Galatasaray, milli kaleci ile anlaşma sağladı Fernando Musleranın alternatifi belli oldu

Doğan’ın transferinin gerçekleşmemesi halinde sarı-kırmızılıların, Günay için devreye gireceği belirtildi. Deprem sonrasında Kasımpaşa’ya kiralanan ve lacivert-beyazlı formayı giyen 31 yaşındaki eldivenin, Gaziantep FK ile bir sene daha kontratı bulunuyor. Cim-Bom, Günay’a yönelmeleri durumunda, düşük bir bonservisle renklerine bağlamayı planlıyor.

Diğer taraftan Okan Kocuk’un Samsunspor ile anlaşmasından sonra, Karagümrük’ten kiralık dönecek Batuhan Şen’in de birinci kaleci olabileceği çeşitli opsiyonları değerlendirmek istediği bildirildi.

Haberin Devamı

ÖZEL | Galatasaray, milli kaleci ile anlaşma sağladı Fernando Musleranın alternatifi belli oldu

KARNELERİ

Kariyerinde toplamda 94 resmi maça çıkan Doğan Alemdar, söz konusu maçlarda 143 kez kalesinde gol gördü. Öte yandan genç file bekçisi 8.272 dakikada sahada kaldı.

Bonservisi Gaziantep FK'da olan Günay Güvenç, kariyerinde toplam 317 resmi maçtı ve 398 kez kalesinde gol gördü.

TRİBÜNLERDEN 400 MİLYON LİRA

Galatasaray’ın 23. şampiyonluğa ulaşması, taraftarın ilgisini üst düzeye çıkardı. Sarı-kırmızılı kulüp; kombine, VIP koltuk ve loca satışlarından yaklaşık 400 milyon TL gelir sağladı. 42 bin kombine satış rakamına ulaşan Galatasaray’ın elinde, haftalık bilet satışı için sadece 2 bin adet koltuk kaldığı belirtildi.