Galatasaray ÖZEL | Galatasaray'da Okan Buruk'tan kart uyarısı! 'Tansiyonu yüksek, sakin kalmalıyız'

ÖZEL | Galatasaray'da Okan Buruk'tan kart uyarısı! 'Tansiyonu yüksek, sakin kalmalıyız'

03.03.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Dolmabahçe’deki kötü istatistiği noktalamak isteyen Galatasaray'ın teknik patronu Okan Buruk, oyuncularından sakin kalmalarını istedi.

ÖZEL | Galatasarayda Okan Buruktan kart uyarısı Tansiyonu yüksek, sakin kalmalıyız

Galatasaray’ın başında bu sezon 27 maçta 2,67 puan ortalaması tutturan ve yine 50 galibiyete en kısa sürede ulaşan teknik direktör olan Okan Buruk, Beşiktaş’ın yeni stadındaki kötü performansa da son vermek istiyor.

Haberin Devamı

Cim-Bom’u geçen sezon şampiyonluğa taşıyan Buruk derbilerde sadece Beliktaş’a karşı deplasmanda yenilgi görmüştü. Deneyimli hoca, Beşiktaş’ın yeni stadındaki kötü istatistiği bugün noktalamayı hedefliyor. Okan Buruk yönetiminde geçen sezon Fenerbahçe’yi içeride dışarıda yenen, Beşiktaş’a karşı evinde kazanıp deplasmanda kaybeden Cim-Bom, deplasmanda berebere kaldığı Trabzonspor’u evinde mağlup etmeyi başarmıştı.

Okan Buruk bu sezon Beşiktaş’ı evinde yenerken, Fenerbahçe ile deplasmanda berabere kalmıştı. Galatasaray, Trabzonspor’a karşı ise oynadığı 2 maçı da kazandı.
Okan Buruk’tan dev maç öncesi oyuncularına, “sakin olun” uyarısı geldi. Kendilerini zor bir maçın beklediğini belirten sarı-kırmızılı teknik adamın, “Tansiyonu yüksek bir maç. Saha içinde agresif bir rakip olacak. Kart konusunda çok dikkatli olun” dediği öğrenildi.

Haberin Devamı

Son dönemde deplasman maçlarında bulduğu erken gollerle sonuca giden Cim-Bom’da benzer bir strateji izleneceği belirtildi. Buna göre derbide atılacak erken gollerle Beşiktaş’ın direncinin düşürülmesinin planlandığı ifade edildi. Okan Buruk’un erken golün önemi konusunda da oyuncularına uyarılarda bulunduğu vurgulandı.

BEŞİKTAŞ'I BOŞ GEÇMİYOR

Mauro Icardi, Beşiktaş’a karşı oynadığı 3 maçta da gol sevinci yaşadı. Arjantinli yıldız ligdeki 3 karşılaşmada toplam 5 gole imza attı. Galatasaray’ın sezonun ilk yarısında 2-1 kazandığı maçta biri penaltıdan 2 gol kaydeden Icardi geçen sezon 2-1 galip geldikleri derbide de rakip fileleri 2 kez havalandırmıştı. Cim-Bom’un geçen sezon Dolmabahçe’de 3-1 kaybettiği maçta da sarı-kırmızılı ekibin tek golünü yine Icardi kaydetmişti.

MORAL YEMEĞİ

Galatasaray Yönetimi, kritik Beşiktaş derbisi öncesinde teknik heyet ve futbolcularla yemekte bir araya geldi. Başkan Dursun Özbek ve sarı-kırmızılı yöneticiler hafta arası Karagümrük’e mağlup olarak Ziraat Türkiye Kupası’ndan elenen oyunculara moral verirken, galibiyet beklentilerini dile getirdi. Teknik heyet ve oyuncular da galibiyet sözü verdi.