Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Dursun Özbek'ten derbi yorumu! 'Koalisyonu yendik'

ÖZEL | Galatasaray'da Dursun Özbek'ten derbi yorumu! 'Koalisyonu yendik'

05.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Galatasaray Yönetimi, Beşiktaş zaferini bir yemekle kutlarken, Başkan Dursun Özbek, "Boşuna demedik ittifak diye... Sadece bir takımı değil, koalisyonu yendik. Artık her şey bizim elimizde... Sonuna kadar bunu koruyacağız" ifadesini kullandı.

ÖZEL | Galatasarayda Dursun Özbekten derbi yorumu Koalisyonu yendik

Şampiyonluk yolunda Fenerbahçe ile kıyasıya bir yarış içerisine giren Galatasaray, Beşiktaş derbisinden galibiyetle dönmenin mutluluğunu yaşadı. Cim-Bom, üç puanın yanında liderlikte devam etmenin kutlamasını da kendi aralarında gerçekleştirdi. Tüpraş Stadı’na gitmeyen ama maçtan sonra yönetimle yemekte bir araya gelen Özbek’in, derbiyle ilgili değerlendirmeleri de oldukça dikkat çekici oldu.

Haberin Devamı

Başkan Özbek’in, "Boşuna demedik ittifak diye... Sadece bir takımı yenmedik. Koalisyon var karşımızda. Bu galibiyet koalisyona karşı alındı" diye konuştu.

"ŞANSIMIZ HOCAMIZ"

Beşiktaş deplasmanından elde edilen üç puanın, şampiyonluk yolunda çok güçlü bir mesaj verdiğini anlatan Dursun Özbek, "Her şey elimizde ve sonuna kadar bunu koruyacağız" ifadesini kullandı. Okan Buruk ve oyunculara övgüler yağdıran sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Hocamız ve oyuncularımız müthiş bir işe imza atıyor. Bu kadar yorgunluğa rağmen hep kazanıyorlar. Sakat sakat oynayan ve fedakarlık yapan oyuncuları var. Örneğin Icardi ve Kaan Ayhan... En büyük şansımız ise hocamız" dedi.

Başkan Özbek’in sabahki programı nedeniyle yemekten erken ayrıldığı dile getirildi.

Haberin Devamı

FLORYA'DA NELER YAŞANDI?

Cim-Bom’un derbi zaferinde, Florya’da bir gün önce yenilen yemeğin etkisi büyük oldu. Önce Avrupa, daha sonra Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenilmesi nedeniyle oldukça gergin olan sarı-kırmızılılarda Oliveira, disiplinsizliği yüzünden kadro dışı kalmıştı. Olası bir Beşiktaş mağlubiyeti çok ciddi sorunları beraberinde getirecekti.

Sportif AŞ Başkanvekili Erden Timur’un derbiden öncesindeki akşam organize ettiği yemekte takım kaptanlarının duruma el koyduğu ortaya çıktı.

ÖZELEŞTİRİ ZAMANI

Yemek sırasında kaptanlardan Muslera, Kerem Aktürkoğlu, Icardi ile birlikte Kaan Ayhan’ın da söz alarak, "İki hedefimizden olduk. Şimdi özeleştiri yapmanın zamanı. Kendi hatalarımızla yüzleşmeliyiz. Karşımızda her maç çok iyi motive olan rakipler olacak. Bizim de en az onlar kadar mücadele etmemiz gerekiyor. Kendimizi düzeltmezsek şampiyon olmayız. Artık lige çok daha iyi konsantre olmalıyız" diye konuşmalar yapıldığı belirtildi. Aslan böylece ayağa kalktı.

BURUK ZİRVEYE DOĞRU

Cim-Bom’un başında, özellikle de ligde büyük zaferlere imza atan Teknik Direktör Okan Buruk, Avrupa’nın en iyi teknik adamları arasında yer alıyor. PSV’nin teknik patronu Peter Bosz, 2.75’lik puan ortalamasıyla ilk sırada bulunurken, onu 2.67’lik ortalamayla Buruk takip etti.

Haberin Devamı

Bayer Leverkusen’den Xabi Alonso 2.66, Inter’den Simone Inzaghi 2.65’lik puan ortalamasına ulaşırken, Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal ise 2.60’lık puan ortalamasında kaldı.

ZAHA SEZON SONU YOLCU MU?

Crystal Palace’tan ayrılarak Galatasaray’a gelen Wilfried Zaha’nın, sezon sonunda sarı-kırmızılılardan ayrılabileceği ifade edildi. İngiliz yayın organı TeamTalk’un haberine göre, Premier Lig’den birçok kulübün Fildişi Sahilli oyuncunun durumunu takip ettiği ileri sürüldü. Haberde, ara transfer döneminde West Ham ve Aston Villa’nın Zaha ile ilgilendiği vurgulanırken, oyuncunun ayrılmak istemediği anlatıldı.

BARIŞ ALPER'İN MR'I ÇEKİLECEK

Beşiktaş derbisine çıkarken sağ ayak bileğinde ağrı bulunan, buna rağmen arkadaşlarını yalnız bırakmayan Galatasaraylı Barış Alper Yılmaz, karşılaşmada darbe aldı. Omar Colley’in müdahalesi sonrasında sol dizinde ağrı oluşan futbolcunun ağrılarının arttığı, bu nedenle MR’ının çekileceği ifade edildi.

Barış’ın durumu bunun sonrasında netlik kazanacak. Teknik Direktör Okan Buruk, Kaan Ayhan’ın da sakat sakat oynadığı ifade edilmişti.

Haberin Devamı

AURIER İÇİN BİR HAFTA DAHA

Cim-Bom’un yeni transferi Serge Aurier’in Çaykur Rizespor maçına yetişmesinin zor olduğu ifade edildi. Afrika Kupası’ndan sakat dönen Fildişi Sahilli futbolcu hakkında konuşan Teknik Direktör Okan Buruk, "Yavaş yavaş başlatacağız. 2 gün önce topla başladı. Tam ağrıları geçmedi. Tahminen bir haftalık bir süreç daha bizi bekliyor. Rize maçında direkt oynayabilecek durumda olacağını zannetmiyorum" diye konuştu.